Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat Ioan Dîrzu, PSD Alba: „Comemorarea eroilor români nu se negociază”

Publicat

Deputatul PSD de Alba, Ioan Dîrzu, anunţă că s-a adresat Guvernului României, pe calea unei întrebări parlamentare, solicitând să „le spună românilor ce acțiuni concrete va lua împotriva umilirii națiunii și istoriei noastre de către unii maghiari”.

„În profundă empatie cu poporul meu, am urmărit consternat o serie de violențe fizice și simbolice fără precedent care au avut loc la evenimentele dedicate comemorării Zilei Eroilor de la Valea Uzului.

Românii nu au fost lăsați de grupuri maghiare organizate să-și cinstească eroii naționali, care au căzut la Valea Uzului pentru unitatea națională a poporului român.

Acest conflict pare să respecte tiparul altor zeci asemenea, unde românii sunt instigați de grupuri de diversiune maghiară să recurgă la apărare pentru a putea să-și exercite niște drepturi identitare în țara lor. Apoi, tot românii sunt acuzați că i-au provocat pe maghiari, discurs animat chiar de către guvernul Ungariei. Din păcate, vedem chiar jurnaliști români care-și umilesc frații și cad în capcana, voită sau nu, a propagandei străine. În tot acest cadru de umilință a poporului român, vedem de cele mai multe ori o reacție reținută din partea Guvernului, indiferent de culoarea sa politică, ca și când ar exista aceeași persoană care consiliază executivul cu privire la astfel de probleme. 

Declarațiile președintelui Ungariei cu privire la evenimentele de la Valea Uzului au incriminat pe nedrept întregul popor român și au generat un diferend care nu poate să rămână nesoluționat de diplomația română și Uniunea Europeană.

Suntem martorii unor reluări triste de ponegrire a poporului român, a identității noastre naționale, a suveranității și idealurilor noastre de libertate. Am fost atacați josnic și ni s-a înscenat un conflict pe care nu noi l-am generat. Ni s-a știrbit demnitatea națională, identitatea istorico-culturală și dreptul nostru de a ne comemora ostașii țării. Am fost umiliți și jigniți atât de artizanii conflictului de la Valea Uzului cât și de autorii morali ai acestui conflict.

În calitate de deputat de Alba, de ardelean și patriot român, m-am adresat Guvernului României, pe calea unei întrebări parlamentare, rugându-l să le spună românilor ce acțiuni concrete va lua împotriva umilirii națiunii și istoriei noastre de către unii maghiari.

Doamnă Prim-ministru, românii așteaptă sprijin moral și politic din partea Guvernului României, pentru a le fi apărată demnitatea, onoarea și identitatea națională, valori supreme care au construit România de astăzi.

Eu sunt ardelean și nu tolerez acțiuni iredentiste în țara mea. Înțeleg să trăim în pace și respect între etnii, dar mereu cei care au instigat au fost maghiarii iar cei care au plătit prețul instigării au fost românii. Aceste acte de diversiune deja repetate la nesfârșit trebuie oprite. Fac un apel public către comunitatea de informații a României să ia toate măsurile pentru a nu ne mai fi știrbită identitatea națională, exprimarea patriotismului la noi acasă, istoria și cultul eroilor români”, transmite deputat PSD de Alba, Ioan Dîrzu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax