Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat deputatul Radu Tuhuț: PSD solicită înființarea mai multor piețe volante pentru sprijinirea producătorilor agricoli

Publicat

PSD vine cu o nouă inițiativă de sprijinire a producătorilor agricoli români, respectiv a consumului de produse românești și solicită înființarea de noi piețe volante, în orașe și municipii, cu scopul de a facilita accesul direct al producătorilor la clienți.

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, pregătește o amplă acțiune, la nivel național, care să ofere posibilitatea producătorilor agricoli veritabili să-și vândă produsele, să nu mai stea la cheremul intermediarilor.

Astfel, ministrul Agriculturii a transmis o adresă către președinții Consiliilor Județene și către primarii municipiilor și orașelor prin care a solicitat sprijin pentru identificarea unor spații în care pot fi organizate piețe volante, astfel încât fermierii să își poată valorifica produsele pe plan local.

Această inițiativă este extrem de benefică și pentru producătorii din satele județului Alba. Aceștia trebuie să aibă posibilitatea să își valorifice produsele în cel mai apropiat oraș/municipiu. Demersul are scopul de a facilita accesul direct al producătorilor la clienți, inclusiv prin creșterea numărului  piețelor volante și a facilităților de vânzare.

Este și în interesul cetățenilor să cumpere produse direct de la producător. De asemenea, este de neacceptat, mai ales în această perioadă critică și dat fiind și perspectiva sumbră a unui an secetos, ca producătorii să nu își poată vinde marfa, să fie nevoiți să o arunce, iar consumatorii să nu aibă alternativă la alimentele din import!

Acest demers are scopul principal de a susține consumul de produse românești. În acest fel, consumatorii vor avea la dispoziție o gamă largă de produse agroalimentare proaspete, de calitate superioară și la prețuri accesibile.

Cu respect pentru locuitorii județului Alba,

Deputat, Radu Marcel Tuhuț

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

5 Comentarii

5 Comentarii

  1. Minunea

    marți, 22.02.2022 at 10:15

    Uraaaa!!! Sa gasit solutia relansarii agriculturii !!!

  2. pilu

    marți, 22.02.2022 at 13:50

    Măi nea Tuhuţ, se vede că eşti de la munte şi nu ai călcat prin pieţele oraşelor. Mai mult de jumatate din capacitatea pieţelor este neocupată, şi atunci de ce să mai facem pieţe volante ? Ai început şi tu să baţi apa-n piuă ca ăla de la PNL, care dă citate şi frânturi din legi, să nu spună lumea că doarme în Parlament.

  3. Gelu Stoian

    marți, 22.02.2022 at 13:58

    ” Divina comedie ” Tuhut-asca Volanta, este mult mai HAZLIE decat clasicele Comedii, Alea cu Charlie Cheplin, Stan si Bran !!!!! Da-i inainte, nenea deputatel de Alba, Poate vei ajunge printre Noii Clasici AI Umorului MONDIAL, Cu Chenoiasul TAU Impreuna !!

  4. Gelu Stoian

    marți, 22.02.2022 at 14:04

    P.S. Bade Tuhut : In Alba Iulia Exista DEJA Mai Multe PIETE ” Normale ” SI o Piata Volanta, In Piata Pascu, in stanga Spitalului Judetean de Urgenta, care Functioneaza DOAR Vinerea ! Unde Propui Mataluta O a DOUA, Sus, In Parcul Dendrologic de pe Dealul Mamut ?? Cu Ce ORAR ??? 24 de ore din 24, adica non-stop ??? Sapte zile pe saptamana ??? Si-n toate cele 52 de saptamani, adica tot anul ??

  5. Gelu Stoian

    marți, 22.02.2022 at 17:16

    Erata : camde-o luna, a se citi cam de-o luna .

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate