Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Comunicat europarlamentarul Mircea Hava: Duminica asta este a moldovenilor care cred în Europa

Publicat

În afara României pe care o știe toată lumea, mai există o Românie mai mică, mândra și draga Moldova.

Azi, moldovenii își aleg un nou parlament. Dincolo de calcule politice, de jocuri și scoruri, aceste alegeri declanșate de Maia Sandu, prin restartul asumat și  curajos de dizolvarea a parlamentului, nu sunt doar despre buni sau răi, adversari și competiție. Aceste alegeri sunt șansa moldovenilor de a face din Moldova o țară a speranței, a viitorului.

Fraților noștri le doresc puterea de a crede și înțelepciunea de a duce la urnă cât mai multe voturi care să-i scoată din chingile granițelor și limitelor dorite de nostalgicii apropierii de Rusia. Cu tot ce vine la pachet: economie vlăguită, corupție și pentru mulți o viață departe de casă. Duminica asta este a moldovenilor care cred în Europa, a celor care votează nu împotriva sau pentru niște partide, ci cu gândul la copiii lor, la generațiile ce le urmează, la viitor.

Nu trebuie să fii, neapărat, un analist pentru ați da seama că, în ultima perioadă, Moldova s-a definit prin politicieni care înțeleg că un popor nu poate exista în afara Europei. Prin astfel de oameni, prin contactele și dialogul cu exteriorul, țara a făcut pași importanți și devine o prezență tot mai apreciată în rândul cancelariilor din țările dezvoltate și democratice.

Azi, Moldova are șansa de a-și construi, cu adevărat, un Mâine care să-i netezească drumul către Europa. PPE își reafirmă sprijinul pentru ca oamenii de aici să fie beneficiarii unor reforme profunde, adevărate, singurele care pot scoate această tară, soră nouă, din situația dramatică în care se află de câteva zeci de ani. Odată ce poporul va alege corect din punct de vedere politic, sunt sigur că administrația și economia vor urma calea corectă iar progresul generat de oportunitatea unică de a dezvolta relații cu o Europă puternică nu se va lăsa așteptat.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax