Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat Ioan Dîrzu, deputatul PSD de Alba: Să ne punem cu toții tricolorul în cuget și simțiri

Publicat

La 20 mai 1998, s-a stabilit ziua de 26 iunie ca fiind Ziua Drapelului Național. Cu o istorie de 185 de ani, drapelul național a condus idealurile de unitate națională ale Pașoptiștilor de la 1848, a marcat teritoriile eliberate de români pentru câștigarea independenței și a reîntregirii patriei și a fost arborat la sediile celor mai puternice organizații mondiale din care România face parte – Uniunea Europeană și Organizația Tratatului Atlanticului de Nord.

Astăzi, avem datoria să readucem spiritul tricolorului în inimile și pe străzile României, lucru uitat de cetățeni și clasa politică în ultimii ani. Adoptarea unor steaguri ale organizațiilor din care facem parte nu trebuie să conducă la diminuarea rolului identitar al tricolorului nostru. Noi suntem ceea ce suntem datorită simbolurilor care ne-au ținut uniți. Istoria națiunii române dăinuie pentru vecie în cântecele, poveștile, tradițiile și arta noastră, dar și prin tricolor. El trebuie promovat și arborat oriunde se poate pe teritoriul României și în afara ei. Națiunea nu va cădea până când ultimul tricolor nu va fi coborât de pe catarg. De aceea, trebuie să arborăm sute, mii, pentru a arăta lumii cine suntem și în ce credem.

La 185 de ani, fac un apel către Guvern de a găsi acele soluții financiare prin care să putem da fiecărui român tricolorul lui pe care să-l arboreze cu mândrie pe casă și autorităților locale câte un tricolor pentru fiecare stâlp din România.

La 185 de ani, trebuie să spunem dacă mai acceptăm ca tricolorul să fie ars, batjocorit sau înlocuit cu steaguri ale unor ținuturi fictive. Să spunem dacă istoria milenară a acestui popor, descrisă cromatic în cele 3 culori, mai vrem să fie spălată de acte de barbarie și antiromânism.

Țineți minte, dragi românii, dacă străbunicii noștri au trebuit să lupte pentru tricolor cu prețul vieții, noi, astăzi, doar trebuie să-l păstrăm sus pe catarg!

La mulți ani, sfânt tricolor românesc!

Ioan Dîrzu, deputat PSD de Alba

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax