Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat Florin Roman (PNL): Din cauza unei legi a PSD, Cugirul nu mai poate intra în posesia clădirilor abandonate de UMC

Publicat

În ultimele zile problemele Cugirului sunt „la mare căutare” în rândul politicienilor locali, pe agenda cărora au devenit brusc o prioritate. Inclusiv cei care au avut în mâinile lor puterea de a rezolva o parte dintre acestea se comportă aşa cum zice o vorbă românească „nici usturoi nu au mâncat, nici gura nu le miroase”. Ne referim la oamenii importaţi ai PSD Cugir care „au început să vadă” toate problemele cetăţenilor oraşului Cugir, uitând că ani de zile s-au aflat nu doar în Consiliul Local, ci şi la conducerea unor societăţi importante, cum ar fi fabricile din oraş.

Ne întrebăm spre exemplu, oare imobilele dărăpănate, devenite un pericol public, aflate în administrarea specială a uzinei nu au fost „văzute” de către Mircea Augustin Trifan, fost director succesiv al celor două fabrici? În ce măsură a sprijinit eforturile administraţiei locale (pe care apropo, doreşte să o conducă) de a le prelua şi a le transforma în obiective utile şi necesare comunităţii locale, cum ar fi blocuri sociale, cămine de batrâni și baze de agrement pentru tineri?

În virtutea ataşamentului față de cugireni, pe care-l manifestă zilele acestea, candidatul de primar al PSD ar trebui să le spună oamenilor cum partidul din care face parte a anulat orice şansă ca aceste clădiri să poată fi salvate. Legea privind unele măsuri pentru protejarea intereselor naționale în activitatea economică, iniţiată şi votată în Parlament de către PSD şi susţinătorii săi, conţine o prevedere aberantă care interzice vânzările de active din cadrul societăților care au capital de stat. PNL a atacat fără succes actul legislativ la CCR, pe motive de neconstituționalitate.

În acest context şi ţinând cont de interesul dezvoltat brusc pentru problemele cugirenilor, considerăm că PSD Cugir ar trebui să le explice de ce vor fi nevoiţi să asiste în continuare la degradarea iremediabilă a celor 10 active sociale a UMC. Stadionul Parc, Căminele nefamiliști, Blocurile1 Mai și Nr. 5, Cabana Prislop, Complexul „Mistreţul” şi fosta Spălătorie și baie publică vor continua să se dărâme zi după zi, sub ochii neputincioşi ai comunităţii locale din munca căreia au fost ridicate. Şi atunci, unde este repectul PSD pentru cugireni? Unde a fost interesul domnului Mircea Augustin Trifan atunci când, devenit director al fabricii, a oprit toate demersurile făcute de fosta conducere liberală pentru a preda catre primarieaceste active sociale.

Atât domnia sa, cât şi PSD ar trebui să dea o explicație pentru anii în care ar fi putut să scape oraşul de imagineadezolantă a imobilelor degradate, fiind la conducerea uzinei şi la guvernarea ţării, cu miniştrii ai Economiei şi ai Apărării în plin exerciţiu. Să explice de ce în locul acestoranu avem şi nu vom mai putea avea un cămin de bătrăni, locuinţe pentru tineri, centre sociale şi de agrement. Vă asigurăm că nu ar fi fost un lucru dificil, PSD nu ar fi trebuit să „inventeze roata”, ci ar fi trebuit să urmeze modelul liberal, după care au fost predate primariei stadionul vechi, devenit acum Arena Cugir și Clubul Muncitoresc, transformat în Centru Cultural.

PNL a dovedit că SE POATE, că activele sociale abandonate care nu folosesc activităţii de producţie a uzinei, pot fi redate comunităţii locale în interesul ei şi în folosinţă publică. ​​​

Florin Roman, deputat PNL

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax