Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Comunicat Florin Roman, deputat PNL Alba: ”Apărăm mediul privat! Apărăm oamenii care muncesc cinstit în această țară!”

Publicat

În forurile statutare am discutat poziția PNL privind pachetul de măsuri pentru echilibrarea bugetară.

Având în vedere că pachetul de măsuri va fi definitivat în urma discuțiilor tehnice care vor fi purtate cu experții Comisiei Europene, am convenit să lăsăm un mandat deschis Guvernului Ciolacu să negocieze măsurile potrivite pentru România.

Totodată, în cadrul discuțiilor interne din PNL a fost reconfirmată poziția PNL privind principiile care trebuie să ghideze negocierile cu Comisia Europeană.

În acest sens, PNL va insista ca:

 • echilibrarea bugetară să se realizeze responsabil, NU pe supraimpozitarea companiilor, ci pe cele trei direcții anunțate de Guvernul Ciolacu, respectiv: combaterea evaziunii fiscale, reducerea cheltuielilor de funcționare a statului și noile măsuri fiscale.
 • noile măsuri fiscale trebuie să protejeze, cât de mult posibil, mediul de afaceri.  România a încheiat primul semestru cu a doua creștere economică de la nivelul UE, iar dacă Guvernul Ciolacu pune o povară fiscală prea grea pe firmele din țara noastră, riscăm să strangulăm dezvoltarea.

Guvernul Ciolacu este obligat să evite măsurile de austeritate. Poziția PNL este aici categorică. Iar angajamentul premierului Ciolacu de până acum a fost de a nu lua măsuri care să însemne reducerea veniturilor populației.

Aș dori să fie foarte clar, PNL va merge în Coaliție cu următoarele linii roșii de la care nu va abdica, indiferent de unele recomandări mai dure din rapoartele internaționale:

 • 1. PNL va apăra sub orice formă păstrarea cotei unice de impozitare. Asta înseamnă că nimeni nu-și poate băga mâna în buzunarul omului care lucrează cinstit!
 • 2. PNL va susține întreprinzătorii și a impus menținerea și păstrarea impozitului pe dividende. Totodată am impus menținerea unui prag de 500.000 euro pentru microîntreprinderi. Apărăm astfel 220.000 de microîntreprinderi de la noi taxe.
 • 3. PNL susține păstrarea cotei de TVA. Asta înseamnă că nu vor crește nici prețurile, dar nici inflația!
 • 4. PNL susține plata impozitului pe profit realizat de marile companii în România. Adică nu vor mai fi “companii deștepte” care să își externalizeze profitul în alte țări.
 • 5. PNL va susține plafonarea CASS la PFA-uri. Asta înseamnă că apărăm meseriile liberale!
 • 6. Susținem introducerea unui pachet de facilități fiscale pentru investițiile peste 50 de milioane de euro în România.

Pentru ce facem aceste lucruri:

 • 1. Colectarea la buget a fondurilor necesare pentru a asigura co-finanțarea necesară pentru proiectele mari de modernizare a României: rețele de gaz, apă-canal, școli și spitale, programul Anghel Saligny.
 • 2. Majorările de salarizare pentru profesori, pentru alte categorii care au rol esențial în modernizarea României
 • 3. Reforma pensiilor

De asemenea, PNL a salutat deschiderea Guvernului Ciolacu de a ține cont de poziția partidului nostru pe o seamă de măsuri discutate în această perioadă. Înțelegem, însă, că forma finală a măsurilor va depinde și de discuțiile care vor fi purtate cu experții Comisiei Europene.

PNL înțelege, deci, miza acestui moment dificil pentru România și va avea o poziție constructivă în raport cu propunerile care vor veni de la Guvern în ceea ce privește pachetul de măsuri de echilibrare bugetară.

De acest pachet de măsuri depinde nu doar respectarea angajamentului României în fața Comisiei Europene de a reduce în acest an deficitul bugetar, dar și dezvoltarea noastră economică pentru următorii ani.

Totodată, în continuarea poziției PNL de a susține pachetul de măsuri pentru echilibrare bugetară, am stabilit să susținem adoptarea acestui pachet prin procedura angajării răspunderii Guvernului. O astfel de procedură, este singura posibilă pentru adoptarea rapidă a măsurilor și în forma convenită cu partenerii europeni.

Considerăm că abordarea partidelor de Opoziție de a iniția o moțiune de cenzură, deși legală, este iresponsabilă cu obiectivul României de a avea un buget sănătos și o economie puternică în următorii ani. Mai ales că reforma fiscală a fost prinsă în PNRR de faimosul userist, Ghinea (a se vedea anexa alăturată).

Dacă USR și dl Ghinea ar fi scris ZERO taxe noi, azi nu am fi fost puși în situația de a discuta ce au impus ei în PNRR. PNL, evident, nu va susține o astfel de moțiune, dacă va exista. Poate acum,  vor înțelege și cei care mai aveau dubii asupra compromisului unei guvernări cu PSD. Fără liberali, mediul privat și cei care muncesc corect ar fi fost cei care ar fi decontat cel mai mult”.

Comunicat Florin Roman, deputat PNL

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

 1. ALINUȚ

  vineri, 08.09.2023 at 18:01

  pt.pensiile și salariile nesimțite ce propui?Din cauza acestora,(că sunt prea mari), pensiile oamenilor care chiar au muncit în această țară sunt f.mici!Ne poți spune de ce salariul mediu lunar este în jur de 8000,cand aproape 3milioane angajați au salariul de 3000 ron?

 2. pilu

  vineri, 08.09.2023 at 21:28

  Măi gulgutier de serviciu,luaţi garda romană şi plecaţi la apărare. Tu nu vezi că nu vă mai bagă nimeni în seamă, doar voi pe voi. Cine te-a pus să ieşi pe sticlă ? Că de Bogdan ne-am săturat de inepţiile debitate.Sunteţi nişte eşuaţi şi aşa veţi rămâne până la desfinţare. Cât de curând.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax