Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat Gheorghe Valentin Rotar: Aici e Blajul! Răspunsul pentru un aventurier politic rătăcit la porțile ”Micii Rome”! (P)


Publicat

p

Primarul municipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar, transmite, într-un comunicat de presă, o reacție extrem de acidă, la unele declarații făcute de liderul ALDE Alba înaintea campaniei electorale pentru alegerile locale 2020.

COMUNICAT Gheorghe Valentin Rotar – Primarul Blajului:

”Așa cum am promis, astăzi a venit rândul răspunsului pentru Lazăr Ioan, cel care a ridicat ipocrizia și circul la rang de politică publică a ALDE în județul Alba!

Pe data de 7 august, înaintea campaniei electorale, am luat act despre un <delir> jurnalistic marca Lazăr Ioan, în fapt un ghiveci plin de venin, în care erau amestecate frustrări, conspirații, apuneri de ere, căderi de împărați, sport și dictatură…

Din respect pentru Blaj, am ales să nu dau replica acestui atac de presă la acea vreme, convins fiind că era o încercare de a deschide un conflict de campanie electorală, menit să sporească vizibilitatea acestui personaj, cocoțat peste noapte ca șef județean al unui partid <breloc> al PSD.

La data când se publică aceste rânduri, cel mai bun răspuns l-a dat la vot și Blajul, și județul Alba – ALDE nu a trecut pragul electoral la Alba! Mă bucur că alegătorii din Alba au sancționat lipsa de respect și au măturat de pe scena politică membrii unei familii – tată și fiu – care visau <să pună mâna> pe un județ! Un astfel de personaj dorea să reprezinte, din 2020, la cel mai înalt nivel, județul Alba, în calitate de președinte de Consiliu Județean! Și nu numai atât! Tupeul omului a fost fără limită! Spera, în plus, ca fiul său să fie ales primar de Alba Iulia! A fost modelul ALDE pentru Alba și Blaj, prin care membrii unor familii, transformate în partid, au crezut că îi pot înșela pe oameni!

Astăzi am ales să nu tac, să nu mă fac că nu am văzut sau că nu am auzit!

E timpul unui mare STOP, în numele Blajului! Tăcerea de până acum la mizeriile publicate în presă l-a făcut pe acest <viteaz> să creadă că i se permite orice, oriunde și cu oricine!

La Blaj e altfel, pentru că Blajul nu e nici hotel de <rendez-vous> și nici domeniu de vânătoare, unde un personaj ca Lazăr Ioan să-și facă mendrele cum îl taie capul! Consider că oamenii trebuie să cunoască cine este acest Lazăr Ioan și ce merite are în politica județului!

Omul, un fost <suspect> de proxenetism în dosarul prostituate pentru VIP-uri, un <hangiu de modă nouă>, din 7 august și-a găsit o nouă <preocupare>: Blajul… crezându-se salvatorul comunității!

Un astfel de personaj controversat era evitat și de comuniști!

Și totuși, în ziua de azi, acest Lazăr Ioan, produs al unei societăți plină de parvenitism și de ipocrizie, a avut tupeul să dea lecții de civism și de corectitudine politică tururor, arogându-și calități și valori pe care nu le-a deținut vreodată!

Fără nicio realizare la nivel public în Alba, a fost preocupat doar de a promova interesele politice de grup sau interesul personal…

Iată câteva exemple:

În anul 2017, după ce <viteazul nostru> știa cum <a scăpat> din dosarul penal legat de prostituție, susținea proiectul privind amnistia și grațierea. Noroc că Vioricăi Dăncilă i-a fost frică sau a avut mai multă minte ca personajul nostru!

În anul 2018, numitul Lazăr Ioan mima interesul public începând un adevărat <circ> de presă despre asfaltarea drumului spre Întregalde! Acesta era pretextul, interesul în realitate era altul… în zonă este domeniul de vânătoare!

În continuare, a declarat, cu emfază în presă, că în anul 2020 PSD ar fi principalul adversar politic al ALDE! Din anul 2020 au mai rămas doar 3 luni… și <prietenia> rezistă! Mai de curând, Lazăr Ioan a pozat în apărătorul agricultorilor și al fermierilor, declarând că începe lupta pentru redeschiderea târgurilor de animale… Rezultatul ZERO!

Întreaga <luptă politică> a acestui personaj este doar o vorbărie goală, lipsită de substanță sau idei, pe un ton certăreț cu iz de circ! De altfel și sloganul electoral era lipsit de originalitate, fiind parcă o marcă de iaurt! Prea bun, prea… .Lipsa de imaginație s-a adeverit! În județul Alba <s-a covăsât> votul pentru ALDE!

Legat de Blaj, personajul Lazăr Ioan, în ipocrizia lui, a lansat afirmații pe care realitatea votului nu le-a confirmat! Unde a fost <blatul> la Blaj ?

M-ați jignit, făcându-mă în toate felurile, de la <împărat> la <dictator>! Asta pentru că sunt prezent zilnic 8 – 12 ore la primărie și pentru că m-am pus în slujba Blajului și m-am luptat ca orașul să nu ajungă în mâna unei familii ce-și spune partid!

În toți acești ani, unul din <caii de bătaie> electorală al ALDE a fost Volei Alba Blaj! Oamenii nu au apreciat asta, pentru că nu știți ce înseamnă munca și performanța în sport sau valoarea rezultatului sportiv! Volei Alba Blaj nu înseamnă numai rezultate! Echipa de volei a devenit, în timp, cel mai important vector de imagine sportivă al județului Alba și al Blajului, dar și al voleiului feminin românesc, fiind vorba despre valoarea în sport și promovarea valorilor europene – a libertății de a circula, a libertății de a munci – despre valoarea comunității noastre. Acest proiect vorbește despre calitatea vieții la Blaj și în județul Alba.

Ca om politic, ce ați făcut pentru Blaj, încât să aveți tupeul să le vorbiți blăjenilor despre ce e bine şi ce e rău? NIMIC!

Destul cu binele pe care l-ați tot promis blăjenilor şi pe care această comunitate nu l-a văzut niciodată din partea dumneavoastră sau a celor pe care-i reprezentați la nivel politic!

La Blaj, noi ne cunoaştem istoria, valoarea şi interesul, iar Blajul nu va alege niciodată să fie reprezentat de ipocriți sau parveniți politic! AJUNGE cu făţărnicia asta! Pentru Blaj nu ați făcut nimic și lumea știe asta, așa cum vă știu și cei din locurile natale cine sunteți cu adevărat! Câte voturi ați obținut la Biia sau pe Târnave?

Pe oamenii Blajului, aceia demni şi hotărâţi, care ştiu cum a fost ieri şi cum va fi mâine, nu i-ați prostit și nu-i veți prosti.

Votul v-a confirmat valoarea politică – SPRE ZERO! Mă întreb cum să ajungă ZERO la putere? Legile matematicii ne spun că UN ZERO ridicat la putere râmâne tot ZERO! Așa e și în politică… valoarea e dată de votul spre zero!

Închei aici asigurându-vă că acest text nu constituie un drept la replică pentru Lazăr Ioan. Ce replică ar merita un om cu o astfel de viziune politică retrogradă?! Aceste rânduri sunt <oglinda> cu o parte din imaginea <politicianului> Lazăr Ioan și, totodată, un semnal de alarmă pentru cât de jos s-a ajuns în disputa politică din Alba, din cauza lipsei de implicare, a tăcerilor vinovate, a permisivității exagerate, a lipsei de reacție în fața ipocriziei sau minciunii și a lipsei de competență.

La Blaj e altfel! Aici se ia atitudine pentru că aici e Blajul, iar <Ce dă Blajul> nu e o vorbă în vânt !

Pe 27 septembrie votul a confirmat, și la Blaj și în județul Alba, că vremea caravanseraiurilor și a circului în politică a trecut!

NOTĂ: Sursele de informații despre <suspectul> Lazăr Ioan, pe care le-am folosit în prezentul articol, sunt publice și se găsesc, la un click distanță, pe google.

Gheorghe Valentin Rotar – Primarul BlajuluiȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Generația Z: Tineri informați și amabili, care preferă părinții în locul influencerilor. Studiu

Publicat

Noua generație Zeta sau „Digitalii” adică actualii adolescenți și post-adolescenți, născuți între 1995 și 2010, sunt amabili și informaţi, capabili să stabilească relații empatice prin intermediul internetului și pe rețelele sociale, fără a avea nevoie de influenceri (în care au încredere doar în procent de 17%). 

Prima generație „conectată permanent la Internet”, care o urmează pe cea a Milenialilor, și o precede pe cea Alpha, a crescut cu dispozitive tactile.

Continuă să fie dependenţi de mamă și de tată, atunci când au nevoie, primesc informații despre probleme economice folosind canale diversificate atât online, cât și offline, însă, în final, prevalează influența care provine din cercul familial.

Pentru Generația Z, liderii de opinie pentru informații sunt experții în sector și prietenii, citați ca fiind foarte relevanți, respectiv de 34% și 33% dintre intervievați, iar pe locul trei, pentru cei sub 20 de ani, sunt părinții, cu un procent de 25%, în timp ce pentru tinerii de 20-25 de ani predomină ca sursă jurnaliștii, în procent de 20%, alături de sportivi, pentru adolscenţii de sex masculin, scrie rador.ro.

Influencerii, de la care apreciază în principal capacitatea acestora de a filtra și traduce fluxurile de informații (lucrează ca brokerii) sunt considerați puncte de referință de doar 17% din eșantionul interievat. 57% din eșantion consideră că activitatea de influencer este o profesie reală și 30% ar dori să întreprindă în viitor această carieră.

Este foarte posibil ca datorită faptului că simt mai puternic decât generația alfa anterioară legătura cu membrii familiei, caracteristicile pe care tinerii generaţiei Z le caută în liderii de opinie să fie bunătatea și empatia, aşa cum reiese din studiul „Am încredere în tine”, realizat de Tips Ricerche, o agenție specializată în cercetarea pieței.

În ceea ce privește sfera economică, adolescenţii intervievați par să prefere metodele de interacțiune directă, față în față, motiv pentru care tinerii din generaţia Z apelează la persoane de încredere, cum ar fi membrii ai familiei și cunoscuți. Jurnaliștii, împreună cu experții din industrie (consultanţi, de exemplu), sunt şi ei consideraţi o sursă de încredere.

surse: stiripesurse.ro, rador.ro

 

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Mai este recomandată dezinfectarea cumpărăturilor? Opinia unor experți americani despre pericolul suprafețelor contaminate

Publicat

Studiile continuă să arate că noul coronavirus poate fi detectat pe obiecte și după zile sau săptămâni, însă printre oamenii de știință s-a răspândit consensul că virusul este rareori transmis prin contact cu suprafețe contaminate.

În opinia acestora, ar fi de preferat abandonarea unor măsuri extreme ca punerea în „carantină” a scrisorilor sau dezinfectarea produselor de băcănie, scrie hotnews.ro.

„Din câte știu, în viața reală oameni de știință ca mine – epidemiolog și medic – și virusologi nu-și bat capul cu asemenea lucruri”, afirmă David Morens, consilier senior al directorului Anthony S. Fauci de la National Institute of Allergy and Infectious Diseases.

Aceasta corespunde cu pagina web de la Center for Disease Control and Prevention (CDC), unde pe pagina „Cum se răspândește Covid-19” actualizată scrie că „nu se consideră că atingerea suprafețelor este calea obișnuită” de transmitere a coronavirusului.

Astfel de studii „tind de fapt să spună că în condiții experimentale, care nu sunt ca în lumea reală, virusul poate persista și poate fi detectat”, afirmă el.

Dar adaugă că aceasta nu înseamnă că oricine poate fi infectat. „Volumul de virusuri care persistă s-ar putea să nu fie cel care vă poate afecta într-un context real”. În lumea reală, curenții de aer, lumina Soarelui și căldura acționează toate cu rapiditate pentru incapacitarea virusului.

„Comportamentul este cel care trebuie să te asigure că nimic dimprejur, inclusiv propriile mâini, nu ajunge la gură, nas sau ochi”. Acest comportament include să nu-ți atingi nimic de deasupra gâtului, să porți mască (ceea ce te ajută să-ți amintești să nu-ți atingi fața), distanțare socială și mâini cât de curate posibil. În aceste condiții poți chiar să mergi la un restaurant și să atingi obiecte acolo – scaunul, meniul – fără să le cureți în prealabil și „dacă ultimul lucru pe care-l atingi este săpunul sau dezinfectantul … ești ok”, spune Morens.

Stefan Baral, profesor asociat în departamentul de epidemiologie de la Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health, spune că e o mare diferență între o singură particulă virală capabilă să supraviețuiască pe o anumită suprafață și potențialul virusului de a intra într-o membrană de mucus, a o traversa și a infecta pe cineva.

Angela Rasmussen, virusoloagă la Center for Infection and Immunity de la Columbia Universityʼs Mailman School of Public Health, spune că epidemiologii pot avea dificultăți în aflarea de dovezi din lumea reală ale transmiterii virusului de pe obiecte contaminate.

„Nu cred că este necesar și înțelept să curățăm produsele de băcănie”, nu este nevoie de antibacteriene pentru curățarea căminului, spune aceasta. Săpunul și apa, alcoolul și înălbitorul, pe de altă parte, au spectru larg de acțiune, spune Rasmussen, omorând multe bacterii ca și virusuri.

sursă: hotnews.ro

Citeste mai mult
Publicitate

CÎMPENI

ȘTIREA TA: O familie din Apuseni are nevoie de ajutorul comunității. Casa le-a fost distrusă într-un incendiu

Publicat

Un mesaj de ajutorare a unei familii care a rămas fără locuință a fost transmis de către un cititor Alba24. Este vorba despre incendiul de luni dimineața din satul Huzărești din comuna Gârda de Sus, în urma căruia o casă a fost distrusă de flăcări.

Apelul transmis pe rețeaua de socializare îndeamnă la ajutor pentru proprietari care și-au pierdut bunurile în incendiu.

”În cursul zilei de azi a avut loc un incendiu în comuna Gârda, în sat Huzărești, la o familie a ars casa cu tot ce a muncit o viață, rămânând doar cu hainele pe ei. Vă rog, ajutați acești oameni necăjiți”, este mesajul postat pe rețeaua de socializare.

Pompierii au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj de prim-ajutor.

Vezi și UPDATE FOTO: INCENDIU într-un sat din Gârda de Sus. Casă cuprinsă de flăcări. Pompierii au intervenit cu două autospeciale

Nu au fost persoane rănite.

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

Eseu trimis online profesorului. Variantă luată în calcul pentru teza la Română, în școlile aflate în scenariul roșu

Publicat

Secretarul de stat Luminița Barcari din cadrul Ministerului Educației spune că, în scenariul roșu, tezele ar putea fi date, la Română, sub forma unui eseu.

“Analizăm posibilitatea, să spunem, eliminării tezelor. Trebuie să aplicăm aceeași regulă pentru toată lumea, nu putem să facem discriminări: pentru elevii care învață în scenariul verde să dăm teze, pentru ceilalți nu”, a anunțat în această dimineață secretarul de stat responsabil cu învățământul preuniversitar.

În scenariul roșu, elevii ar putea susține ca teză un eseu pe care să îl trimită online, în timp ce în scenariul galben elevii ar putea susține tezele pe rând, atunci când revin la școală, a declarat Luminița Barcari, potrivit edupedu.ro.

În prezent, în cadrul Ministerul Educației sunt în analiză mai multe variante, printre care aceea ca în “scenariul galben să susțină aceste lucrări atunci când vin elevii la clasă, profesorul având grijă ca elevii să aibă același tip de item. Iar în scenariul roșu ne gândeam, dar aceasta este doar o variantă, – în funcție de disciplină pot fi concepute subiectele pentru teze adaptat în funcție de tipul de itemi la care se pretează fiecare disciplină. La Limba și literatura română, de exemplu, colegii mei au propus chiar un eseu.

Dar este doar o variantă de lucru și după ce ne vom consulta cu partenerii noștri sociali – sindicatele, parintii, elevii – vom lua o decizie. Deci în scenariul roșu să fie o evaluare care să se preteze online, iar copilul să transmită lucrarea lui în timp real profesorului”, a declarat Barcari.

sursă: edupedu.ro

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate