Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat: Evenimente ale Organizaţiei Femeilor Liberale din Alba pentru conștientizarea privind prevenția cancerului de sân

Publicat

Organizația Femeilor Liberale Alba desfășoară pe parcursul lunii octombrie o serie de evenimente cu acces liber, care au ca scop conștientizarea privind prevenția cancerului de sân. 

„Ne-am propus o creştere semnificativă a filialelor care să susţină aceste evenimente şi am reuşit: în anul 2022 au participat la acest proiect 9 UAT-uri, iar acum, în 2023 sunt implicate peste 60 de UAT-uri. Astfel, în judeţul nostru, am facilitat accesul unui număr foarte mare de doamne la informaţiile privind prevenţia acestei boli.”, a declarat doamna Alina Hărăguş, preşedinte al OFL Alba.

Aceste evenimente nu ar fi fost posibile fără implicarea organizaţiilor, a doamnelor preşedinte ale filialelor OFL din judeţul Alba şi domnilor primari.

ofl-campanie-de-constientizare-privind-preventia-cancerului-de-san

La evenimentele din prima jumătate a proiectului (perioada 1-15 octombrie 2023), au luat parte peste 770 de persoane din 38 de UAT-uri, 45 de vorbitori (medici, specialiști, reprezentanţi ai unor ONG-uri şi ai Bisericii, voluntari de la Facultatea de Medicină şi Farmacie, artişti).

Săptămâna trecută, la Câmpeni, în prezenţa a peste 350 de doamne şi domni primari din munţii Apuseni şi pentru susţinerea acestui eveniment au fost prezenţi doamna senator Nicoleta Pauliuc, preşedinte al Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională şi preşedinte al Organizaţiei Femeilor Liberale România, domnul Florin Roman, deputat în Parlamentul României, doamna Alina Hărăguş, consilier judeţean şi preşedinte al Organizaţiei Femeilor Liberale Alba.

Organizatia Femeilor Liberale - campanie

Cu această ocazie, a fost transmis un mesaj ferm: „Organizaţia Femeilor Liberale este o structura care şi-a optimizat resursele şi s-a reorganizat pentru a se implica şi pentru a susține proiecte care privesc sănătatea familiilor din judeţul Alba”.

organizatia femeilor liberale - 3

Prezentă la eveniment atât din postura de senator care face legi pentru viaţă cât şi din postura de supravieţuitor al cancerului, doamna Pauliuc a vorbit despre problemele cu care se confruntă bolnavii oncologici din România.

În cazul acesta punctual, s-a vorbit despre femeile care suferă de cancer la sân şi mai ales despre soluţii pentru a îmbunătăţi prevenţia, dar şi de a scurta drumul de la diagnostic la tratament şi, apoi, spre vindecare.

organizatia femeilor liberale - campanie de constientizare privind preventia cancerului de san

Sustinător al proiectelor OFL Alba, domnul deputat Roman a vorbit despre importanţa organizării acestor evenimente şi despre rolul parlamentarilor în sprijinirea proiectelor pentru sănătate.

Agenda acestor proiecte va continua astfel:

17 octombrie, ora 18.00  – Căminul Cultural Cergău Mare,
18 octombrie, ora 18.00 – Căminul Cultural Jidvei
20 octombrie, ora 17.00 – Centrul Cultural Cugir
21 octombrie, ora 14.00 – Căminul Cultural Şugag

Biroul de presă al Organizaţiei Femeilor Liberale Alba

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax