Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat Horațiu Florea (PRO România): Am intrat în politică pentru a ajuta oamenii, nu pentru a-i amăgi cu promisiuni

Publicat

La fel ca mulți dintre dumneavoastră, m-am săturat de eternele promisiuni care se fac în campaniile electorale. La rândul meu, am fost mințit și mi-au fost înșelate așteptările. Ca fiecare dintre voi, observ că, de ani de zile, județul are sute și sute de probleme nerezolvate. Iar cei care au de suferit, nu sunt cei care ne reprezintă. Ci noi, om cu om. Comunitate cu comunitate.

Nu aveam 30 de ani când am intrat în politică și am acceptat provocarea de a construi, de la zero, filiala Alba a PRO România. Vin din mediul privat și vă asigur că nu am venit în acest partid ca să mă îmbogățesc. Am făcut-o strict pentru a schimba modul în care se face administrație și pentru că am considerat că e timpul unei schimbări. Nu cred că e productiv ca aceași oameni să ajungă la putere, mandate la rând, iar rezultatele să lipsească. Lor, probabil că le e bine. Dumneavoastră cum vă este?

În calitate de coordonator al filialei Alba a PRO România și candidat la Președinția Consiliului Județean, consider că schimbările se fac la alegeri, cu opțiuni înțelepte. Privind în urmă la ce au făcut și la ce NU au făcut pentru noi oamenii pe care i-am trimis în scaune călduțe și cărora le plătim salarii îndestulătoare. Ce pot să vă asigur este că prioritatea mea numărul 1 a fost să avem ca și candidați doar persoane selectate strict în baza unor criterii profesionale și morale. La PRO România nu există „pile” pentru un loc pe listă, nu există înțelegeri ascunse ori blaturi.

Alături de oameni ca doctorul Mircea Frențiu, ca fostul prefect Dănuț Hălălai, ca avocatul Gheorghe Beleiu, ca și campionul european Cătălin Cămărășan, ca omul de afaceri Andrei Sărmășan, ca Horațiu Clepan și atâția alții, consider că reprezentăm o echipă care poate să fie utilă cetățenilor din fiecare localitate a județului. Nu urmărim, repet, nici un avantaj personal, ci doar vrem să schimbăm, în bine, lucruri care ne nemulțumesc și pe noi.

În 27 septembrie, avem puterea de a îndrepta ceea ce nu este bine. De a rezolva ceea ce nu merge. De a stabili, clar, că cei aleși sunt angajații cetățenilor, nu invers! Sunt lucruri cu care noi, cei de la PRO România, am intrat în politică și pe care le vom respecta în relația cu fiecare dintre dumneavoastră!

COMANDAT DE PRO ROMÂNIA FILIALA ALBA

PUBLICAT / EXECUTAT DE SC INDEPENDENT SRL – portal: https://alba24.ro

CUI MANDATAR FINANCIAR COORDONATOR 21200010

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate

EVENIMENT

Fetița din Alba violată de iubitul mamei și un prieten al acestuia, a ajuns în protecția DGASPC. Unde a fost găsită mama fetei

Publicat

protectia copilului

Fetița de 9 ani din Aiud violată de iubitul mamei și de un preieten al acestuia, a ajuns într-un centru pentru minori al DGASPC Alba, a declarat pentru alba24.ro, directorul instituției Valetin Frăcea. 

Măsura a fost luată încă de marți, iar în primă instanță fetița a stat alături de mama ei, într-un centru maternal, până când au aflat că și mama este implicată în ororile comise. 

Mama, Maria A.C., a fost ridicată de polițiști chiar din centrul maternal și dusă în arest preventiv pentru 30 de zile.

Reamintim că polițiștii din Alba au scos la suprafață probabil unul dintre cele mai înfiorătoare cazuri din ultimii ani. Totul a început după mama fetiței Maria A.C. a raportat la poliție că în perioada în care a locuit în Cluj Napoca, fiica ei ar fi fost violată și agresată sexual de către concubinul său B.Ianos.

Mai mult de atât a specificat că și un prieten de al bărbatului Tibor P. ar fi violat-o și el pe fetiță. Însă în timpul anchetei polițiștii au descoperit că mama știa de ororile pe care le comiteau aceștia și că mai mult de atât, ar fi asistat la unele scene.

CITEȘTE ȘI: CAZ ÎNFIORĂTOR descoperit de polițiștii din Alba: Fetiță, violată de iubitul mamei și un prieten. Femeia ar fi privit scenele

Potrivit IPJ Alba, ”la data de 18 noiembrie 2022, poliția Municipiului Aiud a fost sesizată de către o femeie de 32 de ani, din Aiud, cu privire la faptul că, în perioada 2020 – 2022, în care ar fi avut o relație de concubinaj cu un bărbat de 36 de ani, din Cluj Napoca și ar fi locuit la domiciliul acestuia, împreună cu fiica ei minoră, ar fi fost agresate de către acesta, iar minora, în vârstă de 9 ani, ar fi fost violată.

În urma cercetărilor efectuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud, a rezultat că bărbatul, ar fi agresat-o sexual pe minoră și ar fi întreținut cu aceasta raporturi sexuale, iar mama acesteia ar fi știut și chiar ar fi asistat la unele dintre aceste scene.

Totodată, a rezultat că și un alt bărbat, cunoștință a celor doi, în vârstă de 35 de ani, din Cluj Napoca, ar fi săvârșit asupra minorei fapte de agresiune sexuală și viol.

Pentru obținerea de probe, la data de 22 noiembrie 2022, polițiștii din Aiud, cu sprijinul polițiștilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au efectuat două percheziții, pe raza municipiului Cluj Napoca, iar cei doi bărbați au fost conduși la sediul Poliției Municipiului Aiud unde au fost audiați, iar ulterior au fost reținuți, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de agresiune sexuală, corupere  sexuală, viol și rele tratamente aplicate minorului.

Măsura reținerii a fost luată și față de mama minorei, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de complicitate la agresiune sexuală, complicitate la viol, corupere sexuală și rele tratamente aplicate minorului”, au transmis reprezentații IPJ Alba.

Cei trei au fost arestați preventiv la propunerea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud
În data de 23 noiembrie 2022, cei trei au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, la propunerea procurorilor din Aiud. Judecătorii au admis cererea și au dispus arestarea preventivă.

”(…) admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Aiud. (…) dispune arestarea preventivă pentru 30 de zile, de la data de 23.11.2022 la 22.12.2022 inclusiv, a inculpaţilor: (…) cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Dispune plata din fondurile Ministerului Justiţiei a onorariilor apărătorilor desemnaţi din oficiu pentru inculpaţi, în cuantum de câte 340 de lei fiecare, sume care vor rămâne în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu azi, 23.11.2022, ora 16.30”, potrivit soluției pe scurt a Judecătoriei Aiud.

Cele trei persoane fost depuse în centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba.

Cercetările sunt continuate, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud.

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

O monedă de aur găsită în Transilvania dovedeşte că un „fals” împărat roman a fost de fapt real. Cine a fost misteriosul Sponsian

Publicat

O monedă de aur antică, descoperită în Transilvania, ar reprezenta dovada că un împărat roman din secolul al III-lea, eliminat din istorie pe motiv că ar fi fost un personaj fictiv, a existat cu adevărat. Este vorba despre împăratul Sponsian (sau Sponsianus), un comandant militar nevoit să se încoroneze ca împărat al Daciei. 

Istoria îl consideră însă un uzurpator din timpul lui Filip Arabul.

Profesorul Paul Pearson de la University College din Londra, care a condus cercetarea, a declarat pentru BBC News a fost cel care a adus descoperirea în centrul atenției. Un exemplar din această monedă există la Muzeul Brukenthal din Sibiu și una la Glasgow.

Moneda are gravat portretul lui Sponsian și a fost găsită acum mai bine de 300 de ani în Transilvania, dar a fost considerată a fi un fals.

Acum, situația s-a schimbat.

„Ceea ce am găsit este un împărat. Era o figură despre care se credea că este un fals şi care a fost dată la o parte de experţi. Dar noi credem că a fost real şi că a avut un rol în istorie”, a declarat profesorul Paul Pearson de la University College din Londra

Moneda care se află în centrul acestei descoperiri făcea parte dintr-un mic tezaur descoperit în 1713. S-a crezut iniţial că este o monedă romană autentică până în 1863, când Henry Cohen, cel mai mare expert în monede al vremii, de la Bibliothèque Nationale de France, a spus că aceste monede nu erau doar nişte falsuri „moderne”, ci erau şi prost făcute şi „concepute în mod ridicol”.

Alţi specialişti au fost de acord şi până acum, existanța lui Sponsian a fost respinsă în cataloagele ştiinţifice.

Potrivit unor istoricii consultați de Alba24, în perioada respectivă au existat mai mulți comandanți romani din Dacia care s-au autointitulat împărați, în condițiile în care puterea Romei era în disoluție.

Despre împăratul Sponsian

Ar putea fi și situația lui Sponsian, care şi-a asumat probabil comanda supremă în timpul unei perioade de haos şi război civil, protejând militarii şi populaţia civilă din Dacia, până când ordinea a fost restabilită, iar provincia a fost evacuată între 271 şi 275 d.Hr..

Moneda, consideră cercetătorii, ar fi apărut din nevoia de a avea o economie funcțională în zonă, în condiții de izolare față de Roma.

„Este posibil ca ei să nu fi ştiut cine era împăratul real, deoarece a existat un război civil. Dar aveau nevoie de un comandant militar suprem în absenţa unei puteri reale din partea Romei. El a preluat comanda într-o perioadă în care chiar era nevoie de comandă”, spune şi profesorul Pearson.

Nu s-au găsit dovezi ale stăpânirii lui Sponsianus în altă parte, iar acest lucru ar părea să indice că acesta nu a fost interesat sau nu a avut succes în extinderea teritoriului său.

După ce experţii au stabilit că monedele erau autentice şi au descoperit ceea ce ei cred a fi un împărat roman pierdut, au alertat cercetătorii de la Muzeul Brukenthal din Sibiu, care deţine, de asemenea, o monedă sponsiană, potrivit știrilor ProTV.

Specialiştii de la Muzeul Brukenthal au clasificat moneda ca fiind un fals istoric, la fel ca toată lumea, dar s-au răzgândit când au văzut cercetările britanice, mai scrie BBC.

Detaliile despre presupusa descoperire a monedelor sponsiene și a pieselor aferente provin dintr-o notă scrisă de mână de Carl Gustav Heraeus (1671–1725), inspector al medaliilor pentru Colecția Imperială din Viena.

În martie 1713, el a documentat achiziția a opt monede de aur cu cinci tipuri diferite de design, dintre care doar unul prezintă sponsian, care ar fi fost găsite în Transilvania.

Foto: Paul N Pearson

 

Citeste mai mult
Publicitate

AIUD

Un bărbat din Alba, internat în spital pentru o rană la cap, a aflat că are și COVID-19. Cum a ajuns să fie urmărit penal

Publicat

Magistrații Judecătoriei Aiud au avut de judecat un dosar de confirmare a renunțării la urmărirea penală, pe numele unui bărbat, care a ajuns la spital lovit la cap, dar a aflat că are COVID-19. 

Pentru că nu a stat în izolare, la spital, și a plecat pe timp de noapte, pe numele bărbatului a fost deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Decizia judecătorilor a fost dată pe 15 noiembrie 2022, dar faptele s-au petrecut la sfârșitul lunii ianuarie. De asemenea, motivarea instanței a fost făcută publică, fiind disponibilă pe portalul rejust.ro.

Potrivit motivării instanței, s-a reținut că bărbatul ”a fost internat la data de 30.01.2022 în cadrul Spitalului Municipal  Aiud cu diagnosticul de traumatism cranio-facial.

În urma efectuării unui test antigen SARS COV-2 a fost confirmată infectarea cu virusul SARS-COV 2.

DSP a comunicat faptul că numitul figurează ca fiind plasat în izolare în perioada 30.01.2022 – 08.02.2022

În noaptea de 31.01/01.02.2022, numitul a părăsit incinta spitalului, fiind depistat ulterior de către un echipaj de poliție din cadrul IPJ Aiud, la data de 01.02.2022, în jurul orei 12.20, pe stradă, ocazie cu care a fost condus înapoi în Spitalul Municipal Aiud”, se arată în motivarea instanței.

În data de 15 noiembrie, magistrații Judecătoriei Aiud au admis confirmarea renunțării la urmărirea penală, pe numele bărbatului.

”Procedând la analiza criteriilor care privesc fapta săvârșită, s-a reținut cu titlu prealabil că făptuitorul nu a creat un risc major de răspândire a bolii, nu s-a deplasat într-o zonă aglomerată, nu a participat la evenimente în care exista o concentrație mare de persoane și a fost depistat la o perioadă relativ scurtă de timp, într-o zonă deschisă, ulterior făptuitorul s-a conformat măsurilor dispuse.

Având în vedere conținutul propriu-zis al faptei, se concluzionează că societatea nu ar obține un beneficiu notabil prin continuarea procesului penal, iar exercitarea forței coercitive a statului (înfăptuită prin procesul penal) ar fi inadecvată prin raportare la resursele materiale, umane, de timp etc. pe care le presupune un astfel de demers”, se arată în motivarea instanței.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Câți bani în plus vor lua în mână angajații care lucrează pe salariul minim, de la 1 ianuarie, după majorarea la 3.000 de lei

Publicat

Creșterea salariului minim pe economie de la 1 ianuarie 2023 la 3.000 de lei brut, aduce venituri mai mari pentru câteva milioane de români. 

Deși mai mai este până atunci aproximativ o lună, guvernanții nu s-au hotărât încă ce formulă de impozitare vor aplica.

Sunt luate în calcul două variante și o a treia, mai puțin probabilă. Cea mai optimistă dintre ele va aduce în buzunarul fiecărui român care lucrează pe salariul minim suma de 439 de lei. În scenariul mai ”pesimist”, este vorba despre 339 de lei, bani în mână.

Primul scenariu luat în calcul este o majorare a salariului minim brut de la 2.550 de lei la 3.000 de lei, dintre care 200 de lei neimpozabili.

Astfel, un angajat va putea lua în mână 1.863 de lei, față de 1.524, cât ia acum.

O a doua variantă este un salariu brut de 3.000 și înghețarea contribuțiilor la 2.550 lei, astfel încât salariul net sa fie de 1.963 lei.

În ultimul timp s-a discutat despre încă o variantă, aceea că salariul minim brut pe economie ar putea crește până la 3.200 de lei, dintre care 400 de lei vor fi neimpozabili.

În această situație, angajații ar primi în mână puțin peste 2.000 de lei.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax