Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat Ioan Lazăr, candidat PRO România la Camera Deputaților: ”Sunt PRO libertate religioasă și de exprimare!”

Publicat

În ultima perioadă asistăm cu toții la un atac fără precedent împotriva Bisericii. Indiferent că este vorba despre cea Ortodoxă, Romano-catolică sau cultele protestante, se pare că uneori situațiile de criză scot fie ce este mai bun sau ce este mai rău din noi… Și, din păcate, această criză sanitară este pe cale să scoată din mulți ce este cel mai rău.

Chiar și așa, mă încăpățânez să fiu contra curentului și să o afirm public: SUSȚIN libertatea religioasă și dreptul creștinilor de a-și celebra și manifesta credința în locașurile lor de închinare. Evident, cu respectarea tuturor normelor sanitare și de igienă!

Și mai cred că statul român nu mai poate interveni să îngrădească drepturile cultelor și ale credincioșilor! Nu poți să deschizi talciocurile, dar să pui lacătul pe biserici! Pe Dumnezeu nimeni nu ni-l poate lua din suflet, la fel cum nici nu cred că trebuie băgat cu forța în inimile celor care au o problemă cu religia.

Mai mult, așa cum președintele Johannis și Guvernul LuCOVID ne încurajează mereu să mergem la vot că acolo nu ni se poate întâmpla nimic, eu personal am convingerea că în Biserică la fel nu ni se poate întâmpla nimic. Dacă nimeni nu se plânge că se infectează în aglomerațiile de prin mall-uri, atunci sunt convins că nici în biserici, unde deja sunt mult mai puțini români, nu ni se poate întâmpla nimic.

USR=ATEISMUL PCR sub formă cosmetizată!

Legea privind libertatea religioasă şi regimul general al cultelor prevede recunoașterea de către stat a „rolului important” al Bisericii Ortodoxe Române, precum și rolul celorlalte biserici și culte așa cum este recunoscut de istoria națională a țării.

Dar dincolo de aceste aspecte strict juridice, atunci când românul este îngenuncheat de spaima irațională față de boală și față de moarte, are nevoie să se ancoreze de-a dreptul într-un Salvator, într-un Dumnezeu în care eu personal am toată libertatea să o afirm că CRED! În cine să se încreadă românii atunci când Guvernul PNL ne spune că nu mai sunt locuri în spitale, că nu avem Remdesivir și alte medicamente specifice luptei cu acest virus?!

La fel, ca politician nu pot să accept gestul de înaltă sfidare a întregii noastre istorii creștine din partea USR! Este clar că USR și-a arătat cu adevărat doctrina la Brașov, acolo unde consilierii au refuzat jurământul pe Biblie. Noua doctrină USR: ATEISMUL!!  PCR ne-a obligat și ne-a forțat să îmbrățișăm ateismul. Sunt unul dintre cei care am refuzat și am ieșit în stradă la Revoluție pentru că am tânjit după LIBERTATE. Și aș face-o din nou chiar și astăzi…

A-l scoate pe Dumnezeu vinovat și a ne lupta cu Biserica și credincioșii pentru faptul că Guvernul a fost incapabil să gestioneze această criză este dincolo de puterea mea de înțelegere. A fost ușor pentru acest guvern care ne conduce “după ureche” să închidă HORECA spre exemplu, dar va fi imposibil să ne închidă din nou singurul izvor de speranță reală – Biserica. Și asta chiar când ne vom pregăti să sărbătorim fiecare cum vom putea Crăciunul!

Personal, o afirm public: în campania electorală nu mă voi afișa pe la biserici, sfințiri de monumente etc. pentru că mi se pare fals. Îi las pe alții să o facă. Oricât de falși și farisei ar fi. Nici măcar la mănăstirea pe care o frecventez și o susțin financiar nu voi mai merge decât după alegeri. Pentru că frecventez Biserica pentru Dumnezeu și nu din vreun alt interes. “Cine este fără de păcat, să arunce primul cu piatra!” (Evanghelia după Ioan cap8 v7).”

IOAN LAZĂR

Candidat Camera Deputaților PRO ROMÂNIA

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. pilu

    luni, 02.11.2020 at 16:19

    Cand ai auzit ca se deschid talciocurile ? Poate in programul PRO Romania ? Si mersul la biserica este ca si mersul la crasma. Satisface o necesitate. De ce unii sa stea acasa si altii sa se adune ca la stup ( nici vorba de distantare sociala)? C-asa vrea unul care vrea sa candideze si asa va ramane si dupa alegeri. Astept alte bazdaganii cu iz electoral.

  2. Dele Ali

    marți, 03.11.2020 at 13:48

    Fratica voi astia de la PRO-ROMANIA iarasi sunteti ocosi! Unde ai vazut tu asta?…”Nu poți să deschizi talciocurile, dar să pui lacătul pe biserici!”
    Nimeni nu a pus lacat pe biserici Lazare…
    Voi politicienii zagraiti la minte si alti cativa popi iubitori de arginti scoateti pe gura prostii si nu ganditi!
    Biserica trebuie sa fie un formator si un promotor al educatiei …ca atare mi s-ar parea normal sa sustina niste fapte dovedite stiintific si nu numai , referitoare la acest virus…(din pacate si personalitati de seama ai bisericii ,au decedat…pacat … ca nu e invatatura de minte).
    Sper ca dupa alegeri sa nu mai aud de politicieni ca tine si ca cei din PSD si puiul lor PRO….PROSTIE.
    Ca paranteza -ar fi bine sa stati intr-o zi intr-o sectie cu bolnavi…cu pampers la c…vreo 8-10 ceasuri ,sa nu poti bea apa,stres, etc.etc. situatia medicilor de azi ….sa te vad atunci viteazule politician de 2 lei….

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax