Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat: Investițiile de la Baia de Arieș, prezentate de Traian Pandor, candidat PNL la funcția de primar. Mesajul edilului


Publicat

Dragi locuitori ai orașului Baia de Arieș,

A venit, din nou, vremea să mergem la vot pentru a hotărî, împreună, soarta oraşului noastru în următorii 4 ani. Pentru Baia de Arieş, acest vot garantează că toate lucrurile bune pe care le-am făcut, uniți în dorința unui trai mai bun, vor continua. Știu și că dumneavoastră, la fel ca mine, credeți că aleșii trebuie să știe să facă lucruri durabile și că munca lor trebuie să aibă un singur scop: binele oamenilor care îi votează.

De când sunt primar, dorința mea a fost să vă răsplătesc încrederea pe care o aveți în mine. Am pus mult suflet în tot ce am făcut și o bună parte din eforturile mele au dat deja roade. Multe dintre problemele oraşului nostru au fost rezolvate și aici aș da ca exemplu:

Infrastructura –  amenajare parcări, reabilitare drumuri publice, poduri si podeţe, modernizare iluminat public şi lucrări pentru extinderea sistemelor de alimentare cu apă si de canalizare

Învățământ, cultură și sănătate:

– spaţiile de învăţământ, cele sportive şi recreative, au beneficiat de o serie de investiţii care să ducă la creşterea calitatii actului educațional

– reabilitare dispensar medical atât exterior cât şi interior

–  teren sintetic sportiv multifuncţional, s-a obţinut finanţare pentru modernizarea bazei sportive şi s-au realizat lucrări de hidroizolaţie la sala de sport

– nici ştrandul din localitate nu a fost neglijat, fiind dotat cu un sistem de încălzire a apei, iar zona de şezlonguri a fost modernizată prin pavare

– pentru centrul cultural-educativ din satul Cioara de Sus s-au realizat lucrări de reabilitare

Realizarea lucrărilor de înregistrare sistematică a imobilelor în sectoarele cadastral și întabularea gratuită a proprietarilor.

Chiar dacă nu a fost mereu ușor, am simțit mereu că am parte de susținerea dumneavoastră și am mers, împreună, înainte. Totuși, lucrurile nu se pot opri aici. Mai avem multe de făcut, așa e în orice gospodărie de oameni harnici. Am multe planuri pentru Baia de Arieş, toate țin cont de nevoile dumneavoastră, pe care eu le înțeleg cel mai bine. Cu toată voința și experiența mea ca primar, vreau să realizez mult mai multe în următorul mandat. De aceea vă propun patru direcţii de dezvoltare menite să crească calitatea vieţii băişenilor.

Lucrări edilitare si infrastructură:

– continuăm lucrările pentru reabilitarea şi extinderea sistemelor de apă şi apă uzată

– creşterea eficienţei energetice a sistemului de iluminat public

– finalizarea asfaltării tuturor străzilor care se pretează din oraş

– întreţinerea drumurilor vicinale şi de exploataţie forestiera din localitate, prin resurse proprii, drumuri pe care le folosesc în principal agricultorii; se va achiziţiona un buldozer si alte utilaje specifice din fonduri europene

– proiectare și amenajare drumuri vicinale și poduri pentru interesul cetăţenilor din zonă

– finalizarea lucrărilor de cadastrare şi întăbulare.

Lucrări pentru viitorul copiilor şi tinerilor noștri:

– terminarea proiectelor de investiţii de la liceul „dr. Lazăr Chirilă”, la baza sportivă şi construirea unui campus pentru elevii din Baia de Arieş şi satele limitrofe prin Compania Naţională de Investiţii

– terminarea lucrarilor de modernizare la baza sportivă – tribuna, vestiare și sala fitness.

Respect și solidaritate pentru seniori prin creerea unei rețele de servicii integrate pentru vârstnici:

– Centru integrat comunitar, care, pe lângă medic de familie şi un centru de permanenţă, să funcţioneaze în dispensarul modernizat, pentru ca să ofere și alte activități și servicii integrate de sănătate

– înfiinţarea unui” Centru de zi Senior”, care să fie un model pilot de furnizare de servicii socio-medicale integrate și inovare socială care să ofere o viață mai bună pentru pensionarii din Baia de Arieş; acest centru va  avea ca activitate și componenta de îngrijire socială la domiciliu intitulată “La tine acasă”, “care va oferi o șansă pentru bunicii noștri care nu beneficiază de ajutorul copiilor.

Locuri de muncă pentru băişeni – reprezintă cea mai mare provocare pentru viitorul mandat, pentru că primarul nu poate crea efectiv locuri de muncă decât în cadrul aparatului propriu, care acum, este dimensionat aproape de maxim. Totuşi pentru următorii ani, împreună cu consilierii PNL şi cu sprijinul Consiliului Județean condus de domnul Ion Dumitrel, vom înființa o platformă industrială care să poată fi un suport pentru cei care vor să investească utilizând fonduri europene sau alt fel de capital. Voi contacta și sprijini investitorii din zonă care au afaceri în altă parte, dar care se simt legaţi de locurile natale pentru a veni acasă sau măcar să înființeze un punct de lucru care să ofere locuri de muncă.

Pentru toate acestea, contez pe votul dumneavoastră, pe susținerea pe care mi-ați acordat-o și în ultimii ani. Nu suntem singuri, avem alături de noi o echipă de consilieri locali, formată din oameni buni și hotărâți. Avem și sprijinul ferm Consiliului Județean Alba și al Președintelui Ion Dumitrel, care ne vor ajuta, garantat, să ne atingem obiectivele.

Vin în fața dumneavoastră cu fruntea sus și vă cer să ne votați la alegerile din 27 septembrie. Am încrederea că veți fi alături de mine, de echipa PNL și de Președintele Consiliului Județean Alba, domnul Ion Dumitrel!

Cu prietenie,

Primarul dumneavoastră

Traian Pandor

Comandat de Partidul Național Liberal, distribuit de SC INDEPENDENT SRL – portal: https://alba24.ro, cod unic mandatar financiar coordonator 21200012Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

PSD lucrează la un proiect pentru legalizarea marijuanei. Ciolacu: Vorbim de o legalizare în zona medicală și industrială

Publicat

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat că partidul său lucrează la un proiect de lege pentru legalizarea consumului de marijuana în scop medicinal.

”Doamna Cristina Dumitrache de la Constanța, care are acest proiect…el este în dezbatere în interiorul grupului și vom lua o decizie. Vorbim de o legalizare în zona medicală și industrială”, a declarat Marcel Ciolacu la Radio Guerilla.

Ciolacu a interzis magazinele de etnobotanice. ”Elevii, în loc să facă coadă la shaorma, făceau la etnobotanice”

Liderul PSD a fost cel care a interzis magazinele etnobotanice în Buzău, pe vremea când era consilier local.

„Era un flagel în momentul acela în Buzău. Am avut informații puse la dispoziție de poliție si DIICOT și toți elevii mai mari de la licee, în loc să facă coadă la shaorma făceau la etnobotanice”, a reamintit Ciolacu.

Un fost consilier a lui Dan Barna a cerut legalizarea marijuanei

În vară, Andrei Caramitru, fostul consilier al liderului USR Dan Barna, a cerut legalizarea marijuanei pentru a repune Bucureștiul pe harta turismului mondial.

El a spus că prin această măsură capitala României ar putea concura cu Amstedam.

foto: facebook/ Marcel Ciolacu

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Ministrul Muncii: Mărim salariul minim și continuăm acțiunea de combatere a muncii nedeclarate și subdeclarate

Publicat

„România are nevoie nu doar de forță de muncă, ci și de salarii mai mari”  transmite Raluca Turcan, ministrul Muncii precizând totodată ca Inspecția Muncii va continua acțiune de combatere a muncii nedeclarate sau subdeclarate.

Ministrul muncii citat de DCNews mai spune că „România are nevoie nu doar de forță de muncă, ci și de salarii mai mari. Pentru a răspunde problemelor din piața muncii, avem nevoie de creșterea salariului minim, de corectitudine în relațiile de muncă și de valorificarea oportunităților locale de dezvoltare.(…)

Ministrul Muncii: Creșterea salariul minim reduce migrația forței de muncă

Majorarea salariului minim și creșterea veniturilor angajaților reprezintă prima condiție pentru a reduce migrația forței de muncă și totodată singura soluție, pe termen lung, pentru a-I ajuta pe români să facă față la creșterile de prețuri.”

Aceasta este una dintre preocupările noastre principale, pe care am subliniat-o și în cursul discuțiilor de astăzi, însă trebuie să avem în vedere și nivelul de suportabilitate al companiilor.

Tocmai de aceea mi-am propus, încă de la începutul mandatului, să avem anul acesta un mecanism predictibil de stabilire a salariului minim agreat cu partenerii sociali.

Orice creștere salarială care nu este fundamentată pe o înțelegere deopotrivă cu firmele și angajații poate duce la pierderea locurilor de muncă.

Acesta este discuția pe care o purtăm acum și căreia trebuie să-I găsim soluție realistă, nu populistă.

I-am asigurat, o dată în plus, pe angajatorii și pe angajații cu care am stat de vorbă astăzi, că sunt cel mai mare susținător al creșterii salariului minim dintre toți miniștrii care au fost vreodată la Ministerul Muncii.

Munca ”la negru” și ” la gri”, în vizorul ministrului

Pe de altă parte, vom continua campania derulată de Inspecția Muncii pentru combaterea muncii nedeclarate și subdeclarate.

Din cele 120.000 noi locuri de muncă înregistrate de la începutul anului, 40% sunt plătite pe salariul minim, iar dacă acest lucru nu corespunde realității cei afectați sunt nu doar angajații care pierd la pensie, ci și angajatorii.

Această campanie este o completare binevenită a efortului de a stabili o majorare a salariului minim care să ducă și la creșterea nivelului general de venituri și la creșterea puterii de cumpărare.(..)” transmite Raluca Turcan, ministrul Muncii.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

LISTA actualizată a statelor considerate cu risc epidemiologic. Bulgaria și Moldova intră în zona galbenă, Spania în zona verde

Publicat

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de joi, 16 septembrie, Hotărârea numărul 71 privind actualizarea listei țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat.

Principalele modificări sunt:

– în zona roșie au intrat: Grenada, Bahamas, Barbados, Guyana, Bonaire, Saint Eustatius și Saba și Liechtenstein;

– în zona galbenă au intrat:

  • din zona roșie, în urma scăderii incidenței: Bulgaria, Franța, Thailanda, Puerto Rico, Eswatini și Guernsey;
  • din zona verde, în urma creșterii incidenței: Republica Moldova, Honduras, Noua Caledonie, Saint Vincent și Grenadine și Gibraltar;

– în zona verde au intrat: Spania, Danemarca, Luxemburg, Mexic, Panama, Argentina, Maroc și Montserrat.

Vezi lista completă – Anexa la HCNSU nr. 71 din 16.09.2021

Zona roșie

Stat/Zonă/Teritoriu – Rata de incidentă cumulată la 1,000 locuitori*

Grenada 18,6
Israel 13,9
Guam 13,0
Polinezia Franceză 12,6
Muntenegru 12,1
Dominica 11,9
Mongolia 10,5
Bermuda 10,0
Georgia 9,7
Serbia 9,5
Cuba 9,4
Saint Lucia 9,1
Suriname 8,6
Malaysia 8,5
Saint Kitts și Nevis 8,3
Kosovo 7,6
Sint Maarten 7,5
Marea Britanie** 7,3
Seychelles 6,9
Anguilla 6,8
Palestina 6,0
Antigua și Barbuda 6,0
Statele Unite ale Americii 5,7
Costa Rica 5,6
Aruba 5,5
Slovenia 5,1
Insula Man 4,4
Elveția 4,3
Albania 4,3
Bahamas 4,2
Azerbaidjan 4,2
Botswana 4,2
Iran 4,2
Irlanda 4,1
Insulele Virgine ale Statelor Unite 4,1
Bonaire, Saint Eustatius și Saba 4,1
Estonia 4,0
Macedonia de Nord 3,9
Lituania 3,9
Belize 3,9
Brunei Darussalam 3,9
Maldive 3,8
Turcia 3,7
Jersey 3,6
Norvegia 3,6
Barbados 3,5
Guyana 3,5
Fiji 3,3
Grecia 3,2
Cipru 3,2
Jamaica 3,1
Liechtenstein 3,0
Sri Lanka 3,0
Kazahstan 3,0
Africa de Sud** 1,6
Brazilia** 0,7
Nepal** 0,7
India** 0,4

Zona galbenă

Stat/Zonă/Teritoriu – Rata de incidentă cumulată la 1,000 locuitori*

Curaçao 2,9
Thailanda 2,9
Noua Caledonie 2,9
Bulgaria 2,8
Austria 2,8
Insulele Turks și Caicos 2,8
Guernsey 2,8
Gibraltar 2,8
Croația 2,6
Letonia 2,6
Guatemala 2,5
Armenia 2,5
Filipine 2,5
Mauritius 2,4
Belarus 2,4
Franța 2,4
Libia 2,4
Belgia 2,4
Insulele Virgine Britanice 2,4
Capul Verde 2,4
Monaco 2,4
Puerto Rico 2,3
Bosnia și Herțegovina 2,2
Olanda 2,0
Tunisia 2,0
San Marino 1,9
Portugalia 1,9
Irak 1,9
Trinidad și Tobago 1,9
Republica Moldova 1,9
Vietnam 1,8
Liban 1,8
Federația Rusă 1,8
Germania 1,8
Eswatini 1,8
Japonia 1,7
Saint Vincent și Grenadine 1,7
Timorul de Est 1,6
Islanda 1,6
Honduras 1,6

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Bătălie mare pentru construcția primilor 63 de km din Autostrada „Moldovei” A7: 39 de oferte, depuse pentru primul tronson

Publicat

39 de oferte au fost depuse la licitația pentru construirea celor 63 km din Autostrada A7 Ploiești (Dumbrava)-Buzău, a anunțat joi fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă. Potrivit acestuia, numărul mare de oferte demonstrează pregătirea temeinică a documentației, precum și importanța proiectului în general.

Fostul ministru a explicat că 13 oferte sunt pentru Lotul I Dumbrava – Mizil, 12 pentru Lotul II Mizil – Spătaru și 14 pentru Lotul III Spătaru – Buzău.

„Autostrada A7 – coloana vertebrală a Moldovei – este un proiect de suflet pentru mine, pentru care m-am luptat încă din 2014, de la momentul dezbaterii Masterplanului de Transport, în 2016 pentru a fi licitată proiectarea la cheie și, mai apoi, în cele 8 luni de mandat la Ministerul Transporturilor”, a spus Drulă.

„Ce am făcut concret în acest an împreună cu echipa mea pentru Autostrada A7:

  • am obținut includerea proiectului până la Pașcani în PNRR, securizând astfel finanțarea viitoarelor lucrări;
  • am finalizat studiul de fezabilitate, am obținut avizele, acordul de mediu, am realizat exproprierile și am licitat la începutul verii primul sector Ploiești-Buzău;
  • am lăsat celelalte sectoare din PNRR într-un stadiu avansat, cu studii de teren în fază finală, studiile de fezabilitate și proiectele tehnice predate și în diverse etape de aprobare, procedurile de mediu în linie dreaptă, în grafic pentru lansarea licitațiilor de lucrări și pentru aceste sectoare;
  • am aprobat traseul și am dat drumul la investigațiile detaliate de teren pe celelalte sectoare Pașcani – Suceava – Siret”, a mai spus Drulă.

Licitația pentru execuția tronsonului A7 Ploiești (Dumbrava) – Buzău a fost lansată pe 1 iunie.

Licitația este de tipul FIDIC Roșu, în care proiectul tehnic deja a fost realizat, iar la licitație este scoasă direct execuția.

Tronsonul Ploiești – Buzău este împărțită în trei loturi distincte:

– lotul 1 Dumbrava – Mizil (km 0+000 – km 21+000)

– lotul 2 Mizil – Pietroasele (km 21+000 – km 49+350)

– lotul 3 Pietroasele – municipiul Buzău (km 49+350 – km 63+250).

Valoarea estimată este între 4,290 miliarde de lei şi 5,062 miliarde de lei, fără TVA.

Câteva cifre în acest sens din cadrul sectorului Ploiești-Buzău:

– lungime – 63 km;

– 6 noduri rutiere;

– 160 de ha de perdele forestiere;

– 42 de poduri + pasaje;

– 4 spații de servicii moderne, dotate și cu stații de încărcare electrice.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate