Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat europarlamentarul Rareș Bogdan: „Pentru România, principalul pericol a venit întotdeauna dinspre Est nu dinspre Vest”

Publicat

Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan a declarat miercuri în plenul PE că pentru România, în istoria sa, „principalul pericol a venit întotdeauna dinspre Est nu dinspre Vest așa cum au încercat comuniștii și acum populiștii și extremiștii să manipuleze”. 

„Domnule Președinte, Excelențele voastre,

Am avut privilegiul de a asculta, alături de dumneavoastră, analiza și viziunea unui adevărat Om de Stat, dl. Klaus Iohannis, Președintele României în ultimii 9 ani, votat de 2 ori de aproape 7 milioane de români. Ați ascultat discursului unui om cu vocație europeană despre Europa și construcția europeană. Nu este un simplu discurs! Aceasta este România, distinși colegi! Cea mai importantă țară pentru asigurarea securității UE la Marea Neagră și țara care are 650 de km de graniță cu Ucraina!

În România au primit adăpost peste 7 milioane de ucraineni, femei, bătrâni și copii fugind din calea razboiului în ultimii doi ani. Românii nu și-au blocat nici un moment granițele, nici nu i-au privit cu ostilitate pe cei care au căutat să-și salveze viețile lor și ale copiilor. Dimpotrivă, la nivel instituțional, în frunte cu președintele Iohannis și la nivel uman, fiecare român și-a deschis inima și casa în fața refugiaților. Nu suntem nici cei mai bogați din Europa și nici cei mai ajutați din Europa. Dar avem un cult strămoșesc pentru ospitalitate și ajutor.

Aceasta este România! O țară sinceră, deși este cea mai atacată țară din UE în războiul informațional dus de un dictator împotriva civilizației occidentale. Kremlinul a înțeles că România este o miză colosală și investește masiv în coruperea minților alegătorilor si în încercarea de destabilizare a României și dinamitarea din interior a Uniunii Europeană. A valorilor civilizației occidentale. Vă asigur însă că românii vor rămâne europeni prin excelență, iar Președintele Iohannis va garanta până în ultima zi a mandatului său acest lucru.

Aceasta este România! Țara cu cel mai mare potențial energetic din Uniunea Europeană si de ale cărei investiții, finanțate și din bani europeni, nu puțini, dar nu destui !!! va depinde în mare măsură independența energetică a Europei.

Președintele Iohannis, așa cum v-ați convins, este un șef de stat echilibrat și rațional, profund european. Așa cum mi-aș dori să văd și alți șefi de stat. În special în zonele vecine României.

Este un președinte care a echilibrat într-un mod admirabil interesul țării sale, fără a afecta interesul Europei în regiune. A trecut vremea individualităților și a ogoliilor. Viitorul va demonstra că echilibrul câștigă forței și nesăbuinței.

În țara mea există un cântec, cântat prima dată la 1859. Se numește Hora Unirii iar versurile sunt așa:

Unde-i unul nu-i putere / La nevoi și la durere / Unde-s doi puterea crește / Și dușmanul nu sporește

Hora Unirii în această perioadă complicată și plină de provocări de securitate poate fi adoptată ca mesaj, ca un adevarat imn al Europei actuale.

Pentru România, în istoria sa, principalul pericol a venit întotdeauna dinspre Est nu dinspre Vest așa cum au încercat comuniștii și acum populiștii și extremiștii să manipuleze.

Românii, acum peste 500 de ani, l-a blocat pe Mehmmed Cuceritorul să transforme Europa creștină în pașalâc. Aceasta este România: țara care și-a asumat rolul de garant al frontierei estice a UE, și odată cu acest rol, și riscuri enorme.

Și am o veste: țara mea nu se află în Schengen, din motive rușinoase pentru solidaritatea europeană. Luați aminte! Istoria ne învață că jumătățile de măsura nasc răni de nevindecat!

Aceasta este România, țara cu solul cel mai curat din Uniunea Europeană, cu cel mai mare procent de păduri raportat la suprafață, țara care poate hrăni nu doar 22 de milioane de români ci alți 100 de milioane de europeni, dacă este ajutată și sprijinită.

România joacă un rol strategic la Marea Neagră, mai ales în actualul context de securitate. Ce poate să facă mai mult UE la Marea Neagră, pe lângă implicarea NATO? Acesta este întrebarea la care aș dori să meditați iar domnul președinte Iohannis să îmi răspundă. Dumnezeu să binecuvânteze România și Europa!”, a declarat Rareș Bogdan.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. X

    miercuri, 07.02.2024 at 19:01

    Du-te cu el(Turistul) cu tot și să veniți înapoi când vă chem eu!

  2. nicolaie apolzan

    marți, 13.02.2024 at 09:59

    Mare noutate ca cea cu anularea pensiilor speciale.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax