Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat Ioan Dîrzu (PSD Alba): „Moțiunea de cenzură propusă de PNL este o rușine la adresa parlamentarismului românesc”

Publicat

Ioan Dirzu

Deputatul PSD de Alba, Ioan Dîrzu, s-a referit, într-un comunicat de presă, la moţiunea de cenzură propusă de PNL. În opinia sa, aceasta este “o rușine la adresa parlamentarismului românesc” şi o “încercare nereuşită din fașă de dărâmare  a guvernului”.

“PNL nu vrea să guverneze, vrea puterea. Este o diferență. Când vrei să guvernezi, vii cu un program de guvernare, cu o listă de miniștri, cu un candidat la funcția de prim-ministru și apoi depui moțiune. Când vrei puterea, vii să dai jos Guvernul, fără să știi ce faci a doua zi.

De aici pornește și dezastrul moțiunii de cenzură; toată opoziția vrea să dea jos Guvernul PSD pentru că așa știu ei că se face opoziție. Depun moțiune doar ca să nu zică electoratul lor că nu fac nimic. Problema e că tot nimic o să iasă chiar dacă au depus moțiune.

Pentru România, căderea Guvernului PSD este începutul unui dezastru economic și social. Singurul lucru care ni l-au spus PNL și USR că vor face dacă vor veni la guvernare este să taie; să taie salarii, pensii, locuri de muncă, gratuitatea studenților la tren,  tichete de vacanță și scutirea de impozit pentru IT-iști. Altceva nu știu și nu vor.

A doua problemă va fi lupta pe ministere, anunțată încă de pe acum de partidele care vor forma viitorul guvern. Nici PNL, nici USR și nici Pro România nu pot forma singuri un guvern, dar toți vor să aibă prim-ministrul, ministrul finanțelor, al justiției sau afacerile interne. Se va crea o luptă între ei, care va duce fie la imposibilitatea formării unui guvern, fie la formarea unui guvern nefuncțional în care membrii Guvernului nu se vor înțelege unii cu alții .

Nu cred că românii își doresc o situație similară cu cea din Republica Moldova sau mai rău. Nu cred că românii își doresc să piardă toate drepturile câștigate în ultimii 2 ani  și jumătate. Nu cred că românii vor să vadă un guvern nefuncțional unde 4 partide se vor lupta zilnic  pentru funcții și nu vor guverna pentru români.

Coaliția catastrofală pe care o propune PNL va arunca România într-un întuneric economic și social care va avea consecințe mai rele decât guvernarea Băsescu-Boc. Ei vor o politică neoliberală, o luptă oarbă împotriva oamenilor săraci  și pentru umplerea buzunarelor multinaționalelor. PNL vrea să distrugă clasa mijlocie și capitalul românesc. Asta este ceea ce chiar ei ne spun zilnic.

Personal, nu cred că Ponta sau Barna vor să fie conduși într-o coaliție de către vechii PDL-iști din PNL, sau să ia resturile ministerelor propuse de PNL. De asemenea, cred că  Victor Ponta nu va vota împotriva unui program de guvernare la care și el a contribuit și nu îl văd să susțină tăierea salariilor și pensiilor bugetarilor. Dacă face asta, înseamnă că ne-a mințit pe toți atâția ani și nu-și merită statutul de fost prim-ministu social democrat al României.

Românii au nevoie de o stabilitate, seriozitate și fapte din partea politicienilor. Coaliția PSD-ALDE a dovedit acest lucru printr-un program de guvernare implementat, prin măsuri care au făcut viața românilor mai bună. Nu putem lăsa țara pe mâna unor iresponsabili, cu atât mai mult cu cât chiar ei recunosc că nu sunt în stare să guverneze”, transmite Ioan Dîrzu, deputat PSD de Alba, în comunicat de presă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax