Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat Ioan Dîrzu, deputat PSD de Alba: PNL-PDL vrea reducerea salariilor şi pensiilor şi creşterea fiscalităţii

Publicat

Deputatul PSD de Alba, Ioan Dîrzu, a transmis că PNL-PDL şi-ar dori, în 2019, un buget bazat pe tăierea salariilor şi a pensiilor şi pe majorarea fiscalităţii.

„Câțiva parlamentari <obosiți> de la PNL-PDL ne demonstrează încă o dată de ceva vreme că acest partid struțo-cămilă nu este capabil să înţeleagă măsurile care au dus bani în plus în buzunarele românilor şi au redus sărăcia în România. PNL-PDL, mai mult latura PDL-istă a partidului, şi-ar dori, în 2019, un buget bazat pe tăierea salariilor şi a pensiilor şi pe majorarea fiscalităţii.

În lipsă de idei, liberalii reiau placa ultimilor doi ani conform căreia <veniturile bugetare au fost venituri fictive>. Adevărul arată creştere economică consistent și succesivă, an de an, un deficit bugetar sub 3%, alocări mai mari pentru investiții și creşteri de salarii şi pensii acordate efectiv. Toate acestea în condițiile unei datorii publice în scădere, raportate la PIB. Nimic din toate acestea n-ar fi fost posibile fără venituri consistent mai mari la buget!

Tot <deștepții> în economie de la PNL-PDL acuză că <salariile din sectorul public au fost majorate într-o manieră ad-hoc, fără o fundamentare economică, ceea ce a condus la cel mai mic nivel al investițiilor publice de la aderarea României în Uniunea Europeană>. Adevărul e că, la fel ca-n anii precedenți, bugetul acestui an va asigura integral resursele pentru pensii și salarii; ca urmare a măsurilor adoptate de Guvern, respectiv transferul contribuțiilor de la angajator la angajat, bugetul de pensii, în premieră, va înregistra EXCEDENT în acest an. Cât despre deficitul bugetar e un fapt că-n 2018, a fost de 2,88% din PIB, deci sub 3% cât era ținta, iar în 2019 va fi și mai mic, de 2,55% din PIB! Deci PNL-PDL ori este într-o continuă eroare, ori minte continuu!

Parlamentarii PNL-PDL ne mai spun că <politica fiscală a Guvernului este lipsită de eficiență și plasează România între țările cu unul dintre cele mai mici niveluri de colectare a taxelor din Uniunea Europeană>. Adevărul e că politica de relaxare fiscală a guvernului PSD-ALDE a dat roade. În pofida scăderii TVA, de la 24% la 19%, a impozitului pe venit, de la 16% la 10%, a TVA redus la 5%, la alimente și în turism, a eliminării CASS pentru pensiile mai mici de 2000 de lei și a multor altor măsuri de reducere a fiscalității, veniturile bugetului general consolidat au crescut cu 53,1%, în acești doi ani ai guvernării PSD-ALDE și au ajuns la 342,7 MILIARDE lei. E un fapt care aruncă-n derizoriu acuzațiile, celor ca Dancă, ori Cîțu, incapabili de viziune constructivă, benefică românilor; dacă ar fi după mintea lor, impozitele și taxele ar trebui să crească în România și să ajungă la fel ca-n Germania”, a transmis într-un comunicat deputatul PSD de Alba, Ioan Dîrzu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax