Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Comunicat Florin Roman, deputat PNL de Alba: Parlamentul a adoptat o lege pentru extinderea cimitirului din Alba Iulia

Publicat

Florin Roman

Deputatul PNL de Alba, Florin Roman a transmis că Parlamentul a adoptat marți un proiect de lege pentru modificarea legii privind cimitirele, crematoriile și serviciile funerare, care scoate practic extinderea cimitirelor existente din circuitul anevoios al autorizării.

„La solicitarea viceprimarului cu atribuții de primar, Paul Voicu, în calitate de deputat PNL, am inițiat un proiect de lege pentru modificarea legii privind cimitirele, crematoriile și serviciile funerare.

Din cauza procedurilor birocratice, extinderea cimitirului din Alba Iulia era condiționată de parcurgerea întregii proceduri de autorizare, ca și cum ar fi un cimitir nou.

Urmare a numărului mare de decese, dar și a acestor proceduri a intervenit practic un bloc în efectuarea serviciilor funerare. Sau mai pe întelesul tuturor nu mai erau locuri de veci în cimitir, fiind necesară extinderea.

Prin legea de ieri, scot practic extinderea cimitirelor existente din circuitul anevoios al autorizării, ca și pentru construcția unui cimitir nou. Marți, proiectul de lege a trecut de votul final, iar acum merge la promulgare”, a transmis Florin Roman.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax