Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat Ioan Dîrzu: Guvernarea PSD-ALDE a crescut puterea de cumpărare a românilor, prin salarii și pensii mărite

Publicat

Ioan Dirzu, deputat PSD de Alba

Politica economică a guvernului PSD-ALDE a adus mai mulți bani în buzunarele românilor, susţine deputatul PSD de Alba, Ioan Dîrzu.

“Puterea de cumpărare a crescut consistent, grație majorărilor de pensii și salarii și a fost cu mult superioară inflației.

În doi ani de guvernare, PSD-ALDE a adus românilor un câștig salarial real – adică o creștere a puterii de cumpărare – cu 20,6% mai mare, raportat la salariul mediu.

Nominal, salariul mediu net a fost crescut cu 28,5%. Acest lucru a fost posibil datorită noii legi a salarizării care a făcut echitate în calcularea de sporuri, indemnizații și prime. Legea a dat fiecăruia ce este a lui, după justă și onorabilă muncă.

Indicele prețurilor de consum – 2018 vs 2016 – a fost de + 6,8%. Aplicând formula de calcul 1,285/1,068 rezultă un indice real de creștere salarială de 20,6%.

În privința pensiilor creșterea reală – respectiv a puterii de cumpărare raportată la pensia medie – este de 18,6%. Nominal, pensia medie de asigurări de stat a crescut cu 26,7%. Aceste rezultate concrete reprezintă dovada seriozității și tenacității cu care PSD a insistat și a reușit să îndeplinească angajamentele pentru care a primit încrederea oamenilor. Procesul continuă, astfel încât, de exemplu, în dec 2020, pensia medie va fi, cel puțin, dublă, față de dec 2016. Prostiile spuse de unii deputați ai PDL Alba cu privire la tăierea pensiilor nu se susțin, iar pensionarii fac diferența între minciună și adevăr și vor sancționa mincinoșii la vot.

Simplu spus, în România se trăiește mai bine, oamenii au mai mulți bani, pot cumpăra mai multe produse, viața lor s-a îmbunătățit în ultimii doi ani când PSD a guvernat țara. PDL-PNL, prin reprezentanții lor din județul Alba, livrează un mare „0” cetățenilor și multe gogoși politice. Îndrăzniți să credeți în România!”, transmite deputatul PSD de Alba, Ioan Dîrzu, într-un comunicat.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. pilu

    vineri, 25.01.2019 at 21:06

    Ba, parca ai terminat la uman, de cand te dai mare matematician ? Poti sa scri tu ce vrei, ca sunteti in r@@@t rau de tot.

  2. Albaiulian

    luni, 28.01.2019 at 09:07

    Din ciclu cât ***** poți sa mananci

  3. vasilescu

    luni, 28.01.2019 at 23:45

    oare cat de prosti ii crede specimenu pe oameni???
    incredibil…
    mare mancator de k…t ….si imprastietor de gunoi de grajd.
    lumea o duce tot mai rau, preturi crescute si el are tupeu sa spuna ca a crescut puterea de cumparare….poate a unor politicieni ca s/a marit spaga.
    psd va disparea, anomaliile se vor mai vindeca.
    Doamne ajuta!…sa dispara mafia din tara.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax