Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat: Fostul prefect de Alba, Emil-Dănuț Hălălai, pe lista PRO România la alegerile pentru Consiliul Județean (P)


Publicat

Una dintre primele poziții ale listei de candidați a PRO România, pentru Consiliul Județean Alba, va fi ocupată de Emil-Dănuț Hălălai.

Cu o experiență politică relevantă și considerat de foarte multă lume cel mai bun prefect al județului de după Revoluție, domnia sa s-a făcut remarcat prin implicarea totală în activitatea administrativă dar și prin rezultatele obținute din poziția de coordonare și gestionare a unor situații de criză, pricinuite de calamități naturale și nu numai.

„Nu mă feresc să afirm că lista PRO România pentru Consiliul Județean Alba este cea mai bună opțiune pentru cetățenii care se vor prezenta la urne. Suntem o echipă de profesioniști, conectată la problemele fiecărei comunități și capabilă să ofere soluții ferme. Sunt onorat de nominalizarea primită din partea colegilor mei și dau asigurări că experiența dobândită în calitate de prefect, și nu numai, va fi folosită strict în scopul de a sprijini oamenii județului. Cei care mă cunosc, știu că sunt un om dedicat proiectelor în care mă implic și că îmi direcționez toate resursele de care dispun pentru cei pe care îi reprezint”, a transmis  Emil-Dănuț Hălălai.

PRO România l-a nominalizat drept candidat al partidului la funcția de Președinte al Consiliului Județean Alba pe Horațiu Florea, iar pentru cea de primar al muncipiului Alba Iulia pe avocatul Gheorghe Beleiu. Venirea lui Emil-Dănuț Hălălai alături de echipa filialei Alba reprezintă încă o garanție a faptului că acest partid își selectează oamenii cu care vine în fața electoratului strict pe criterii de competență.

PRO România Alba propune cel mai tânăr candidat pentru funcția de președinte al Consiliului județean

Organizația PRO România Alba, condusă la nivel central de fostul premier Victor Ponta și coordonată în județul Alba de Horațiu Florea, a depus luni, 17 august, la Biroul Electoral de Circumscripție Județeană nr. 1 Alba, lista candidaților pentru funcțiile de consilier județean și pentru funcția de președinte al consiliului județean Alba.

Lista de candidați ai PRO România, pentru alegerea Consiliului județean Alba este deschisă de către medicul primar chirurg Mircea Frențiu, din municipiul Blaj, urmat de albaiulianul Horațiu Florea, de profesie medic veterinar, locul 3 pe listă este ocupat de inginerul Dănuț-Emil Hălălai, din Teiuș, fost prefect al județului Alba, iar pe locul 4 de Ioan Cătălin Cămărășan, din municipiul Sebeș, profesor de educație fizică; pe locul 5 se află inginerul Liviu Octavian Rusu, fost primar al municipiului Aiud, locul 6 economistul Sorin Vasile, din Cugir, pe locul 7 medicul veterinar Darius Victor Cordea, din Ponor, iar pe locul 8 inginerul silvic Petru Nicolae Vîrciu, din Scărișoara, urmat de economistul Ioan-Lucian Bozoșan, din Cergău.

Lista continuă cu: profesorul Octavian Mihai Rusu, din Teiuș, cu omul de afaceri Răzvan Cornel Marcu din Ocna Mureș, economistul Dragomir Morcan din Câmpeni, economistul Gheorghe Florin Crișan, din Zlatna, economista Ileana Nicoleta Pandor, din Baia de Arieș, muzeograful Narcis Romeo Avram-Jurca din Abrud și alții.

De remarcat că pentru funcția de președinte al consiliului județean Alba va candida Horațiu Florea, coordonatorul filialei Alba a PRO România, născut pe data de 18.03.1990.

Ce a declarat Victor Ponta despre Horațiu Florea

Recent, președintele PRO România, deputatul Victor Ponta a declarat că „Horațiu Florea un om cu o putere de muncă uriașă, capabil să ia decizii în situații de criză, antrenat ani de zile în mediul privat, ancorat în realitățile politice, economice și sociale ale Albei și empatic în relația cu fiecare om pe care îl întâlnește. Are sprijinul meu necondiționat și promit să îl susțin, cu expertiza mea de fost prim-ministru, în orice proiect pe care vrea să îl facă pentru cetățeni. Vă spun, și ca om politic dar și ca om care a condus un guvern, că Horațiu este persoana potrivită pentru a aduce schimbarea atât de necesară în administrația județului Alba.”

„Fiecare localitate a județului trebuie să aibă șanse egale la resurse și dezvoltare”

În ceea ce privește candidatura sa, Horațiu Florea a declarat: „Ne-am propus să venim cu o echipă închegată în care experiența și mai ales disponibilitatea de a identifica și rezolva problemele județului Alba să joace un rol hotărâtor. Județul nostru are mulți oameni harnici și valoroși dar, de multe ori, în administrația județului, nu s-au implicat cei care s-ar fi priceput, aceștia preferând să stea de-o parte și să-și vadă de profesiile lor din cauza diverselor lupte pentru putere. Suntem într-un moment de răscruce în care cerem încrederea locuitorilor județului, cu convingerea că fiecare localitate trebuie să aibă șanse egale și acces la resurse pentru a se dezvolta”.

PRO Romania AlbaȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Cât costă și ce poate face noul Tesla S ”Plaid Mode”, cea mai rapidă mașină de serie din lume. Atinge 100 de km/h în 2,5 secunde

Publicat

Tesla S „Plaid Mode” va fi cea mai rapidă mașină de serie din lume. Va fi propulsată de trei motoare electrice, care vor dezvolta împreună 1.100 de cai-putere.

Herghelia uriașă îi va permite modelului Tesla să atingă 100 km/oră în 2,5 secunde, iar viteza maximă va fi de 320 km/oră.

Un element de noutate este și autonomia noului model: Tesla Model S Plaid va putea rula între 610 și 840 de kilometri cu o încărcare completă a bateriilor (în funcție de modelul cu care este dotată).

Mașina poate fi comandată acum, însă clienții vor primi mașinile spre finalul anului viitor. Prețul modelului Tesla S Plaid va fi de aproximativ 120.000 de dolari.

În cadrul aceluiași eveniment, Elon Musk a mai spus că și-ar dori ca producția Tesla să ajungă la 20 de milioane de unități pe an. Acest număr depășește numărul mașinilor de pasageri vândute anul trecut în Statele Unite.

Spre exemplu, grupul Volkswagen, care deține brandurile Volkswagen, Audi, Porsche, Seat, Skoda și altele, a vândut 11 milioane de unități la nivel mondial în 2019.

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Precizări AEP: Cum vor vota persoanele infectate cu noul coronavirus. Vor putea cere urnă mobilă, dar cine o va duce?

Publicat

Una dintre principalele întrebări în legătură cu alegerile locale este cea legată de modul în care vor vota persoanele infectate cu noul coronavirus.

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Constantin-Florin Mituleţu-Buică, afirmă că acestea, atât cele aflate în carantină sau izolare, cât şi cele din spitale, vor putea vota la alegerile locale folosind urna mobilă.

„Vor putea să ceară urna specială, denumită urnă mobilă în termeni populari. Îşi vor exercita dreptul la vot în condiţii normale, pentru că Institutul Naţional de Sănătate Publică a comunicat că portul măştii de către ambele persoane diminuează aproape la maximum această răspândire a virusului”, a declarat Mituleţu-Buică.

El a precizat că vor fi „condiţii speciale” doar pentru bolnavii aflaţi în secţiile de terapie intensivă, unde se vor lua măsuri suplimentare de siguranţă.

Există însă riscul ca persoanele desemnate să meargă cu urna mobilă să refuze acest lucru, în condițiile în care intrarea în secțiile speciale din spitale atrage riscuri pe măsură.

Ce se întâmplă cu persoanele care se prezintă la urne cu simptome

La rândul său, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că persoanele care prezintă simptome specifice COVID-19 și care se vor prezenta la vot, la alegerile locale, vor avea un circuit separat.

Pentru aceste persoane va fi pregătită o cabină specială.

„Persoanele care se vor prezenta la vot şi vor avea simptomatologie vor avea un circuit separat, vor avea prioritate şi vor avea o cabină de vot dedicată pentru acest lucru”, a spus ministrul.

Întrebat ce se întâmplă dacă o persoană a fost declarată pozitivă şi a fost în secţia de votare, Tătaru a răspuns: „Acea persoană atrage după sine o anchetă epidemiologică”.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Klaus Iohannis, despre majorarea pensiilor și a salariilor profesorilor: România poate pierde 3 miliarde de euro, bani europeni

Publicat

p

Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că acum nu este momentul prielnic pentru majorarea cu 40% a pensiilor și pentru creșterea cu 25% a salariilor profesorilor, așa cum a decis Parlamentul. În plus, acesta a precizat că mai mulți oficiali ai Comisiei Europene au avertizat că, dacă măsurile votate de Parlament vor intra în vigoare, România va pierde aproximativ 3 miliarde de euro.

Declarațiile președintelui Iohannis, întrebat dacă va promulga legea adoptată marți de parlament privind majorarea pensiilor și a salariilor profesorilor:

”Este o chestiune pe care am mai discutat-o. Este de dorit să crească pensiile și salariile profesorilor. Sunt lucruri pe care și eu mi le doresc, și guvernul și le dorește.

Chiar dacă ne dorim mai mult, trebuie să ținem cont de contextul în care ne aflăm: suntem în criză economică și bugetul este sub presiune. PSD a împovărat bugetul pentru anul viitor cu 6% din PIB.

Acest spațiu fiscal nu există, ar trebui sp luăm bani din altă parte, dar de peste tot banii au fost reduși la minim.

Chiar dacă ne dorim ca aceste creșteri să intre în vigoare, trebuie să așteptăm momentul prielnic. Acum nu este.

Există nu doar avertismente, ci și discuții cu înalți responsabili din Comisia Europeană, care ne-au spus franc: dacă această rectificare intră în vigoare, ni se vor tăia aproximativ 3 miliarde de euro pentru că încălcăm mai multe prevederi din tratate.

De asemenea, agențiile de rating ne vor retrograda ratingul de țară dacă aceste cheltuieli imense vor fi aprobate.

Nu există bani, dați-vă seama ce se întâmplă dacă se blocehază miliarde de euro din fonduri UE, dacă ne scade ratingul de țară și ne vom împrumuta mai scump. Este un scenariu de groază”

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

LIVE VIDEO Conferință de presă Klaus Iohannis. Declarații despre noul record al infectărilor cu SARS-COV și alegerile locale

Publicat

Președintele Klaus Iohannis susține astăzi, de la ora 18:00, o conferință de presă. Declarațiile și răspunsurile șefului statului la întrebărilor jurnaliștilor acreditați pot fi urmărite live la Alba24.

Președintele României și-a făcut un obicei în ultima perioadă din a susține în fiecare miercuri o conferință de presă.

Este de așteptat ca acesta să se refere la pandemia de coronavirus care a atins astăzi în România un nou record, la situația politică sau economică, dar și la alte subiecte de interes general.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate