Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Comunicat Ioan Dîrzu: Produse românești pe masa fiecărui român – un program propus de PSD pentru susținerea fermierilor (P)


Publicat

” Potențialul alimentar al României poate asigura hrană pentru o populație dublă față de cea pe care o are acum țara noastră. Totuși, România importă masiv produse agroalimentare. Numai în primul semestru al anului 2020 deficitul în acest domeniu a depășit 1 miliard de euro.

Partidul Social Democrat propune o soluție simplă și eficientă: un program bine pus la punct care să asigure fiecărui român acces la produse proaspete și de calitate, la prețuri rezonabile. Prin programul “Produse proaspete în fiecare casă” vom crea o platformă națională prin care produsele agroalimentare românești de calitate să ajungă din ferme și exploatații agricole pe masa fiecărui român.

Un guvern responsabil este acela care se implică în promovarea produselor fabricate în România și a serviciilor oferite de firmele care activează pe teritoriul țării noastre. Este inadmisibil ceea ce face guvernul PNL în domeniul agriculturii! În loc să sprijine fermierii, guvernul le impune biruri! Un guvern responsabil nu poate să crească taxele pentru fermieri într-un an în care seceta a lovit năprasnic! E o măsură cinică și aberantă! O adevărată bătaie de joc la adresa agriculturii românești!

La acestea se adaugă închiderea târgurilor și piețelor, ceea ce afectează grav producătorii agricoli. Funcționarea piețelor din marile orașe este esențială nu doar pentru milioanele de familii care se aprovizionează pentru iarnă, dar și pentru zecile de mii de fermieri care depind de aceste spații. Este evident că piețele în aer liber sunt prea puține pentru a asigura spațiu suficient de desfacere pentru cei peste 8.000 de legumicultori și cei peste 30.000 de horticultori, care și așa au fost greu încercați în acest an de secetă severă!

Fermierii cu care am vorbit în aceste zile sunt revoltați pentru că nu au primit nici un leu ca despăgubiri pentru culturile semănate în primăvara anului 2020 și în toamna anului 2019, culturi compromise din cauza secetei. În plus, Programul ”Tomata ciclul II” a fost oprit și mii de fermieri nu primesc niciun leu, iar cei incluși în ciclul I al acestui program au primit doar 2.250 de euro din cei 3.000 de euro promiși! E clar că soluția e una singură: să ne unim cu toții pentru a salva agricultura țării de măsurile aberante ale Guvernului Orban!”

Ioan DÎRZU, candidat PSD la Camera Deputaților

 

– Comandat de PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – Organizația Județeană Alba – executat de SC INDEPENDENT SRL – portal https://alba24.ro/ -CUI mandatar financiar județean 11200020ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

2 Comentarii

2 Comments

 1. pilu

  miercuri, 11.11.2020 at 12:38

  Doua chestii am retinut.Propunem solutie simpla si eficienta. Tot asa ati tot propus si cand ati guvernat, si totul s-a redus la furtisaguri
  Guvern responsabil. Voi ati fost responsabili ? Mai omule,tu ne crezi orbi si prosti ? D’aia ati ajuns sa puneti in functii inalte analfabeti si prosti, pentru ca ati fost responsabili? Mai bine nu citeam acest articol ca m-am enervat deageaba.

 2. Didi

  miercuri, 11.11.2020 at 15:25

  Domnule Darzu. Va cunosc de câțiva ani buni. Ati bătut la usa de la curtea mea, de fiecare data când ați avut nevoie de un vot din partea mea și al familiei mele Sincer va spun…. nu meritați nici sa consumați aerul din Alba Iulia. Asta e părerea mea personala. Uitați-vă în primul rand în jurul dumnevoastră, cu o privire care o are un om de rand. Nu cu cea de politician. Pe urma sa veniți cu fapte reale în fata oamenilor de rand, fără sa mai promiteți marea cu sarea. Nu ati făcut nimiiiic în plus fata de cei ce va votat. Din ceea ce ati facut a fost doar o parte din datoria Dumneavoastră de politician. Restul a fost dorința dumnevoastră de a va afirma si totodată a trebuit sa va plați anumite obligații și datorii pe care le-ati acumulat in viata politică fata de anumite persoane din anturajul dumnevoastră

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

PSD și USR PLUS se reclamă reciproc la Biroul Electoral Alba. Beniamin Todosiu a cerut înlăturarea unor articole din presă

Publicat

Lupta electorală dintre USR PLUS și PSD a ajuns și la faza reclamațiilor la Biroul Electoral de Circumscripție Alba. 

PSD Alba l-a reclamat pe co-președintele Alianței USR PLUS Alba, Beniamin Todosiu, la Biroul Electoral pentru că acesta ar fi participat la campania electorală în afara localității de domiciliu, ”încălcând astfel măsurile dispuse în cazul carantinei zonate” care a fost instituită în Alba Iulia.

Biroul a motivat că nu are competențe pentru a dispune măsuri în acest caz și a decis să trimită sesizarea Inspectoratului Județean de Poliție Alba.

De cealaltă parte, la o zi distanță, Todosiu (candidat la Camera Deputaților) a reclamat o ”tentativă de intimidare din partea PSD a candidaților USR PLUS. Acesta a solicitat Biroului Electoral să oblige PSD Alba să retragă din presa scrisă o serie de articole pe care le-a considerat ”denigratoare”.

Biroul Electoral de Circumscripție Alba a respins sesizarea.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO ȘTIREA TA: Un bărbat din Alba ar fi împușcat mortal un câine care i-a intrat în curte. Polițiștii au deschis o anchetă

Publicat

Un bărbat din comuna Totoi, județul Alba, ar fi împușcat mortal un câine care a intrat în curtea sa.

În imaginile surprinse de o cameră de luat vederi, montată de vecinul bărbatului, se poate observa cum câinele intră în curte, iar la un moment dat, începe să fugă necontrolat în stradă. 

Câteva momente mai târziu, bărbatul în cauză iese dintr-o pivniță și își continuă treburile gospodărești.

Potrivit cititorului alba24.ro, care a trimis pe adresa redacției imaginile suprinse de camera video, câinele împușcat a fugit în stradă schelălăind foarte tare, iar la 15, 20 de metri a fost găsit mort.

Fapta s-ar fi petrecut luni, 30 noeimbrie, în jurul orei 14.oo.

Reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Alba au declarat pentru alba24.ro, că la fața locului se efectuează o anchetă pentru a se stabili dacă bărbatul avea permis de port armă și ce armă ar deține.

De asemenea, o echipă DSVSA Alba a ajuns în localitate pentru a ridica cadavrul animalului și a efectua o necropsie pentru a stabili modul în care animalul a murit.

 

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Serviciul Public de Administrarea Patrimoniului Sebeș derulează lucrări de toaletare a arborilor. Zonele vizate

Publicat

Serviciul Public de Administrarea Patrimoniului Sebeș continuă pregătirea pentru anotimpul rece prin toaletarea arborilor de pe raza Municipiului Sebeș.

Până în prezent s-a intervenit în cartierele Aleea Parc, M.Kogălniceanu precum și în zona Centrului de Sănătate de pe strada Mihai Viteazul, dar și zona Multipast de pe Bdul L. Blaga, transmite SPAP Sebeș.

Potrivit instituției, activitatea continuă.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

1 Decembrie 2020: Cascada Niagara va fi iluminată în culorile drapelului românesc, în onoarea Zilei Naționale

Publicat

Cascada Niagara va fi iluminată în culorile drapelului românesc pe 1 Decembrie, în onoarea Zilei Naţionale a României, în urma demersurilor făcute pe lângă Niagara Parks Commission de Ambasada României la Ottawa şi o emisiune difuzată în Canada, potrivit Acentmontreal.com.

Ziarul pune la dispoziție și un lonk unde se poate urmări evenimentul. Tricolorul va fi proiectat pe apele cascadei marţi între orele locale 21:45 şi 22:00 şi momentul poate fi urmărit online pe www.cliftonhill.com.

Cascada Niagara este un ansamblu format din trei căderi de apă situate la graniţa dintre Canada şi SUA. Pe teritoriul american, în statul New York, se află American Falls şi Bridal Veil Falls, iar în Canada, în Ontario, se află Horseshoe Falls, cea mai mare şi mai spectaculoasă dintre cele trei.

Anul trecut, o româncă stabilită în Marea Britanie şi aflată în vacanţă în Canada, a primit acordul ca de Ziua României faimoasa cascadă să arboreze culorile tricolorului. În februarie 2017, în timpul masivelor proteste din România împotriva OUG 13, Niagara canadiană a fost iluminată în roşu galben şi albastru în semn de solidaritate cu sutele de mii de români ieşiţi în stradă, aminteşte sursa citată.

Sursă: Agerpres

Foto: Accentmontreal.com

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate