Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat finalizarea proiectului „Consolidarea capacității unităților de învățământ din Cugir de gestionare a crizei sanitare”

Publicat

steag UE

Finalizarea proiectului „Consolidarea capacității unităților de învățământ din orașul Cugir de gestionare a crizei sanitare COVID-19”, Cod SMIS 145466.

Oraşul Cugir (Lider de parteneriat) în parteneriat cu Școala Gimnazială Nr. 3 Cugir (Partener 1), Școala Gimnazială „Singidava” Cugir (Partener 2), Colegiul Tehnic „Ion D. Lăzărescu” Cugir (Partener 3), Școala Generală „Iosif Pervain” Cugir (Partener 4), Liceul Teoretic „David Prodan” Cugir (Partener 5) anunță publicul interesat cu privire la finalizarea proiectului „Consolidarea capacității unităților de învățământ din orașul Cugir de gestionare a crizei sanitare COVID-19”, Cod SMIS 145466, finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020,  Axa Prioritară 10 – Protejarea sănătății populației în contextul crizei sanitare cauzate de COVID-19, creșterea eficienței energetice și utilizarea surselor regenerabile de energie, cu finanțare din REACT-EU, Obiectivul Specific 10.1 Sprijinirea ameliorării efectelor provocate de criză în contextual pandemiei de COVID-19 și al consecințelor sale sociale.

Valoarea totală a proiectului conform contractului de finanțare 1088/02.03.2022 este de 1.016.039,06 lei.

Valoarea eligibilă nerambursabilă din FEDR REACT-EU este de 1.016.039,06 lei.

Obiectivul general al proiectului constă în asigurarea condițiilor igienico-sanitare minime necesare pentru desfășurarea în condiții de siguranță a procesului educațional pentru elevii și cadrele didactice din cadrul unitățiilor de învățământ de pe raza localității Cugir în contextul crizei pandemice cauzate de virusul SARS-Cov-2 prin achiziționarea de echipamente de protecție. În acest sens, dotarea cu echipamente de protecție pentru COVID-19 va consolida capacitatea unităților de învățământ de stat în vederea gestionarii situației de pandemie generată de virusul SARS-COV-2. În prezent capacitatea de intervenție este limitată având în vedere creșterea accelerată a numărului de îmbolnăviri iar sprijinul Programului Operațional Infrastructură Mare va contribui la asigurarea resurselor materiale necesare pentru aplicarea măsurilor sanitare și de protecție prevăzute de autorități și implicit la reducerea numărului de cazuri de îmbolnăvire.

Scopul proiectului este diminuarea riscului de propagare a infecției cu SARS-CoV-2 în sistemul public de educație preuniversitară.

Rezultatele investiției:

  • s-au achiziționat echipamente de protecție/ dispozitive medicale pentru cele cinci unități de învățămant de pe raza localității Cugir în perioada de implementare a proiectului în vederea creșterii nivelului de protecție al elevilor și a cadrelor didactice.
  • s-a achiziționat un container sanitar mobil pentru Școala Primară Mugești în vederea asigurării condițiilor igienico-sanitare.

Data începerii proiectului: 02.03.2022

Data finalizării proiectului: 31.12.2022

Date de contact ale beneficiarului:  ORAȘ CUGIR

Strada I.L.Caragiale, nr. 1, Localitatea Cugir, Judetul Alba, cod postal 515600, Romania

Telefon/fax: 0258/751001

Adresa de e-mail: programeprimariacugir@yahoo.com

Persoana de contact: Hațegan Mădălina, asistent manager proiect

Telefon: 0258/751001 int. 136

Adresa e-mail: programeprimariacugir@yahoo.com

Vezi aici comunicatul (.pdf)

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax