Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat Florin Roman, deputat de Alba: PNL propune dublarea indemnizației deţinuților politici

Publicat

Florin Roman, deputat PNL de Alba

Florin Roman, deputat PNL de Alba, transmite că a inițiat și depus o propunere legislativă prin care se prevede dublarea valorii îndemnizațiilor pentru deţinuţii politici.

„Eroii noștri care s-au opus regimului dictatorial au dreptul la un trai decent și la protecție din partea statului român! Tocmai de aceea, în calitate de deputat PNL, am inițiat și depus o propunere legislativă prin care se prevede dublarea valorii îndemnizațiilor persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurată cu începere de la 6 martie 1945, precum și celor deportate în străinătate ori constituite în prizonieri. Totodată, mai propun indexarea anuală cu rata inflației a acestor indemnizații, pentru a crea astfel condițiile necesare unui trai decent, adaptat la nevoile prezente.

Ignoranța Guvernului PSDragnea față de soarta acestor eroi este în contradicție totală cu discursul public pe care l-au adoptat liderii PSD-ALDE pe această temă! Promisiunile sunt multe, dar măsurile luate de Guvern sunt dezastruoase.

Celebra ordonanță de urgență nr. 114/2018 a lovit și în această categorie, fiindu-le înghețată majorarea acestei indemnizații până în anul 2021, la nivelul cuantumului acordat în luna decembrie 2018. Miniciuna și ipocrizia PSDragnea trebuie stopată! Statul român are obligația de a lua urgent măsuri pentru a-i scoate din mizeria și sărăcia în care se zbat cei 33.485 beneficiari ai Decretului –lege nr. 118/1990, existenți la nivelul lunii decembrie 2018! Este, așadar, un număr infim de supraviețuitori, iar efortul bugetar este nesemnificativ!

PNL solicită PSDragnea să nu își mai bată joc de deținuții politici și să susțină această propunere legislativă care nu face decât să repare situația discriminatorie în care se află persoanele persecutate din motive politice! Calvarul deținuților politici nu mai poate continua!”, transmite Florin Roman, deputat PNL de Alba, într-un comunicat de presă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax