Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat Florin Roman: Pe 6 decembrie putem schimba totul în bine. Mergem la vot, respectăm regulile și votăm PNL


Publicat

Ce vă spun eu acum este un strigăt disperat pentru a ne aduce acasă copiii, plecați să-și caute norocul în altă țară. Poate nu e vorba despre copilul tău sau despre un nepot, dar sigur cunoști pe cineva care adoarme în fiecare seară gândindu-se cum îi mai merge, acolo, departe, celui pe care l-a învățat să se spele pe față și să spună Tatăl Nostru.

Votul din decembrie este important. Scopul nostru este să strângem suficient de multe voturi încât să putem schimba, în Parlament, legile nedrepte care i-au alungat pe copii tăi sau ai vecinului tău, din țară. Aceleași legi, pe care pesediștii le-au adoptat numai pentru a face ei avere, au transformat România într-un tărâm de unde, chiar și acum, zeci de mii de tineri vor să fugă. Dar cei plecați vor să vină acasă! O știi și tu, o știm cu toții, așa nu se mai poate. Dacă am avea legi mai bune, am putea face spitale moderne mai repede, drumuri, școli și tot ce ne trebuie nouă, românilor, pentru a fi mai fericiți. Noi, PNL, am început deja, dar cu legile pe care le avem acum, durează prea mult.

Și asta nu este totul! Avem legi care îi protejează pe politicieni, nu pe pensionari sau pe copii, nu pe tinerii care își caută un loc de muncă. Toate trebuie schimbate, însă ne trebuie un Parlament solid, cu oameni care muncesc de dimineață până seară să schimbe lucrurile în bine.

Cine suntem noi, liberalii? Suntem singurii care au arătat că se pot face minuni cu bani europeni. Primarii noștri și președinții de consilii județene liberali au schimbat fața localităților pe care le-au condus și le conduc. La Alba Iulia, Oradea, Cluj și peste tot unde conduc liberalii, oamenii au un nivel de trai mult mai ridicat. Toate deciziile înțelepte au fost luate, acolo, de liberali. Iar astea sunt fapte, nu vorbe.

Dacă ar ști că acasă există o șansă să aibă o viață mai bună, copiii românilor s-ar gândi să se întoarcă, să nu-și mai rupă mâinile prin străini, să nu mai tremure la gândul că sunt singuri, la nevoie, departe de casă. Poate nu-l înțelegi pe copilul, nepotul sau vecinul tău plecat din țară atunci când spune că nu mai vrea să audă de PSD. Dar trebuie să-l crezi. El a văzut ce înseamnă o țară civilizată și știe că pesediștii au transformat multe zone din România în pungi de sărăcie. Mai mult decât atât, când au plecat de la putere, pesediștii au lăsat sănătatea fără niciun ban. Exact când aveam mai mare nevoie de ei. Și vezi, acum, cât de distrusă este infrastructura medicală. Este opera pesediștilor. O știi!

Vrem să aducem copiii românilor acasă, dar ne trebuie putere. Iar puterea, omule bun, este în mâna ta! Am văzut prea multe lacrimi în această țară sfâșiată. Atât de multe, încât ne este inima sfărâmată. Trebuie să o întregim. Inima noastră este România. Din ea curge acum sânge. Și nu se mai poate.

Pe 6 decembrie putem schimba totul în bine. Mergem cu toții la vot, respectăm regulile pentru protejarea sănătății și votăm PNL. Avram Iancu avea un program electoral format din 4 cuvinte: No, gata! No, hai!

Comandat de Partidul Național Liberal, distribuit de SC Independent SRL – portal: https://alba24.ro, cod unic mandatar financiar coordonator 11200025.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

2 Comentarii

2 Comments

 1. pilu

  joi, 12.11.2020 at 13:57

  Ma bucur ca faci propaganda pentru a merge la vot.Dar de ce sa votam PNL ? Iti aduci aminte ca in 2017 alături de Roberta Anastase, Alina Gorghiu, Gigel Sorinel Știrbu, Răzvan Sorin Prișcă, Ben Oni Ardelean și alți membri ai PNL, dar și alături de Eugen Orlando Teodorovici și alți pesediști, ai fost inițiator al unei legi ce adus la apariția pensiilor speciale pentru angajații Curții de conturi. Ati fost 25 de PNL-isti si doar 5 PSD-isti. Daca va votam cine stie ce mai aveti pus deoparte de ne dam cu pumni in cap dupa aceea.
  Iar pentru adus oamenii acasa din strainatate singura momeala ar fi sa-i angajati pe toti la stat, sa stea, ca au muncit destul in pribegie. Sau prin consiliile de administratie, cum ai fost tu ( si poate mai esti), ca cred ca nici nu le mai sti numarul.

 2. nicolaie apolzan

  duminică, 15.11.2020 at 04:27

  Sau,mai in concret,uita dl Roman ca a sustinut marirea colosala a salariilor ASF,Curte de conturi,facandu-l pe tanarul USR-ist care i s-a opus(imi scapa numele)BOLSEVIC ???
  De pensii speciale au uitat,de SS si mai si,de propunerile pt numirile lui Predoiu in fruntea ICJC,DIICOT,fara acordul CSM ???
  VELA CU MILITIENII DIN FRUNTEA MIN.DE INTERNE?
  De aceea ZDUP pe USR-isti,ca vi-i morcovul adanc unde trebuie,desi de cand ma stiu am votat PNL.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

FOTO ACCIDENT GRAV la Șugag: Un camion cu lemne s-a răsturnat. O persoană încarcerată

Publicat

Un accident grav s-a petrecut vineri seara, în jurul orei 22.30, în localitatea Șugag din județul Alba. 

Potrivit primelor informații de la fața locului, transmise de salvatorii de la ISU Alba, un camion cu lemne s-a răsturnat.

La fața locului au intervenit pompierii militari din Sebeș. În urma accidentului o persoană a rămas încarcerată între fiarele camionului. De asemenea, alte două persoane au fost rănite.

Știre în curs de actualizare.

 

Citeste mai mult
Publicitate

ECONOMIE

VIDEO: Ajutor de stat pentru hoteluri, restaurante și agenții de turism. Cum se calculează suma aprobată de Guvern

Publicat

Ordonanţa de urgenţă pentru compensarea pierderilor din industria HoReCa a fost adoptată în şedinţa de guvern de vineri, a anunţat şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă.

„Au fost adoptate câteva proiecte de ordonanţă de urgenţă şi hotărâri foarte aşteptate în domeniul economic, mai ales în ceea ce priveşte persoanele afectate de efectele economice ale pandemiei de COVID-19.

Astfel, a fost prelungită măsura şomajului tehnic şi a fost flexibilizat programul de muncă numit Kurzarbeit, până la 30 iunie 2021.

Cum se calculează ajutorul pentru compensarea pierderilor

De asemenea a fost adoptată ordonanţa de urgenţă pentru compensarea pierderilor din industria HoReCa, în cuantum de 20% din diferenţa dintre cifra de afaceri din 2020 faţă de cea înregistrată în 2019″, a arătat Dancă, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Guvern.

Actul normativ privind ajutorul de stat pentru HoReCa a fost introdus pe ordinea de zi suplimentară a şedinţei, după ce în şedinţa din 28 noiembrie a fost analizat în primă lectură

Secretarul de stat din Ministerul Economiei, Daniela Nicolescu, a solicitat la începutul şedinţei de Guvern introducerea pe ordinea de zi suplimentară a actului normativ cu privire la acest ajutor de stat pentru HoReCa.

„Vreau să cer pe lista suplimentară pe ordinea de zi ordonanţa de urgenţă care se referă la HoReCa şi la agenţiile de turism. Le vom da printr-o schemă de ajutor 20% din pierderea pe care au avut-o, diferenţa între cifra de afaceri 2020-2019. Am avut-o în primă lectură, acum am avizele”, a spus Nicolescu.

Ea a solicitat, de asemenea, introducerea pe ordinea de zi a unui memorandum privind acordarea unui ajutor de stat din fonduri naţionale pentru întreprinderi a căror activitate a fost suspendată temporar şi a unei hotărâri pentru aprobarea atestării unor localităţi ca staţiuni turistice de interes local. AGERPRES

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Elevii vor putea dobândi competențe de cultură media în liceu. Proiect în unitățile-pilot din învățământ anunțat de MEC

Publicat

Liceeni vor putea dobândi competențe media din școală. Ministerul Educației și Cercetării (MEC) anunță un proiect ce va fi aplicat din 2021 și presupune introducerea programului „Predau educație media – Laboratorul de educație și cultură media”.

Cel puțin 480 de cadre didactice de Limba și literatura română vor fi formate pentru a preda competențe media și va fi deschisă o platformă de educație media pentru profesori și elevi.

Ministerul Educației și Cercetării și Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) au anunțat vineri parteneriatul prin care elevii de liceu din România vor dobândi competențe media, ”indispensabile într-un context în care interacțiunea cu informația, și, implicit, cu dezinformarea, a devenit parte dominantă a vieții de zi cu zi și a procesului de învățare”, potrivit MEC.

Ministerul Educației transmite că un prim pas al acestei colaborări îl reprezintă introducerea programului „Predau educație media – Laboratorul de educație și cultură media”, dezvoltat de CJI, în proiectul de testare a unor noi competențe, conținuturi și metode de învățare, în cadrul unităților de învățământ liceal cu statut de școală-pilot, proiect ce va deveni operațional din anul 2021.

Protocolul presupune:

– implementarea unui modul de învățare extracurricular în domeniul educației media pentru copii și tineri

– minim 480 de cadre didactice de Limba și literatura română, care predau la nivel liceal, vor fi formate și certificate printr-un program conceput în acest scop

– instruirea în domeniul media a inspectorilor școlari pentru Limba și literatura română prin organizarea a trei sesiuni/ateliere regionale de profil

– operaționalizarea unei platforme de educație media pentru profesori și elevi, care să includă instrumente de formare, asistență, monitorizare/raportare și evaluare în sistem online

– un ghid privind drepturile copilului, ca parte integrantă a drepturilor omului, în contextul educației media.

„Școala este locul în care se pun bazele noii generații de cetățeni, iar educatorii sunt primii care dau formă viitorului. Un viitor din ce în ce mai conectat și în care elevii au nevoie de competențe noi, care să îi ajute să fie cetățeni informați și responsabili. Sunt convinsă că profesionalismul experților din Ministerul Educației, implicarea profesorilor și experiența CJI vor contribui la îndeplinirea obiectivelor acestui program”, a declarat Monica Cristina Anisie, ministrul educației și cercetării.

„La fel cum elementele de educație rutieră erau inserate în ore, când copiii mergeau la școală, așa sunt acum vitale conceptele de educație media, care să îi ajute pe elevi să fie în siguranță în fața asaltului de informații falsificate, cu potențial dăunător. În ultimii patru ani, CJI a dezvoltat și testat la scară mică un model sustenabil de intervenție pentru construirea competențelor media pentru elevii de liceu, atât prin formarea și sprijinirea profesorilor de limba și literatura română pentru a include elemente de educație media în activitatea curentă la clasă, cât și prin activitățile de formare pentru liceeni, realizate de experții CJI”, a declarat Cristina Lupu, directorul executiv al CJI.

Prin programul „Predau educație media – Laboratorul de educație și cultură media”, elevii dobândesc abilități de gândire critică, care le permit să distingă faptele de opinii, să deconstruiască mesajele media și să interacționeze într-un mod responsabil cu rețelele sociale. Programul se înscrie în aria generală Media and Information Literacy (MIL), așa cum este descrisă de UNESCO, și în prioritățile Comisiei Europene, așa cum sunt ele formulate în DIRECTIVA (UE) 2018/1808 – Directiva serviciilor mass-media audiovizuale.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Mai multe persoane înșelate prin metoda ”șmen” la Alba Iulia. Cum poți să rămâi fără bani în cateva secunde

Publicat

bani inselaciune

Un bărbat a fost trimis în judecată după ce a înșelat mai multe persoane, în Alba Iulia, prin metoda ”șmen”. Faptele pentru care bărbatul a fost trimis în judecată s-au petrecut pe 3 martie și pe 16 septembrie 2020.

Metoda șemn este o forma de înșelătorie practicata pe stradă și deși în teorie pare simplă, în practică necesită foarte multă desxteritate. 

Ce s-a întâmplat

Potrivit procurorilor, la data de 03 martie, în jurul orei 15:30, în timp ce se afla în apropierea unei bănci de pe bulevardul Transilvaniei din Alba Iulia, bărbatul în cauză  a indus în eroare persoana vătămată prin aceea că i-a cerut să îi schimbe suma de 500 de lei și, profitând de neatenția acesteia, și-a însușit suma de 190 de lei.

De asemenea, la data de 16 septembrie, tot în Alba Iulia bărbatul a indus în eroare alte două persoane.Mai exact le-a cerut să îi schimbe suma de 500 de lei, ocazie cu care, profitând de neatenția acestora, și-a însușit o parte din bani (190 de lei de la prima persoană și 210 de la cea de a doua, au mai transmis anchetatorii pentru alba24.ro

Ce este metoda ”șmen”

Metoda este folosită de zeci de ani pe teritoriul României, chiar din timpul perioadei comuniste, pe atunci fiind practicată de cei care schimbau valută.

Metoda presupune solicitarea de schimbare a unor bancnote în cupiură mai mică/mare sau efectuarea unui schimb valutar. Ulterior acestui schimb, folosindu-se de diferite pretexte, făpturitorul solicită suma de bani înapoi, distrage atenția victimei, sustrage („rupe”) o parte din bancnote și restituie restul sumei de bani persoanei vătămate, care nu o mai verifică.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate