Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat Ioan Lazăr, candidat PRO România la Camera Deputaților: ”Sunt PRO libertate religioasă și de exprimare!”


Publicat

În ultima perioadă asistăm cu toții la un atac fără precedent împotriva Bisericii. Indiferent că este vorba despre cea Ortodoxă, Romano-catolică sau cultele protestante, se pare că uneori situațiile de criză scot fie ce este mai bun sau ce este mai rău din noi… Și, din păcate, această criză sanitară este pe cale să scoată din mulți ce este cel mai rău.

Chiar și așa, mă încăpățânez să fiu contra curentului și să o afirm public: SUSȚIN libertatea religioasă și dreptul creștinilor de a-și celebra și manifesta credința în locașurile lor de închinare. Evident, cu respectarea tuturor normelor sanitare și de igienă!

Și mai cred că statul român nu mai poate interveni să îngrădească drepturile cultelor și ale credincioșilor! Nu poți să deschizi talciocurile, dar să pui lacătul pe biserici! Pe Dumnezeu nimeni nu ni-l poate lua din suflet, la fel cum nici nu cred că trebuie băgat cu forța în inimile celor care au o problemă cu religia.

Mai mult, așa cum președintele Johannis și Guvernul LuCOVID ne încurajează mereu să mergem la vot că acolo nu ni se poate întâmpla nimic, eu personal am convingerea că în Biserică la fel nu ni se poate întâmpla nimic. Dacă nimeni nu se plânge că se infectează în aglomerațiile de prin mall-uri, atunci sunt convins că nici în biserici, unde deja sunt mult mai puțini români, nu ni se poate întâmpla nimic.

USR=ATEISMUL PCR sub formă cosmetizată!

Legea privind libertatea religioasă şi regimul general al cultelor prevede recunoașterea de către stat a „rolului important” al Bisericii Ortodoxe Române, precum și rolul celorlalte biserici și culte așa cum este recunoscut de istoria națională a țării.

Dar dincolo de aceste aspecte strict juridice, atunci când românul este îngenuncheat de spaima irațională față de boală și față de moarte, are nevoie să se ancoreze de-a dreptul într-un Salvator, într-un Dumnezeu în care eu personal am toată libertatea să o afirm că CRED! În cine să se încreadă românii atunci când Guvernul PNL ne spune că nu mai sunt locuri în spitale, că nu avem Remdesivir și alte medicamente specifice luptei cu acest virus?!

La fel, ca politician nu pot să accept gestul de înaltă sfidare a întregii noastre istorii creștine din partea USR! Este clar că USR și-a arătat cu adevărat doctrina la Brașov, acolo unde consilierii au refuzat jurământul pe Biblie. Noua doctrină USR: ATEISMUL!!  PCR ne-a obligat și ne-a forțat să îmbrățișăm ateismul. Sunt unul dintre cei care am refuzat și am ieșit în stradă la Revoluție pentru că am tânjit după LIBERTATE. Și aș face-o din nou chiar și astăzi…

A-l scoate pe Dumnezeu vinovat și a ne lupta cu Biserica și credincioșii pentru faptul că Guvernul a fost incapabil să gestioneze această criză este dincolo de puterea mea de înțelegere. A fost ușor pentru acest guvern care ne conduce “după ureche” să închidă HORECA spre exemplu, dar va fi imposibil să ne închidă din nou singurul izvor de speranță reală – Biserica. Și asta chiar când ne vom pregăti să sărbătorim fiecare cum vom putea Crăciunul!

Personal, o afirm public: în campania electorală nu mă voi afișa pe la biserici, sfințiri de monumente etc. pentru că mi se pare fals. Îi las pe alții să o facă. Oricât de falși și farisei ar fi. Nici măcar la mănăstirea pe care o frecventez și o susțin financiar nu voi mai merge decât după alegeri. Pentru că frecventez Biserica pentru Dumnezeu și nu din vreun alt interes. “Cine este fără de păcat, să arunce primul cu piatra!” (Evanghelia după Ioan cap8 v7).”

IOAN LAZĂR

Candidat Camera Deputaților PRO ROMÂNIAȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

2 Comentarii

2 Comments

 1. pilu

  luni, 02.11.2020 at 16:19

  Cand ai auzit ca se deschid talciocurile ? Poate in programul PRO Romania ? Si mersul la biserica este ca si mersul la crasma. Satisface o necesitate. De ce unii sa stea acasa si altii sa se adune ca la stup ( nici vorba de distantare sociala)? C-asa vrea unul care vrea sa candideze si asa va ramane si dupa alegeri. Astept alte bazdaganii cu iz electoral.

 2. Dele Ali

  marți, 03.11.2020 at 13:48

  Fratica voi astia de la PRO-ROMANIA iarasi sunteti ocosi! Unde ai vazut tu asta?…”Nu poți să deschizi talciocurile, dar să pui lacătul pe biserici!”
  Nimeni nu a pus lacat pe biserici Lazare…
  Voi politicienii zagraiti la minte si alti cativa popi iubitori de arginti scoateti pe gura prostii si nu ganditi!
  Biserica trebuie sa fie un formator si un promotor al educatiei …ca atare mi s-ar parea normal sa sustina niste fapte dovedite stiintific si nu numai , referitoare la acest virus…(din pacate si personalitati de seama ai bisericii ,au decedat…pacat … ca nu e invatatura de minte).
  Sper ca dupa alegeri sa nu mai aud de politicieni ca tine si ca cei din PSD si puiul lor PRO….PROSTIE.
  Ca paranteza -ar fi bine sa stati intr-o zi intr-o sectie cu bolnavi…cu pampers la c…vreo 8-10 ceasuri ,sa nu poti bea apa,stres, etc.etc. situatia medicilor de azi ….sa te vad atunci viteazule politician de 2 lei….

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ADMINISTRATIE

VIDEO ȘTIREA TA: Cum a încercat Poliția Locală din Alba Iulia să ridice o mașină, dar șoferul a refuzat să coboare din ea

Publicat

Un cititor Alba24 a susprins imagini inedite, miercuri seară, la Alba Iulia. Polițiștii locali au încercat să ridice o mașină parcată în zona străzii Arnsberg, însă șoferul era înăuntru, cel puțin în momentul filmării. 

Polițiștii locali nu au știut cum să rezolve această situație astfel încât la fața locului au fost chemațe mai multe forțe de ordine, care au înconjurat zona.

Autoturismul a fost urcat pe mașina specială de transport, însă șoferul a refuzat să iasă din mașină, în ciuda eforturilor polițiștilor.

În final, mașina a fost coborâtă.

Potrivit reglementărilor în vigoare, ”transportul la locul de depozitare nu se mai execută dacă, până la iniţierea acestuia, proprietarul sau utilizatorul vehiculului ridicat se prezintă la locul ridicării şi este de acord cu suportarea cheltuielilor efectuate, respectiv contravaloarea operaţiunii de ridicare”. Mai multe detalii legate de modul în care Poliția Locală poate face ridicarea unui autoturism parcat pe domeniul public, AICI.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Firmele ar putea fi sprijinite de stat să-și schimbe flotele de mașini cu unele electrice. Ce spune ministrul Mediului

Publicat

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Mircea Fechet, a declarat, miercuri, că în anii următori companiile care au flote mari de autoturisme care circulă în mediul urban, cum sunt cele de taxi sau de curierat, ar putea să primească un ajutor de la stat pentru schimbarea maşinilor vechi cu unele electrice.

Ministrul Mircea Fechet a declarat, într-o conferinţă de presă, că acest program are ca scop reducerea poluării în marile oraşe şi îmbunătăţirea calităţii aerului.

„Ne propunem pentru anii care vor urma să nu finanţăm doar autoturisme (electrice – n.r.) pentru persoane fizice, aşa cum se întâmplă astăzi, sau pentru persoane juridice câte una, două, ci să găsim nişte soluţii, nişte mecanisme eficiente de ajutor de stat, pentru ca societăţile de taximetrie, societăţile de curierat şi orice societate care are o flotă consistentă de maşini şi care circulă cu precădere în oraşe să poată să primească o bonificaţie de la Fondul de Mediu, sub formă de ajutor de stat, şi să înlocuiască, dacă se poate şi cu totul, flota respectivă cu maşini electrice”, a spus ministrul.

El a afirmat că „anual, în România, din nefericire, peste 23.000 de oameni mor prematur din cauza poluării aerului”.

„Alocăm toate resursele pe care le avem prin Fondul de Mediu pentru a diminua valorile poluanţilor din atmosferă şi pentru a încerca să sprijinim astfel populaţia”, a spus Mircea Fechet.

Ministrul a subliniat că „anul 2020 a fost anul autoturismelor electrice din România”.

„Practic, Fondul de Mediu a reuşit să finanţeze de la începutul anului mai multe maşini electrice decât a finanţat de la începutul deschiderii acestui program. Peste 6.000 de autoturisme electrice au fost deja rezervate de către români, aici participă şi bonificaţia consistentă oferită de statul român, aproape 10.000 de euro, oferim 45.000 de lei la achiziţia fiecărui autoturisme electric din România”, a spus Fechet.

În legătură cu transportul public în comun, ministrul a arătat că una dintre priorităţile Fondului de Mediu este de a finanţa înlocuirea parcurilor de autobuze, troleibuze sau tramvaie, „cu unele prietenoase cu mediul”.

„Acolo unde nu permite infrastructura să avem transport în comun electric, ar trebui să avem în cel mai rău caz transport hibrid, care să asigure astfel mai puţină poluare mai ales în oraşele cu mari probleme. Am avut un prim apel, în jur de 100 milioane de euro, ca valoare, a finanţat municipiul Bucureşti, pe de o parte, pe de altă parte a finanţat municipiile Iaşi şi Braşov, pentru că acolo aveam cele mai mari probleme. Urmează să alocăm 480 milioane de lei, care înseamnă peste 100 de milioane de euro, pentru municipalităţile şi aglomerările urbane care au astăzi depăşiri constante de valori ale poluanţilor, mai ales pentru oxizii de azot, acesta este un poluant care vine cu precădere din traficul auto şi care pune în pericol sănătatea populaţiei”, a mai precizat ministrul Mediului.

sursă: Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

ALBA: LISTA localităților din care provin cele 199 de noi cazuri de COVID-19 înregistrate în ultimele 24 de ore

Publicat

În ultimele 24 de ore, în județul Alba, s-au înregistrat 199 de noi cazuri de COVID-19, potrivit datelor transmise de DSP Alba. 

În total, de la începutul pandemiei, 9438 de persoane au fost confirmate pozitiv.

Dintre acestea 6584 de persoane s-au vindecat. De asemenea 246 de persoane au pierdut lupta cu virusul.

Marți, în Alba au fost prelucrate 950 de teste, 550 la DSP si 400 la SJU. Numărul total de teste efectuate pana în prezent în județ a ajuns la 122106.

Aiud – 10

Alba Iulia – 62

Blaj – 28

Câmpeni – 5

Cugir – 19

Ocna Mures – 2

Sebeș – 17

Teiuș – 7

Bucerdea Grânoasă – 2

Bucium – 2

Cergău – 1

Cetatea de Baltă – 1

Ciugud – 2

Crăciunelu de Jos – 1

Cricău – 2

Daia Română – 3

Ighiu – 3

Jidvei – 1

Lopadea Nouă – 1

Lupșa – 1

Mihalț – 2

Pianu – 1

Sântimbru – 2

Săsciori – 1

Șona – 5

Șpring – 1

Stremț – 1

Unirea – 1

Vințu de Jos – 1

+11 cazuri noi în focare rezidențiale și sociale deja raportate

+3 AE in derulare

 

 

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Legendarul Diego Armando Maradona a MURIT la vârsta de 60 de ani. Argentina, în lacrimi

Publicat

Argentina este în lacrimi. Diego Maradona, legenda argentiniană a fotbalului renumită pentru mâna lui Dumnezeu, a murit, potrivit rapoartelor venite din Argentina. Avea 60 de ani. Cauza morții ar fi un atac de cord.

Serviciul de știri argentinian a raportat știrea spunând:

„Într-o zi inevitabilul s-a întâmplat. Este o palmă emoțională și națională. O lovitură care reverberează în toate latitudinile. Un impact mondial. O știre care marchează un punct important în istorie. Sentința care i-a fost scrisă de mai multe ori dar pe care soarta sa a driblat-o, face parte acum din tristețea realității: Diego Armando Maradona a murit.”

 • Fostul fotbalist argentinian fusese spitalizat în 3 noiembrie într-o clinică din La Plata, dar ulterior medicii au transmis că se află în afara oricărui pericol. Maradona suferea de deshidratare, anemie și depresie, spunând că ”este foarte supărat pentru că nu se mai poate deplasa aşa cum şi-ar dori”, după operaţia de la genunchi, şi se considera un „bătrânel”, conform medicului său personal, Leopoldo Luque.

Maradona este considerat unul dintre cei mai mari fotbaliști din toate timpurile și a ajutat Argentina să câștige Cupa Mondială în 1986, culmea unei ilustre cariere.

A jucat pentru Boca Juniors, Napoli și Barcelona și a fost responsabil pentru infamul „Mâna lui Dumnezeu” care a eliminat Anglia din turneul din 1986.

Legenda Maradona

A fost considerat de către mulți din lumea fotbalului (inclusiv jurnaliști sportivi, foști și actuali jucători, fani, etc.) ca fiind cel mai mare fotbalist al tuturor timpurilor, împărțind cu Pelé titlul de Jucătorul Secolului decernat de FIFA.

De-a lungul carierei sale de jucător profesionist, Maradona joaca pentru (1976-2018), Boca Juniors (1981, 1995-1998), F.C. Barcelona (1982-1984), (1984-1991), F.C. Sevilla (1992-1993) și Newell’s Old Boys (1993-1994).

În cariera sa internațională, a jucat pentru naționala Argentinei 91 de meciuri și a marcat 34 de goluri. A participat la patru turnee finale ale Campionatului mondial de fotbal F.I.F.A., incluzând Cupa Mondială din 1986, când, în calitate de căpitan de echipă, a condus Argentina spre titlul final, învingând în ultimul act Republica Federală Germană și câștigând Balonul de Aur, premiul pentru cel mai bun jucător al turneului.

La același turneu, în meciul pentru sferturile de finală, disputat împotriva Angliei, a marcat două goluri în victoria Argentinei cu scorul de 2-1, goluri care l-au consacrat la nivel mondial.

Primul gol a fost marcat cu mâna și numit ulterior mâna lui Dumnezeu, conform declarațiilor fotbalistului, iar al doilea gol a fost marcat după o cursă de aproximativ 60 de metri în care a driblat șase jucători englezi, gol care a fost numit ulterior golul secolului.

Din diferite motive, Maradona este considerat una dintre cele mai controversate figuri ale lumii sportului. A fost suspendat din activitate pentru o perioadă de 15 luni, în 1991, în Italia, după ce a fost depistat că a consumat cocaină și în 1994 a fost trimis acasă de la turneul final al campionatului mondial de fotbal din S.U.A., după ce a folosit efedrină.

După retragerea din activitate la a 37-a aniversare in 1997, Maradona s-a confruntat cu serioase probleme de sănătate și creșteri în greutate.

În 2005, a suferit o operație chirurgicală la nivelul stomacului, menită să oprească creșterea sa în greutate. După ce a depășit dependența de cocaină, Maradona a devenit gazda unui popular show de televiziune în Argentina.

În octombrie 2008, printr-o decizie care a surprins pe mulți, Maradona a fost numit selecționerul echipei naționale a Argentinei, pe care a condus-o până în sferturile Campionatului Mondial de Fotbal din 2010.

A fost cel mai mare jucător al anilor ’80-’90. A fost adversarul lui Hagi la Cupa Mondială din 1990.

Maradona este unicul jucător din istoria fotbalului al cărui transfer a bătut recordul mondial de două ori; prima dată atunci când a fost transferat la FC Barcelona pentru £5 milioane, și a doua oară când a fost transferat la Napoli pentru £6,9 milioane.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate