Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Comunicat europarlamentarul Mircea Hava: Vremea sloganurilor, a cuvintelor întortocheate a trecut

Publicat

Suntem în fața unui test pe care nu-l putem rata, un test care va da măsura unității și determinării Europei. Acțiunile și hotărârile noastre de azi implică soarta Europei de mâine, viețile a sute de milioane de oameni care vor să-și recâștige  normalitatea, cu bucurii simple, sătui de haos și incertitudini.

Există atâta știință, documentare și dovezi care ne arată că suntem în fața unei mari crize ce poate inunda un continent puternic într-o mare de slăbiciuni. Dar prea puțină decizie și acțiune, lucru care lasă loc agresivității naționaliste și iraționalului. Nu există remedii spontane, dar există soluții pe care EPP le susține și pe care statele membre pot conta, împreună și fiecare în parte.

Partidul Popular European, cel mai mare grup politic din Parlamentul European, susține adoptarea rapidă a unor măsuri ferme, care să contracareze efectele inflației, care a afectat toate statele membre, în unele fiind înregistrare și niveluri ce depășesc 20%, măsuri care să atenueze costul ridicat al energiei, precum și măsuri care să atenueze presiunea care, în cea mai mare măsură, se află pe umerii celor cu venituri mici și mijlocii. Structurile de la nivelul UE trebuie să ia măsuri care să producă efecte cât mai rapid și, în același timp, să ofere statelor membre spațiu și un cadru în care fiecare să decidă asupra unor măsuri care să contracareze efectele acestei crize.

PPE solicită Comisiei Europene să ofere statelor membre posibilitatea de a introduce măsuri fiscale, prin care populația și companiile să beneficieze de scutiri și subvenții în domeniul energetic, probabil cel mai afectat și cu impact din această întreagă criză.

PPE solicită tuturor statelor membre să ia în considerare eventuale reduceri la TVA, în special pentru alimente și produsele de bază, pentru a atenua presiunea resimțită cel mai acut în rândul populației cu venituri mici și medii.

Toate solicitările statelor membre, cu privire la subvenționări și excepții de la aplicarea unor taxe, menite să reducă presiunea economică de pe categoriile vulnerabile trebuie soluționate cu celeritate de către Comisie.

Avem nevoie, la nivelul Parlamentului European, de un grup de lucru interministerial, care să reunească membri ai guvernelor din statele membre, care să dezbată și decidă asupra măsurilor luate de fiecare stat și modul în care aceste măsuri au un impact asupra vecinilor și partenerilor din interiorul UE.

EPP susține propunerea Comisiei de a stabili, temporar, o limită în ce privește veniturile obținute din sectorul energetic, în speță din vânzarea de electricitate. Costurile crizei energetice trebuie suportate de toate părțile implicate, atât de către producători și distribuitori, nu doar de consumatorii finali.

Măsurile fiscale luate la nivelul Uniunii, cât și la nivelul fiecărui stat membru, trebuie să țintească cele mai vulnerabile categorii, persoanele cu venituri mici precum și companiile cele mai expuse la criza energetică, nicidecum să se transforme în niște „bonusuri” pentru cei mai puțin afectați.

PPE susține continuarea și intensificarea măsurilor luate de Banca Centrală Europeană, în special măsura de adaptare a ratei dobânzilor, pentru a păstra stabilitatea monedei EURO, deprecierea față de Dolarul American fiind una care ridică semne de îngrijorare, în condițiile în care combustibilii, la nivel global, sunt tranzacționați în dolari.

Nu în ultimul rând, PPE susține o accelerarea RePowerEU!

Vremea sloganurilor, a cuvintelor întortocheate a trecut. Suntem într-o luptă de care pe care, unde determinarea, a fi ferm și a decide pentru binele oamenilor sunt condiții obligatorii. Mai puțin ca ieri, mai mult decât mâine! Nădăjduiesc că Uniunea Europeană își va onora obligațiile și că iarna care va urma va purta stampila echității, a sprijinului și a eficienței.

Mircea Hava europarlamentar PNL

Membru EPP

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. DUMITREAN IOAN

    vineri, 30.09.2022 at 13:34

    ce mai vrea euparlamentarul?il plang lingaii sai!

  2. pilu

    vineri, 30.09.2022 at 14:02

    Cea mai mare adunătură de oameni foarte bine plătiţi, care a produs cel mai mare haos în Europa. Ceea ce spui e apă de ploaie, şi nici atât.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax