Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat Ioan Dîrzu (PSD Alba): „Moțiunea de cenzură propusă de PNL este o rușine la adresa parlamentarismului românesc”

Publicat

Ioan Dirzu

Deputatul PSD de Alba, Ioan Dîrzu, s-a referit, într-un comunicat de presă, la moţiunea de cenzură propusă de PNL. În opinia sa, aceasta este “o rușine la adresa parlamentarismului românesc” şi o “încercare nereuşită din fașă de dărâmare  a guvernului”.

“PNL nu vrea să guverneze, vrea puterea. Este o diferență. Când vrei să guvernezi, vii cu un program de guvernare, cu o listă de miniștri, cu un candidat la funcția de prim-ministru și apoi depui moțiune. Când vrei puterea, vii să dai jos Guvernul, fără să știi ce faci a doua zi.

De aici pornește și dezastrul moțiunii de cenzură; toată opoziția vrea să dea jos Guvernul PSD pentru că așa știu ei că se face opoziție. Depun moțiune doar ca să nu zică electoratul lor că nu fac nimic. Problema e că tot nimic o să iasă chiar dacă au depus moțiune.

Pentru România, căderea Guvernului PSD este începutul unui dezastru economic și social. Singurul lucru care ni l-au spus PNL și USR că vor face dacă vor veni la guvernare este să taie; să taie salarii, pensii, locuri de muncă, gratuitatea studenților la tren,  tichete de vacanță și scutirea de impozit pentru IT-iști. Altceva nu știu și nu vor.

A doua problemă va fi lupta pe ministere, anunțată încă de pe acum de partidele care vor forma viitorul guvern. Nici PNL, nici USR și nici Pro România nu pot forma singuri un guvern, dar toți vor să aibă prim-ministrul, ministrul finanțelor, al justiției sau afacerile interne. Se va crea o luptă între ei, care va duce fie la imposibilitatea formării unui guvern, fie la formarea unui guvern nefuncțional în care membrii Guvernului nu se vor înțelege unii cu alții .

Nu cred că românii își doresc o situație similară cu cea din Republica Moldova sau mai rău. Nu cred că românii își doresc să piardă toate drepturile câștigate în ultimii 2 ani  și jumătate. Nu cred că românii vor să vadă un guvern nefuncțional unde 4 partide se vor lupta zilnic  pentru funcții și nu vor guverna pentru români.

Coaliția catastrofală pe care o propune PNL va arunca România într-un întuneric economic și social care va avea consecințe mai rele decât guvernarea Băsescu-Boc. Ei vor o politică neoliberală, o luptă oarbă împotriva oamenilor săraci  și pentru umplerea buzunarelor multinaționalelor. PNL vrea să distrugă clasa mijlocie și capitalul românesc. Asta este ceea ce chiar ei ne spun zilnic.

Personal, nu cred că Ponta sau Barna vor să fie conduși într-o coaliție de către vechii PDL-iști din PNL, sau să ia resturile ministerelor propuse de PNL. De asemenea, cred că  Victor Ponta nu va vota împotriva unui program de guvernare la care și el a contribuit și nu îl văd să susțină tăierea salariilor și pensiilor bugetarilor. Dacă face asta, înseamnă că ne-a mințit pe toți atâția ani și nu-și merită statutul de fost prim-ministu social democrat al României.

Românii au nevoie de o stabilitate, seriozitate și fapte din partea politicienilor. Coaliția PSD-ALDE a dovedit acest lucru printr-un program de guvernare implementat, prin măsuri care au făcut viața românilor mai bună. Nu putem lăsa țara pe mâna unor iresponsabili, cu atât mai mult cu cât chiar ei recunosc că nu sunt în stare să guverneze”, transmite Ioan Dîrzu, deputat PSD de Alba, în comunicat de presă.


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

De ASTĂZI: Încep lucrările de REPARAȚII pe PODUL peste Mureș, la ieșire din Alba Iulia spre Sebeș. Restricții de circulație

Publicat

Din această seară vor începe lucrările de reparații ale carosabilului pe podul peste râul Mureș, la ieșire din Alba Iulia spre Sebeș. Vor fi înlocuite rosturile de dilatație, care au cedat sub traficul greu și se va repara carosabilul. Din datele de până acum, lucrările vor fi executate pe timp de noapte, urmând să fie […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: SENS GIRATORIU pe șoseaua de centură din Alba Iulia, la intersecția cu calea Drâmbarului

Publicat

Autoritățile par să ia în sfârșit măsuri pentru prevenirea accidentelor pe șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia, la intersecția cu strada Mărășești – trecerea peste calea ferată și calea Drâmbarului – DJ 107. Un sens giratoriu provizoriu este amenajat și semnalizat în intersecție, vineri dimineața. Conducătorii auto care fac naveta între Alba Iulia și […]

Citește mai departe
Publicitate

ECONOMIE

Investiție de peste 25 milioane de euro la Sebeș. Terminal intermodal, la intersecția autostrăzilor A1 și A10

Publicat

Cel mai modern terminal intermodal din Transilvania, o investiție de peste 25 de milioane de euro, va fi construit la Sebeș, în zona nodului rutier dintre autostrăzile A1 și A10. Inițiativa ADR Centru pentru realizarea unui terminal intermodal în județul Alba prinde tot mai mult contur. Conform rezultatelor chestionarului realizat de Agenție, cel mai bun […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Poșta Română: Bărbatul din Sebeș, reținut de polițiști joi, nu mai este angajat al companiei din 2018

Publicat

Reprezentanții Poștei Române au transmis că bărbatul din Sebeș reținut joi nu mai este angajat al companiei din 2018, acesta fiind, în prezent, angajat al unei firme de curierat.  „Bărbatul la care faceți referire în articol, nu mai este angajat al Poștei Române din 2018, este, în prezent, angajat al unei firme de curierat”, au […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate