Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Comunicat europarlamentarul Mircea Hava: Poate că e timpul să privim mai atent Europa

Publicat

mircea hava

Europa înseamnă, să recunoaștem asta!, în clipa de față, multă sărăcie, adesea foame. În 2022, aproape 100 de milioane de locuitori, din Europa, erau situați, statistic, la risc de sărăcie și excludere socială. Adică, 22% din populație. Nepermis de mulți oameni care renunță la medicamente pentru că nu au cu ce le cumpăra. Sau care renunță la ei pentru a le garanta um viitor copiilor, luând calea pribegiei, de multe ori lăsându-i acasă singuri sau cu bunicii. Siliți să accepte o singură regulă de existență: un trai de pe o zi pe alta.

Poate că e timpul să privim mai atent Europa. Cea de dincolo de întâlnirile oficiale, cea de dincolo de cravate și costume. De săli impozante și pupitre.

În opinia mea, nu mai există țări unde e foarte bine și altele în care e cumplit. Fiindcă oriunde ai pune degetul pe harta UE există probleme. Iar poate singura consolare, dacă mai acceptă cineva să fie înțeles așa, e că procentul s-a stabilizat, în ultimii ani. Ce e mai trist e că țările din Est sunt copleșite de oameni disperați care caută să scape de sărăcie. România e pe primul loc. Și sunt multe alte exemple de europeni lipsiți de speranța că o vor scoate la capăt.

Știu, Europa e datoare să răspundă multor provocări. Sunt de acord. De la cele sociale, la cele generate de războiul din Ucraina șamd. Dar nu putem să neglijăm, înainte de toate, oamenii. Pe care, țară cu țară, îi văd ca subiect al unor statistici, puțin spus, îngrijorătoare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    marți, 27.06.2023 at 12:37

    Păi cum să nu fie oamenii din est disperaţi când se fură la greu din toate poziţiile. În loc să ne gospodărim bine ceea ce avem îi risipim legal, prin legi care protejează pe foarte mulţi, care nici măcar nu aduc o plusvaloare ţării. Dar se consideră că merită din plin.Pe vremea comuniştilor nu se întâmpla aşa ceva. Dar de când au pus securiştii mâna pe ţară, totul e posibil.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax