Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat deputatul Radu Tuhuț: PSD nu este de acord cu așa-zisa „taxă pe soare”

Publicat

Partidul Social Democrat nu este de acord cu introducerea unei taxe pentru energia auto-produsă din surse regenerabile.

Pe cale de consecință, atunci când ordonanța de urgență va ajunge în dezbaterea parlamentară, PSD va depune amendamente pentru înlăturarea prevederilor care descurajează investițiile din acest sector și va solicita o dezbatere în regim de urgență, astfel încât modificările să fie aprobate înainte de expirarea termenului  în care trebuie emise normele de aplicare!

O astfel de măsură, chiar dacă s-ar aplica din 2026, ar avea ca efect descurajarea investițiilor în acest domeniu, ceea ce contravine obiectivelor României de a dezvolta surse alternative de energie electrică.

PSD consideră că, în actualul context economic, statul trebuie să încurajeze gospodăriile și IMM-urile care pot face investiții în sisteme de producție de energie regenerabilă, pentru  acoperirea consumului propriu și, eventual, pentru livrarea surplusului în sistemul energetic național.

PSD subliniază că Directiva Europeană 2018/2021, care a stat la baza Ordonanței de urgență, nu are un caracter imperativ în privința taxării prosumatorilor. Această măsură este lăsată la latitudinea statelor membre, deci nu poate fi invocată ca obligație pentru introducerea unei astfel de reglementări în România.

De altfel, proiectul pus în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Energiei nu conținea noțiunea de taxare a prosumatorilor la Art. 19, alin. (3) – modificarea fiind făcută de această instituție cu puțin timp înainte de introducerea actului normativ în ședința de guvern.

Deputat PSD de Alba,

Radu Marcel Tuhuț

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. pilu

    marți, 06.12.2022 at 12:40

    Termină nene cu astfel de informări penibile. Tu crezi că lumea nu citeşte sau nu se uită la televizor ? Eşti defazat rău. Se vede clar că nu ai activitate şi ne împui capul cu comunicate leşinate. Văd că corespondentul tău de la PNL, Bumb şi-a însuşit critica şi nu mai postează nimicuri. Mai bine postai o colindă veche din zonă, că era mult mai bine primită. Ogoaiete odată.

  2. Ds

    sâmbătă, 10.12.2022 at 22:57

    De parca parerea ta mai conteaza sau a contat vreodata.
    Si femeia de servici din PSD Alba e mai capabila ca tine.
    Lasa pe altii ca esti depasit … tu si tot PSD Alba
    Nu vezi cat esti de penibil ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax