Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat Ioan Lazăr (ALDE Alba): Fuga de răspundere nu ține loc de pod!


Publicat

În urmă cu exact 10 ani, pe Podul de la Partoș reprezentanții Primăriei Alba Iulia se pozau de mama focului pe podul refăcut atunci pe banii tuturor românilor, respectiv din fondurile Ministerului Transporturilor. Și atunci era “podul nostru”, pe care Hava&CO. reușeau să îl salveze și să lege practic Ardealul cu România! Cam așa era prezentat pe atunci…

Astăzi?! În loc de o fugă jenantă de răspundere, ați fi putut măcar să ne mințiți din nou. V-ar fi ieșit mult mai bine! Doar o faceți de 30 de ani de când conduceți acest oraș și județ… Este foarte curios cum de astăzi PNL-iștii lași Hava și Dumitrel se delimitează de problema podului de la Partoș, dar nu spun și că lucrările de reparații generale ale podului din 2010 au fost contractate și duse la îndeplinire de prietenul lor Radu Berceanu, iar mai apoi Anca Boagiu. Toți membri ai aceluiași partid portocaliu PD-L.

La fel, un alt lucru important pe care a uitat să ni-l spună echipa de campanie a lui Hava, (care se află de fapt în spatele conturilor de socializare ale lui Paul Voicu) este că sumele enorme cheltuite în 2010 cu reparația generală a podului ne-ar fi fost de ajuns să facem un pod nou peste Mureș. Asta dacă s-ar fi respectat profesionalismul și transparența celor de la Ciugud, probabil.

Doar că după o analiză minuțioasă făcută probabil în Modrogan, ați constatat că șpaga sau, mai elegant, comisionul erau mai mari dacă doar ați fi reparat podul, în loc să construim altul nou. Mai pe românește, dacă toți banii ar fi fost folosiți doar la un pod nou și nu pentru comisioanele baronilor politici de atunci și de acum.

La fel, Lucrările de reparații s-au reluat și sub guvernarea PSD, însă probabil că nici atunci nu v-ați înțeles la șpagă… D-le Dumitrel cred că ar trebui să mai negociați un pic cu Dl Dîrzu și sunt sigur că veți ajunge la un acord. Doar nu ar fi prima dată…

Și, dacă tot vorbim de drumuri, poduri și șosele, poate că ar trebui d-le Dumitrel și d-le Hava să ne spuneți tuturor (iar deputatul Florin Roman o va putea doar confirma) de ce Cugirul nu are acces la autostradă?! Caz unic în Europa: un oraș important să nu fie cuplat la autostradă. Iar dacă mai adăugăm și importanța lui strategică pentru industria de armament a României, am spus tot despre ce înseamnă orgoliile mari și oamenii mici! La fel de mici ca și Radu Berceanu, ministrul transporturilor de atunci, prin care Hava&Dumitrel au încercat să dea o lecție unei administrații PNL-iste conduse și atunci de Adrian Teban, un om pe care Teodor Atanasiu l-a sprijinit enorm. Și, după cum se știe, Hava și Atanasiu se înțelegeau pe atunci ca “tusea cu junghiul”! Cam la fel cum se înțeleg PD-L-iștii de ieri cu valorile liberale autentice!

Ioan Lazăr,

Președinte ALDE Alba,

Candidat Președinte CJ Alba

Comandat de Partidul Alianța Liberalilor și Democraților- Organizația Județeană Alba , cod mandatar 21200063

Executat de SC INDEPENDENT SRL – portal: https://alba24.roȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Peste 700 de persoane din Alba, în carantină la domiciliu. Câte locuri libere mai sunt pentru carantină instituționalizată

Publicat

Peste 700 de persoane se află în carantină la domiciliu, în județul Alba. De asemenea, până sâmbătă 26 septembrie au ieșit din carantină de la domiciliu 2535 de persoane. 

Mai exact, în caratină la domiciliu se află 721 de persoane.

În carantină instituționalizată, la nivelul județului nu se află nicio persoană. În Alba la această oră există 80 de spații libere de carantinare instituționalizată

Reamintim că în ultimele 24 de ore, la nivelul județului Alba au fost confirmate cu COVID-19, 45 de persoane.

CITEȘTE ȘI: ALBA: 45 cazuri confirmate în județ, în ultimele 24 de ore. LISTA localităților din care provin persoanele infectate

La nivel național, în ultimele 24 de ore au fost comunicate 1.552 infectări noi.

CITEȘTE ȘI: 1.552 cazuri COVID-19 confirmate în România, în ultimele 24 de ore

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

1.552 cazuri COVID-19 confirmate în România, în ultimele 24 de ore

Publicat

Numărul cazurilor de COVID-19 confirmate în România a ajuns la 121.235, potrivit datelor transmise sâmbătă, 26 septembrie, de Grupul de Comunicare Strategică.

Sunt 1.552 infectări noi, depistate în ultimele 24 de ore. De asemenea, 97.554 de pacienți au fost declarați vindecați.

Până astăzi, 4.687 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 25.09.2020 (10:00) – 26.09.2020 (10:00) au fost înregistrate 54 de decese (28 bărbați și 26 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Brașov, Călărași, Cluj, Constanța, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Iași, Maramureș, Neamț, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Ilfov și București.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 20-29 de ani, 3 decese la categoria de vârstă 50-59 de ani, 14 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 16 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 20 decese la categoria de peste 80 de ani.

51 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar pentru 3 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.249. Dintre acestea, 512 sunt internate la ATI.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55 din 15.05.2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ultimele de 24 de ore 376 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 61.810 lei.

De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, au fost constatate, ieri, 2 infracțiuni pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal.

Știre în curs de actualizare.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Un nou deces cauzat de COVID-19 în Alba. Un bărbat de 65 de ani cu multiple comorbidități la decedat la Spitalul din Timișoara

Publicat

Un nou deces cauzat de coronavirus a fost înregistrat în județul Alba. Este vorba despre un bărbat de 65, confirmat cu COVID-19, în 19 septembrie.

Acesta a decedat în 24 septembrie, la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timișoara, unde a fost transferat de la Spitalul din Alba. Bărbatul suferea de multiple comorbidități: cardiopatie ischemică, fibrilație atrială cronică.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

ALBA: 45 cazuri confirmate în județ, în ultimele 24 de ore. LISTA localităților din care provin persoanele infectate

Publicat

Au fost confirmate 45 de cazuri noi de COVID-19 în județul Alba, în ultimele 24 de ore, potrivit datelor transmise sâmbătă, 26 septembrie, de către Direcția de Sănătate Publică.

În total, în județ, au fost înregistrate 1700 de infectări, de la începutul pandemiei. Vineri, în Alba au fost prelucrate 610 probe, la DSP. Numărul total de teste efectuate până în prezent în județ a ajuns la 75763.

186 de persoane se află izolate în spital (din cei 186 – 2 persoane în Cluj Napoca, 1 persoană internată în Timișoara ,1 persoană internată la Bihor, 2 persoane internate la Hunedoara și 2 persoane internate în Mureș).

– 257 de persoane se află  izolare la domiciliu;

– 1191 de persoane au fost declarate vindecate;

De la începutul pandemiei au fost înregistrate 65 de decese cauzate de noul coronavirus.

Localitățile din care provin cazurile noi (26 septembrie):

Abrud -1
Aiud – 7
Alba Iulia – 19
Blaj – 1
Cricau -2
Garbova – 2
Ighiu – 1
Mihalt – 1
Ocna Mures – 1
Sasciori – 1
Sebes – 4
Sugag – 2
Teius – 1
Zlatna – 1
Hoparta – 1
Plus un caz care încă nu e atribuit nici unei localități

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate