Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

COMUNICAT: Dezbatere publică pe tema parteneriatului public-privat, la Alba

Publicat

Consiliul Județean Alba și Apa CTTA Alba au găzduit luni, 26 iunie, dezbaterea publică “Parteneriatul Public Privat – reglementare, beneficii și provocări”, cu participarea Universității “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, a Baroului Alba și a companiei Veolia România.

Legislaţia românească oferă un mecanism legal deosebit de util pentru creşterea economică şi pentru consolidarea  sustenabilităţii fiscal-bugetare, prin majorarea semnificativă a investiţiilor, oferind cadrul legal (chiar daca într-o formă care ar putea suporta îmbunătățiri)  al parteneriatului public-privat (PPP).

Mecanismul parteneriatului public-privat îşi propune să stimuleze investiţiile private, cu efect vizibil la nivel macroeconomic, în deplină corelare cu interesul public, în vederea obţinerii creşterii nivelului de bunăstare al societăţii.

Acest lucru este posibil prin eficientizarea tehnologiilor folosite în administrarea serviciilor publice și prin degrevarea bugetului public, în mod deosebit în sfera utilităților publice.

Au fost prezentate prevederile cheie ale studiilor de specialitate realizate de UNBR (Uniunea Națională a Barourilor din România), mediul universitar, Banca Mondială și de către specialiștii companiilor publice și private, furnizoare de utilități publice, concluzia fiind că acest mecanism al Parteneriatului Public-Privat este insuficient explorat în România.

Dezbaterea publică organizată este cu atât mai importantă, în contextul schimbărilor climatice care produc efecte tot mai violente și mai frecvente (un exemplu relevant fiind recentele inundații din județul Alba) cu cât devine imperios necesar ca factorii de decizie să conștientizeze această realitate și să identifice soluțiile cele mai eficiente din punct de vedere tehnologic și administrativ.

De asemenea, acest tip de dialog poate servi drept exemplu de bune practici, în beneficiul general al societății.

Județul Alba a demonstrat deja viziune și preocupare pentru un management inovativ, prin programe de modernizare a serviciilor de furnizare și epurare apă, în energie alternativă și în susținerea mediului antreprenorial.

Universitatea Alba gestionează diferite programe de cercetare exploratorie și transfer tehnologic, prin urmare organizarea acestei dezbateri este un rezultat firesc al preocupărilor în domeniu, ca de altfel și implicarea în dialog a mediului privat reprezentativ la nivel național și internațional.

În 2022, Grupul Veolia a asigurat apa potabilă pentru 111 milioane de persoane, servicii de canalizare pentru 97 milioane de persoane, a produs 44 terawați oră și a recuperat 61 milioane de tone de deșeuri.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax