Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat Florin Roman, deputat PNL: „Șoc și groază – nu mai sunt bani pentru PNDL”

Publicat

roman

Deputatul PNL de Alba, Florin Roman susține că banii alocați în acest an pentru Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) sunt aproape epuizați.

„În calitate de președinte al Comisiei de Administrație Publică din Camera Deputaților, am fost informat că săptămâna viitoare, MDRAP urmează să transmită notificări către primării, prin care anunță că banii pentru Programul Național de Dezvoltare Locală sunt aproape epuizați la mijlocul anului. Mai exact, vorbim de o notificare în care se spune alb pe negru că a fost atins procentul de 80% din totalul creditelor de bugetare, pentru PNDL, alocate în acest an. Adică s-a ajuns la fundul sacului și nu mai sunt bani pentru lucrările în execuție.

Solicitarea MDRAP de suplimentare a sumelor s-a lovit de zidul numit, Eugen Orlando Teodorovici care a repartizat doar 25% din ce a cerut Ministerul Dezvoltării pentru anul 2019. Gestul pare premeditat, având în vedere că un draft de HG în acest sens este întocmit încă din luna aprilie. Decizia deblocării celor peste 15.000 de proiecte derulate pe PNDL 1 și 2 stă în pixul lui Teodorovici, care folosește argumentul financiar și în jocul politic de la congresul PSD. Mesajul transmis primarilor PSD este simplu: “Votați cu mine la congres vă dau bani, nu mă votați, nu primiți bani!”.

PNL a atras atenția în nenumărate rânduri ca PNDL este un instrument util administrației publice locale, atât timp, cât modalitatea lui de aplicare se ține departe de jocuri politice. Am mai spus că sumele alocate pentru anul în curs nu vor fi suficiente. Sper ca ministrul Teodorovici să înțeleagă că desele lovituri aplicate primăriilor, mai întâi prin așa-zisa revoluție fiscală care a tăiat bugetele locale, apoi prin trecerea cheltuielilor sociale, în totalitate în sarcina autorităților locale, nerespectarea angajamentelor asumate pentru primele 3 luni ale anului, este deja prea mult.

Blocarea celor circa 15000 de santiere, alimentări cu apă, canalizări, poduri, podețe, străzi interioare, în mijlocul anului ar însemna un faliment total al PNDL. Proiectele începute nu pot fi finalizate din bugetele locale mai ales în condițiile existentei contractelor de finanțare cu condiții clare, pentru că acum toți banii merg în partea socială.

Solicit primului-ministru Viorica Dăncilă, chemarea urgență la ordine a ministrului de finanțe și deblocarea finantarii investițiilor! Altfel, doamna prim-ministru veți rămâne în istoria României ca fiind premierul care a pus cruce PNDL, premierul care a lăsat țara în noroaie! Nu vă jucați cu focul!
PNL solicită ca degrabă, înainte de rectificarea bugetară, guvernul să se țină de cuvântul dat primarilor și să nu blocheze investițiile începute sau în curs de finalizare”, a transmis Florin Roman.


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    vineri, 21.06.2019 la 22:30

    Si-a cam luat nasul la purtare acest ”roman” Teodorovici. Si joaca tare.Pe ce s-o fi bazand ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Purtătorul de cuvânt al CNAS a DEMISIONAT, după declarația ”Oamenii mor oricum”. Platforma de carduri este încă blocată

Publicat

daniel osmanovici

Purtătorul de cuvânt al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Daniel Osmanovici, a demisionat din funcţie, a declarat duminică, pentru AGERPRES, consilierul superior în CNAS Augustus Costache, informează românia24.ro. “Confirm, şi-a dat demisia de vineri, din funcţia de şef de serviciu”, a spus Costache. Daniel Osmanovici a declarat, miercuri, într-un interviu la un post […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Daci, romani și gladiatori, la prima ediție a evenimentului ”Ziua Cetății Singidava” de la Cugir

Publicat

daci si romani

Sâmbătă, 20 iulie 2019, Garda Apulum a participat la Cugir, la prima ediție a evenimentului ”Ziua Cetății Singidava”. Manifestarea organizată chiar pe platoul Cetății s-a bucurat de succes, cei prezenți bucurându-se de lecțiile vii de istorie oferite de voluntarii albaiulieni care dau viață Legiunii XIII Gemina, Lupilor Apoulonului și Ludusului Apulensis. Evenimentul a început cu […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în ALBA, săptămâna 22 – 28 iulie. Temperaturi de peste 30 de grade Celsius. Unde vor fi ploi torențiale

Publicat

De

soare

Vremea va fi frumoasă, cu soare strălucitor și temperaturi care trec de 30 de grade Celsius. Vor mai fi și câteva ploi de vară, însă doar de scurtă durată. Weekend-ul va fi minunat, fără ploi și cu cer senin, vreme numai bună de mers la plajă. Și la munte se mai încălzește, însă sunt așteptate […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: Bătrân găsit decedat într-un apartament din Alba Iulia, în urma unei intervenții a pompierilor

Publicat

interventie ISU deblocare usa apartament

Pompierii din Alba Iulia au fost chemaţi să intervină duminică, în jurul orei 17:20, pentru deblocarea accesului într-un apartament din municipiu. UPDATE 17.40: Dupa deblocarea apartamentului, bărbatul în vârstă de 73 de ani a fost găsit decedat. Potrivit primelor informații oferite de către ISU Alba, în apartamentul situat pe strada Vasile Goldiș s-ar afla un […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate