Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat Florin Roman, deputat PNL de Alba: Bursele pentru învățământul profesional cresc de la 200 la 300 lei

Publicat

Florin Roman

Camera Deputatilor a adoptat tacit proiectul de lege inițiat de parlamentarul Florin Roman, deputat PNL de Alba, referitor la creșterea cuantumului bursei pentru elevii din învățământul profesional și dual, de la 200 la 300 de lei.

„Proiectul adoptat ieri de Camera Deputatilor mai prevede o creștere anuală cu 150 lei a cuantumului burselor profesionale, începând din anul 2020, urmând să ajungă la 900 de lei, sau echivalentul a 200 de euro. Practic, proiectul de lege al PNL este similar modelului german, unde elevii au fost atrași să urmeze cursurile învățământului profesional și dual, prin oferirea de burse consistente.

Unul din patru tineri este șomer, iar 16 la sută dintre tinerii cu vârsta între 18 și 24 de ani nu urmează nici o formă de învățământ. România se confruntă cu o acută criza a forței de muncă calificată, ceea ce generează mari probleme angajatorilor.

Din păcate, PSDragnea s-a opus acestui proiect, după ce, prin scăderea orelor de practica, a <distrus> și nerecunoașterea diplomelor la nivel european. Proiectul referitor la creșterea bursei profesionale merge acum la Senat, for decizional.

PNL susține ca prioritate revigorarea invatamantului profesional și tehnic pus pe butuci de PSDragnea!”, a transmis Florin Roman, într-un comunicat.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax