Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat Ioan Dîrzu, deputat PSD de Alba: Moștenirea lui Mircea Hava, 91,78 milioane de lei datorie publică locală


Publicat

Deputatul PSD de Alba, Ioan Dîrzu, susține că la finalul oricărui mandat, este normal să se prezinte un raport de activitate. „Pentru că Mircea Hava nu a făcut-o, consider că albaiulienii trebuie să cunoască adevărata <moștenire> pe care primarul faraon a lăsat-o cetățenilor acestui oraș”, a transmis Dîrzu.

„Printr-un exces de servilism, partea PDL-istă a Consiliului local i-a acordat matusalemicului Mircea Hava distincția orașului „Urbis Grates”. Haideți să vedem și pentru ce a fost premiat, de fapt, acest gropar al orașului Alba Iulia.

În primul rând, albaiulienii trebuie să știe că Mircea Hava este cel care a reușit performanța de a îndatora orașul cu 91,78 milioane de lei la final de mandat. Sigur, acești bani trebuiau să se vadă în drumuri, parcări, sală polivalentă, ștrand sau parcuri. Albaiulienii au rămas, în final, cu spectacolele pe bani mulți și artificiile de Revelion.

Mircea Hava nu s-a oprit aici și a îndatorat Alba Iulia, până în 2016, cu peste 4 milioane de euro din corecții financiare pentru fraudarea fondurilor europene. Norocul lui a fost că guvernele Ponta și Cioloș i-au plătit datoria astfel încât Alba Iulia să nu intre în faliment.

Același primar ”viteaz”, care s-a lăudat că ține Alba Iulia din bani europeni, a creat un grad de dependență financiară de 77,65% al bugetului local față de bugetul de stat. Cine pe cine a ținut?

A mințit permanent albaiulienii spunând că în oraș se fac investiții, dar datele Ministerului Finanțelor Publice arată că doar 22,8% din cheltuielile publice locale din ultimii 9 ani au reprezentat cheltuieli cu investiții pentru Alba Iulia. Restul de 77,2% din bugetul public l-a păpat pe spectacole și contracte cu dedicație.

Pentru a se afunda și mai tare în sfera penibilului, același primar a decis să țină Alba Iulia în sărăcie, cu un buget local de doar 11,65% alocat secțiunii de dezvoltare.

Deoarece Mircea Hava nu își uită prietenii cu care a început cariera politică și pentru că tot îi place Europa, a decis să sfideze legislația europeană, acordând ajutor de stat nelegal, de mai bine de 10 ani, serviciului de transport public local (STP Alba). Tot în acest spirit haiducesc, a creat o clientelă cu firme „de casă”, cu acces la banul public, prin care fraudează atribuirea de contracte de peste 16 ani.

Mare iubitor de albaiulieni, Mircea Hava nu s-a îndurat de sufletele unor nevoiași din blocul G2 și i-a evacuat în preajma Crăciunului, lăsându-i sub cerul liber la -20 de grade.

Cu dispreț proletar față de măsurile bune luate de guvernul de la București, acest primar autonom a refuzat cu dispreț să acorde bugetarilor din Primărie voucherele de vacanță, încălcând flagrant legea.

Și, pentru că orice împărat are nevoie de o caleașcă, Mircea Hava a folosit în interes personal un autovehicul cu dotări speciale, un Volkswagen Touareg al Serviciului Poliției Locale cu care să se plimbe prin Austria, Germania și la întâlnirile de partid din țară.

Pentru toate aceste ”realizări mărețe” și pentru că a reușit să scape cu iscusință de mâna justiției, a considerat că trebuie să fie răsplătit și și-a votat singur un salariu de 16,313 lei pe lună, cel mai mare salariu de primar din țară.

Dragi albaiulieni, pentru aceste acte de vitejie în administrație, consilierii PDL-iști ai orașului au considerat că Mircea Hava trebuie răsplătit cu cea mai înaltă distincție ”Urbis Grates”, pentru 16 ani de hoție și sfidare la adresa banului public și al albaiulienilor.

Dragi albaiulieni, această ”moștenire” lăsată de Mircea Hava este o pată de rușine pe obrazul tinerei democrații românești, a administrației publice și, cel mai important, a municipiului Alba Iulia. Generații întregi de albaiulieni vor fi nevoite să muncească asiduu pentru a repara ce a stricat Hava în anii de domnie.

Sunt sigur că vom avea tăria să readucem orașul la valoarea sa și să oprim perpetuarea răului instaurat de faraonul Mircea Hava!”, Ioan Dîrzu, deputat PSD de Alba.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

 1. pilu

  luni, 01.07.2019 at 16:29

  Probabil ca ce spui tu este adevarat 90%.Intra-devar, Stalin asta a fost un gargaragiu de inalta clasa. Daca nu l-a dus mintea ce sa-i faci. Parlit de sindicalist. Acest lucru puteai sa-l spui inainte de alegeri, nu ? Dar ai tacut. De ce ?
  Dar cei ce guverneaza ce mama dracului fac ? Acelasi lucru.Dar nu te deranjaza. Pai tu ce fel de om esti, ma ? Iti spun eu, da rahat. Ca si toata gasca din care faci parte !
  Niciodata nu-i tarziu.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ECONOMIE

Liberalizarea pieței de energie: Sute de sesizări transmise de consumatori în legătură cu servicii prestate. Precizări ANPC

Publicat

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a primit, de la începutul lunii ianuarie până în prezent, 298 de sesizări cu privire la nemulţumirile consumatorilor legate de serviciile prestate pe piaţa liberă de energie, a declarat vineri, directorul general al ANPC, Paul Anghel, într-o conferinţă privind liberalizarea pieţei de energie.

„Sunt 298 de sesizări cu privire la nemulţumiri ale consumatorilor români, de la 1 ianuarie până azi, legate de serviciile prestate de această piaţă liberă, fie că vorbim de întârzieri la semnarea contractelor, fie că vorbim de întârzieri de a li se trimite forma contractului sau actele adiţionale, sau nemulţumiri legate de preţul pe KWh sau pe metru cub”, a spus Anghel.

Vezi și Sfaturi pentru încheierea contractelor de energie electrică. Cum trebuie analizate ofertele furnizorilor

El a subliniat că, din perspectiva informării consumatorilor, atât Autoritatea de Reglementare în domeniul Energiei, cât şi ANPC au făcut publice informaţii cu privire la posibilitatea consumatorilor de alege unul sau altul dintre furnizori şi că, din perspectiva supravegherii pieţei, împreună cu ANRE, în perioada următoare va fi demarat un control amplu legat, inclusiv, de clauzele abuzive din contractele existente la noii furnizori de energie electrică şi gaze naturale.

„Acolo unde vom constata că sunt clauze care creează dezechilibre semnificative între drepturi şi obligaţii le vom trimite instanţelor judecătoreşti să se pronunţe asupra caracterului abuziv sau, pe cale, amiabilă vom discuta cu reprezentanţii operatorilor economici pentru a modifica acele clauze”, a subliniat Paul Anghel, precizând că acele 298 de reclamaţii dau teme pentru controalele pe care instituţia le face pentru supravegherea pieţei la nivel naţional.

Acesta a mai menţionat că ANPC a postat mesaje de informare pe site-ul instituţiei, pe Facebook şi pe celelalte canale de comunicare şi că, în urma discuţiilor cu ministrul energiei, Virgil Popescu, cu conducerea Consiliului Concurenţei şi a ANRE s-a constatat că sunt anumit societăţi care nu informau corect consumatorii cu privire la posibilitatea de a schimba furnizorul de energie electrică sau de gaze.

sursă: Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Țepe prin metodele ”Accidentul” și ”Sars-Cov-2” la Alba Iulia. Cum au acționat escrocii și atenționările Poliției

Publicat

Poliția Alba atenţionează cetăţenii cu privire înşelăciunile comise prin metodele ”ACCIDENTUL” si ”SARS COV 2”. Doua persoane din Alba Iulia au fost abordate de escroci, iar una dintre ele a fost înşelată cu o importantă sumă de bani.

Potrivit IPJ Alba, vineri, 26 februarie 2021, Poliţia Municipiului Alba Iulia a fost sesizată de un bărbat din municipiu, cu privire la faptul că bunica sa a fost sunată de către un individ care a pretins că este medic şi care i-a spus că nepotul ei a suferit un accident rutier și are nevoie urgentă de operație.

Escrocul i-a solicitat femeii, în vârstă de 75 de ani, din Alba Iulia, toți banii pe care-i are în casă. Victima i-a comunicat apelantului adresa de domiciliu, iar la scurt timp, la uşa ei s-a prezentat un bărbat căruia i-a dat 1000 de euro și 500 de lei.

Tot vineri, Poliţia Municipiului Alba Iulia a fost sesizată de către un bărbat din municipiu cu privire la faptul ca a fost victima unei tentative de înșelăciune. De această data, escrocii au spus că fiul bărbatului, care este plecat în Spania, a fost infectat cu SARS COV 2 si are nevoie de ventilator mecanic.

Bărbatul a întrerupt discuția și a anunțat poliția.

În ambele cazuri semnalate, poliţiştii continuă cercetările în vederea identificării autorilor şi recuperării prejudiciului.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă cetăţenilor:

 • să nu dea curs instrucţiunilor primite telefonic de la persoane necunoscute care pretind că ar avea calităţi oficiale;
 • să verifice, pe un număr de telefon cunoscut deja, dacă situaţia relatată este reală;
 • să nu efectueze niciun transfer bancar şi să nu înmâneze bani unor persoane necunoscute care sunt trimise la ușa lor;
 • să sune la Poliţie, pe numărul de urgenţă 112 sau să se adreseze, imediat, unităţii de poliţie pe raza căreia locuiesc şi să spună despre ce este vorba.

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

Războiul dintre Primăria Alba Iulia și STP: Consilierii Locali l-au mandatat pe Gabriel Pleșa pentru a semna noul contract

Publicat

”Războiul” dintre Primăria Alba Iulia, AIDA TL și STP, a ajuns vineri, 26 februarie pe masa consilierilor locali. 

Consilieri locali au votat pentru acordarea mandatului către Gabriel Pleșa pentru a semna noul contract cu STP, contract de delegare a gestiunii serviciului de transport public local de persoane prin curse regulate.

Consilierii locali din PSD s-au abținut, consilierii din USR o parte au votat împotrivă sau s-au abținut, cei din PLUS pentru, consilierul independent s-a abținut și el, iar consilierii PNL au votat pentru cu 11 voturi.

La ședință a fost prezent și noul președinte al AIDA TL, Iancu Popa, primarul din Sântimbru care a intrat într-o discuție mai aprinsă cu primarul Gabriel Pleșa.

CITEȘTE ȘI: Comunicat de presă: STP face public bugetul contractului cu AIDA-TL. DOCUMENTE (P)

De asemenea, consilierii locali nu au fost deacord cu hotărârea de aprobarea încheierii unui contract de asistență juridică cu un Cabinet/Societate de avocatură, în vederea acordării consultanței, asistenței și reprezentării juridice în litigiile cu Asociația Intercomunitară de Dezvoltare Alba Iulia – Transport local cu privire la delegarea de gestiune a serviciului de transport public local de călători prin curse regulate în arealul AIDA – TL.

Pentru au votat consilierii locali din partea USR PLUS alături de independentul Victor Paul Florea. Împotriva au votat cei din PNL.

CITEȘTE ȘI: Reacția primarului din Alba Iulia, după ce STP a anunțat că suspendă gratuitățile pentru pensionari și elevi: ”Este regretabil”

Reamintim că de mai bine de două săptamâni între Primăria Alba Iulia, AIDA TL și STP se desfășoară un ”război” pentru semnarea noului contract de gestiune a transportului public în Alba Iulia și restul localităților care fac parte din AIDA TL. Primăria Alba Iulia a rămas singura primărie care nu a semnat încă contactul.

Scandalul a culminat cu retragerea gratuităților pentru pensionari, elevi și studenți pe rutele din Alba Iulia.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Informare meteo: Vânt puternic, ninsori la munte până în luni, 1 Martie. Vremea se răcește

Publicat

vant

Meteorologii au emis vineri o informare de vreme rea, valabilă de sâmbătă dimineața până luni, la amiază.

Potrivit ANM, este vizat intervalul 27 februarie, ora 6.00 – 1 martie, ora 12.00.

Din a doua parte a nopții de vineri spre sâmbătă (26/27 februarie) vântul se va intensifica treptat, la început în nord-est și la munte, iar pe parcursul zilei de sâmbătă (27 februarie) în cea mai mare parte a țării.

Duminică (28 februarie) și luni (1 martie) intensificări temporare ale vântului vor mai fi îndeosebi în regiunile estice și în zona de munte.

Se vor înregistra viteze la rafală, în general, de 45-55 km/h, iar în zona înaltă a Carpaților Meridionali se vor depăși 80-90 km/h.

La munte, în general la altitudini mai mari de 1500 m, vor fi intervale în care va ninge, iar în estul teritoriului, îndeosebi din a doua parte a nopții de duminică spre luni (28 februarie/1 martie), și pe parcursul zilei de luni (1 martie) vor predomina ninsorile.

Vremea va intra într-un proces de răcire ce se va resimți treptat în toate regiunile, astfel că valorile termice se vor situa în jurul celor normale.

sursă: meteoromania.ro

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate