Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat Florin Roman: „Amendamentul Roman” aduce peste 20 de milioane de lei la bugetul județului Alba

Publicat

roman

Adoptarea “amendamentului Roman” în noul Cod administrativ înseamnă peste 20 de milioane de lei în plus la bugetul județului și a localităților din Alba. Pentru prima dată, în ultimii 30 de ani, redevențele rămân în proporție de 80% la nivel local, 40% la bugetul județului și 40% la primării, a transmis deputatul PNL de Alba, Florin Roman.

Ca deputat PNL am depus un proiect de lege pentru scăderea TVA de la 19%, cât este în prezent, la 16%. Totodată, propun scăderea cotei din TVA de la 9% la 5% pentru alimentele de bază, respectiv ouă, lapte, carne, nu doar pentru produsele BIO, care sunt mai scumpe și consumate doar de cei cu posibilități.

În ultimii doi ani, România a înregistrat cel mai mare deficit al încasărilor din TVA de 35,88%, cel mai ridicat procent de la nivelul Uniunii Europene. Din cauza fiscalității excesive, gradul de colectare al TVA scade, o dată cu creșterea evaziunii fiscale. Proiectul propus pleacă de la un concept liberal, “mai puțin de la mai mulți”, încurajând plata unor taxe mai mici. În privința scăderii TVA la alimentele de bază, proiectul propus prevede sprijinirea producătorilor români în detrimentul importurilor. Recenta măsura de scăderea a TVA pentru alimentele de baza BIO, impusă de ministrul Daea încurajează discriminarea în producători dar și generează o portiță legislativă pentru cei care caută să eludeze legea.

Tot în această săptămână, trei proiecte pe care le-am inițiat au trecut de Senat, unul dintre ele vizând interzicerea cumului pensie-salariu în sectorul public. O altă lege al cărui inițiator sunt, cea a așezărilor informale, a primit votul final, mergând la promulgare. Legea da posibilitatea primarilor ca în cazul celor proveniți din categoria personajelor vulnerabile și sărace, care au ridicat construcții improvizate să poată să fie aduse în legalitate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax