Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Comunicat europarlamentarul Mircea Hava: Uniunea Europeană va investi și mai mult în energie regenerabilă

Publicat

mircea hava ppe

Singura soluție pentru a asigura un viitor sustenabil este tranziția la un sistem bazat pe energii regenerabile. Nu mai există loc de discuție pentru „dacă”, în ce privește acest proces, ci doar despre „când”. Iar situația actuală ne face să gândim acest „când” pentru un viitor cât mai apropiat.

Comisia pentru Industrie, Cercetare și Energie din Parlamentul European a aprobat cu o largă majoritate, la inițiativa grupului PPE, revizuirea directivei privind energia regenerabilă, RED III. Asta înseamnă proiecte mai ambițioase decât cele aprobate, inițial, de Comisia Europeană, o intensificare a dezvoltării proiectelor transfrontaliere și, implicit, o finanțare mai amplă și mai susținută a acestor proiecte. Vorbim despre o dublare a numărului de proiecte privind energia verde pentru fiecare stat membru, ajungând chiar la de trei ori mai multe proiecte pentru economiile mari consumatoare. În plus, investițiile în proiecte energetice vor trebui să aibă o componentă de cel puțin 5% în ce privește tehnologiile inovatoare, fapt care va duce la o creștere a capacității de tranziție spre energia verde, sustenabilă a actualelor sisteme.

În paralel cu stimularea producției interne, cu asigurarea stocurilor pentru iarnă, cu măsurile menite să scadă consumul, trebuie să investim cât mai mult și cât mai eficient în surse alternative de energie, în tot ceea ce înseamnă energie regenerabilă. Uniunea Europeană, și implicit România, trebuie să atingă pragul de independență energetică, să nu mai fim tributari importurilor de combustibili fosili. Iar pentru aceasta nu există altă alternativă, sustenabilă pe termen mediu și lung, decât energia verde, regenerabilă.

Mircea Hava, europarlamentar PNL

Membru PPE

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    vineri, 22.07.2022 at 12:49

    Ia uite pe ce ia ăsta câteva mii bune, de euro ! Să ne spună ceea ce s-ar putea întâmpla.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax