Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat Florin Roman, deputat de Alba: PNL propune dublarea indemnizației deţinuților politici

Publicat

Florin Roman, deputat PNL de Alba

Florin Roman, deputat PNL de Alba, transmite că a inițiat și depus o propunere legislativă prin care se prevede dublarea valorii îndemnizațiilor pentru deţinuţii politici.

„Eroii noștri care s-au opus regimului dictatorial au dreptul la un trai decent și la protecție din partea statului român! Tocmai de aceea, în calitate de deputat PNL, am inițiat și depus o propunere legislativă prin care se prevede dublarea valorii îndemnizațiilor persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurată cu începere de la 6 martie 1945, precum și celor deportate în străinătate ori constituite în prizonieri. Totodată, mai propun indexarea anuală cu rata inflației a acestor indemnizații, pentru a crea astfel condițiile necesare unui trai decent, adaptat la nevoile prezente.

Ignoranța Guvernului PSDragnea față de soarta acestor eroi este în contradicție totală cu discursul public pe care l-au adoptat liderii PSD-ALDE pe această temă! Promisiunile sunt multe, dar măsurile luate de Guvern sunt dezastruoase.

Celebra ordonanță de urgență nr. 114/2018 a lovit și în această categorie, fiindu-le înghețată majorarea acestei indemnizații până în anul 2021, la nivelul cuantumului acordat în luna decembrie 2018. Miniciuna și ipocrizia PSDragnea trebuie stopată! Statul român are obligația de a lua urgent măsuri pentru a-i scoate din mizeria și sărăcia în care se zbat cei 33.485 beneficiari ai Decretului –lege nr. 118/1990, existenți la nivelul lunii decembrie 2018! Este, așadar, un număr infim de supraviețuitori, iar efortul bugetar este nesemnificativ!

PNL solicită PSDragnea să nu își mai bată joc de deținuții politici și să susțină această propunere legislativă care nu face decât să repare situația discriminatorie în care se află persoanele persecutate din motive politice! Calvarul deținuților politici nu mai poate continua!”, transmite Florin Roman, deputat PNL de Alba, într-un comunicat de presă.


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Atenţionare COD GALBEN de FURTUNI şi ploi torenţiale în ALBA şi alte judeţe din ţară. Disconfort termic ridicat

Publicat

nori furtuna

Meteorologii au emis o nouă atenţionare Cod Galben de furtuni, ploi torenţiale vijelii şi grindină, pentru Alba şi alte judeţe din ţară, valabilă până luni seara. De asemenea, disconfortul termic va fi ridicat la orele amiezii. COD GALBEN: luni, 17 iunie, orele 12.00-23.00 În intervalul vizat, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Alegeri la USR Alba. Cine va conduce organizația județeană în următorii doi ani

Publicat

usr alba

Filiala Județeană USR Alba are o nouă echipă de conducere. Beniamin Todosiu a fost reales președinte în cadrul Conferinței Județene. De asemenea, Horșa Ionuț, Cătalin Cacovean, Adrian Chivoiu, Cristi Campean, Marius Rof și Nemes Claudiu au fost aleși vicepreședinți. Alegerile pentru noua echipă de conducere a partidului au avut loc în data de 16 iunie.  […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

EVALUAREA NAȚIONALĂ clasa a VIII-a. MARȚI, prima probă – Limba și literatura română. Ce trebuie să știe elevii

Publicat

examen

Peste 2.500 de elevi de clasa a VIII-a din Alba, alături de colegi din țară, sunt așteptați de marți, 18 iunie, la examenul de Evaluare Națională. Prima probă este cea de Limba și literatura română, potrivit calendarului Ministerului Educației Naționale. Rezultatele vor fi cunoscute în 25 iunie, iar cele finale, după contestații, în 29 iunie. […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

REGULI pentru PICNIC în Alba. Recomandări în a doua zi de Rusalii pentru cei care vor să se relaxeze la un grătar

Publicat

gratar picnic

Minivacanţa de Rusalii se apropie de sfârşit, însă, dacă doriți să vă relaxați în natură la un grătar, vă reamintim regulile de respectat în locațiile de pe spațiile publice pe care le alegeți. Indiferent dacă alegeți zonele amenajate pentru picnic sau nu, vi se reamintește să aveți grijă la supravegherea focului, să nu poluați apele, […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate