Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Comunicat Gheorghe Rotar: Blajul European, cu arhitectură europeană! Bulevardul Republicii și zona centrală vor fi modernizate

Publicat

Este unul dintre cele mai ambițioase și delicate proiecte de investiții ale Blajului, pentru perioada 2021 -2027, care vizează reconfigurarea arhitecturală și funcțională a zonei centrale a Municipiului Blaj!

Zona centrală a Blajului, orașul european de secolul XXI pe care-l construim pentru copiii noștri, trebuie să reflecte și să îmbine armonios, la nivel de arhitectură urbană, atât istoria comunității noastre, cât și valențele europene moderne ale Blajului de azi.

Este un proiect complex de dezvoltare comunitară, care constă în transformarea zonei centrale a Municipiului Blaj, formată din străzile: Bulevardul Republicii, strada Tudor Vladimirescu, strada Popa Șapcă, strada Astra, strada Timotei Cipariu, strada Mitropolit I. Vancea, strada Petru Pavel Aron, într-un spațiu public de bună calitate, sigur, confortabil și adaptabil, unde soluțiile de trafic rutier, parcări și trafic pietonal, corelate cu posibile soluții de înființare de zone pietonale temporare sau permanente și dezvoltarea de spații verzi, sunt menite să creeze pentru întreaga zonă posibilitatea de a exprima, într-un format contemporan și concentrat,  istoria și diversitatea culturală, etnică și religioasă a Blajului.

Proiectul pentru realizarea acestei investiții definitorii pentru zona centrală a Blajului va fi selectat în urma unui concurs de soluții unde, pe lângă recomandările experților,  opinia fiecărui locuitor al Blajului, interesat de proiect, va fi analizată!

Se intenționează realizarea unui proiect arhitectural valoros, semnificativ pentru Blaj și Transilvania, cu elemente inovative, care să rezolve dificultățile întâmpinate în ceea ce privește traficul rutier, zonele de parcare, punerea în valoare a clădirilor reprezentative și a zonelor pietonale, prin soluții moderne, care să nu se îndepărteze de tradiția arhitecturală și istorică a Blajului.

Asigurarea funcționalității zonei centrale a Municipiului Blaj vizează diversificarea funcțiunilor cotidiene ale străzii. În acest sens, zona de trafic rutier va fi completată cu zone integrate pentru activități de recreere, ludice, didactice și comerciale. Funcția de recreere va beneficia de mobilier urban destinat repaosului și șederii, atât în spații adăpostite de vânt și soare, cât și în zone expuse. Locurile de parcare pentru autoturisme vor fi completate cu locuri de parcare pentru biciclete, în scopul încurajării acestui mod de deplasare.

Prezența apei în spațiul public va fi îmbunătățită și vizual semnificativă prin amenajarea de cișmele și fântâni arteziene.

Se va încuraja dezvoltarea comerțului, acolo unde acest lucru este posibil și oportun. Caracterul serviciilor și comerțului în zonă va fi reglementat astfel încât să respecte confortul locuitorilor din zonă, cât și să satisfacă cerințele blăjenilor și ale turiștilor.

Componenta comercială și cea culturală a zonei va putea fi amplificată semnificativ cu ocazia târgurilor, a evenimentelor comunitare și culturale, prin mobilier și structuri mobile, fără afectarea infrastructurii principale.

Zona va beneficia de un sistem de iluminat stradal conceput astfel încât să creeze o ambianță plăcută și să asigure un nivel maxim de siguranță pentru utilizatori. Soluția de iluminat va pune în valoare toate monumentele istorice și clădirile reprezentative din zona centrală, cât și va oferi soluții de iluminat moderne pentru zona trotuarelor.

Durata realizării proiectului privind reamenajarea Bulevardului Republicii și a zonei centrale a Municipiului Blaj este de 8 luni, iar durata de implementare a investiției va fi de 60 de luni.

Totul este posibil pentru că suntem oameni mândri și hotărâți în a construi frumos Blajul, ca un oraș pentru viitorul copiilor noștri!

Am demonstrat că se poate, iar asta ne obligă să nu ne mulțumim cu puțin, ci să continuăm dezvoltarea, astfel încât să facem din Blaj orașul european pe care îl visează orice cetățean.

VĂ ÎNDEMN SĂ MERGEȚI CU ROTAR ȘI BLAJUL VA FI BINE!

Comandat de Partidul Național Liberal, distribuit de SC INDEPENDENT SRL – portal: https://alba24.ro, cod unic mandatar financiar coordonator 21200012

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax