Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat Florin Roman, deputat PNL de Alba: Un nou debut catastrofal al anului școlar sub guvernarea Dăncilă

Publicat

Florin Roman, deputat PNL de Alba

Deputatul PNL de Alba, Florin Roman, a transmis că este „din ce în ce mai grav ce se întâmplă cu sistemul de educație românesc sub egida unor guverne PSD care s-au dovedit, în ultimii ani de guvernare, mai mult decât incapabile să gestioneze în mod responsabil acest domeniu vital pentru viitorul acestei țări”.

„Astfel, guvernele PSD au lăsat cu totul de izbeliște cele mai importante domenii pentru români, cum sunt educația, sănătatea sau infrastructura, neinvestind absolut niciun ban în proiecte noi pentru construirea de creșe, grădinițe, școli și spitale, așa cum au promis solemn prin programele de guvernare!

Guvernelor PSD nu le-a păsat deloc de generațiile de copii care au intrat pentru prima dată în băncile școlilor sau ale grădinițelor, ori de copiii care se confruntau deja cu acest sistem public de educație din ce în ce mai sărac, mai perimat și cu o curriculă școlară extrem de sufocantă pentru elevi.

Mai mult decât atat, în loc să fie suplimentate fondurile pentru Ministerul Educației Naționale, astfel încât în acest an toți copiii să beneficieze de manuale gratuite, încă din prima zi de școală, și de o masă caldă zilnic, dar, mai ales, de toalete și clase moderne și decente, echipa Dăncilă&Teodorovici – cărora le-a „plăcut” mult școala… – au găsit de cuviință să mai taie peste 1 miliard de lei din banii pentru educație, chiar înainte cu o lună de debutul noului an școlar!

Doamna Dăncilă „iubește” atât de tare educația, încât a taiat toată suma alocată ministerului de resort care era necesară derulării Programului „Merg la școală”, argumentând în mod pueril acest demers incalificabil!

Este demonstrat de datele statistice că cifrele abadonului școlar nu sunt unele tocmai îmbucurătoare pentru statul român sau aflate într-o scădere semnificativă, ci, dimpotrivă, conform statisticii Eurostat, în anul 2018 România a înregistrat un nivel ridicat al abandonului şcolar timpuriu, de 16,4%, fiind a treia țară în clasamentul abandonului școlar din Europa.

Îi atrag atenția doamnei Dăncilă că abandonul școlar chiar a devenit un fenomen din ce în ce mai grav, după cum am demonstrat mai sus, făcând ravagii în România, în special în mediul rural! Deci, ceea ce a făcut dumneaei, prin tăierea banilor alocați exact pentru stoparea acestui fenomen, este o decizie total greșită, inacceptabilă și inadecvată, față de problemele și de necesitățile reale ale comunităților!”, a transmis Florin Roman, într-un comunicat.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax