Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat Florin Roman, deputat PNL de Alba: „E literă de lege. Radarele nu mai pot sta ascunse în boscheți”

Publicat

Florin Roman

Deputatul PNL de Alba, Florin Roman a explicat că a fost nevoie de mai bine de un an, după primul vot final în Parlament, pentru ca legea pe care a inițiat-o împreună cu deputatul Ioan Bălan, să ia drumul Monitorului Oficial.

„Atât legea propriu-zisă, cât și cererea de reexaminare a legii au fost atacate la CCR, iar în final, curtea a menținut ca fiind constituționale articolele inițiale din lege.

Practic, rămân constituționale articolele referitoare la amplasarea radarelor în locuri vizibile (nu la pândă), amplasarea radarelor doar în mașini inscripționate ale poliției, aplicarea sancțiunilor se face doar de către polițiști îmbrăcăți în uniformă cu însemnele poliției rutiere și folosirea pistoalelor radar este posibilă la cel mult 10 metri de mașina poliției.

Sunt principalele noutăți care modifică OUG privind circulația pe drumurile publice. Este o chestiune de zile până la punerea în acord a deciziei CCR cu textul inițial al legii. Legea nu mai poate fi atacată și va fi publicată în Monitorul Oficial.

Am făcut aceste precizări pentru cei care au interpretat greșit decizia CCR la cererea de reexaminare. În paralel, ca deputat PNL am depus și alte proiecte care pun baza pe prevenție, unul fiind introducerea obligatorie a unor cursuri de “Educație rutieră” încă din ciclul primar. Am ținut ca să existe un echilibru între eventualele abuzuri ale celor care stau la pândă, cu responsabilizarea conducătorilor auto.

Motiv pentru care, un alt proiect inițiat ca deputat, prevede înăsprirea sancțiunilor pentru cei care se urcă în stare de ebrietate la volan: ei riscă să rămână fără permis un an. Tot fără permis rămân și cei care depășesc neregulamentar, pentru 90 de zile, și nu doar pentru 30 cum este în prezent. Responsabilitatea în trafic trebuie să fie în primul rând a conducătorilor auto, dar în aceeași măsură, polițiștii rutieri trebuie să întărească partea de prevenție, pentru ca șoferii să nu trăiască cu ideea că sunt pur și simplu vânați”, a transmis deputatul PNL de Alba, Florin Roman.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax