Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat Florin Roman, deputat de Alba: PNL solicită reducerea TVA la alimentele de bază

Florin Roman, deputat PNL de Alba

Publicat

PNL solicită guvernului socialist reducerea TVA de 9% la 5% pentru alimentele de bază: lapte, ouă, carne, etc și nu doar pentru produsele BIO, așa cum a anunțat premierul Viorica Dăncilă.

„Reducerea TVA doar pentru produsele BIO înseamnă nu doar o crasă discriminare ci și o breșă pentru “băieții deștepți”, care speculează obținerea acreditării de producător BIO, pentru a genera evaziune fiscală.

Este o regulă că acolo unde apar excepții de la regulă să apară și speculanți. Producătorii BIO sunt oricum încurajați să dezvolte acest domeniu prin subvenții de până la 600 de euro, la hectar, complementare pe subvențiile pe teren agricol. Practic, după obținerea acreditării, mulți din cei acreditați BIO lasă terenurile nelucrate sau improvizează mici culturi, după care pot încasa sute de euro pe hectar. Ce vrea PSDragnea, să lăsam pământul nelucrat? PNL își propune reducerea fiscalității și încurajarea consumului, dar a consumului principalelor produse de bază, cum sunt laptele, ouăle, carnea etc, consumate aproape zilnic de toți românii, nu doar de un număr restrâns, cum se întâmplă în cazul produselor așa zise BIO.

Atragem atenția guvernului socialist că măsura reducerii TVA doar pentru produsele BIO înseamnă o profundă discriminare și deschide calea spre evaziune fiscală. Românii au nevoie de o reducere a TVA, dar la alimentele de bază și nu la doar produse cu <dedicatie>”, a transmis deputatul Florin Roman.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    luni, 13.05.2019 at 19:35

    Tu te -ai interesat in tarile cu traditie in BIO cum se procedeaza sau dai din gura ca cum da bine ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate