Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Comunicat Ion Dumitrel, președinte PNL Alba: ”Industria de apărare din România are nevoie de un restart urgent”

Publicat

Președintele PNL Alba, Ion Dumitrel, aduce în atenția premierului Nicolae Ciucă și ministrului Economiei, Florin Spătaru, situația de la Cugir, în contextul protestelor de la fabricile de arme și muniție.

”Evenimentele declanșate recent în județul Alba, și anume grevele de la Uzina Mecanică din Cugir și Fabrica de Arme Cugir, ne obligă să vă aducem la cunoștință, din nou, ceea ce în mod frecvent am transmis tuturor guvernelor: industria de apărare din România, la fel ca alte sectoare economice vitale, are nevoie de un restart urgent.

Așa cum am mai spus, de fiecare dată când am fost chemați la discuții cu privire la mandatarea unor persoane pentru managementul companiilor de stat strategice, precum cele din domeniul apărării naționale, rocada politică, ca metodă de ocupare a funcțiilor de conducere, nu va rezolva problemele.

Chiar dacă factorul politic nu poate fi exclus, avem datoria morală față de obiectivele pe care le urmărim ca țară, față de angajații din industria de apărare și comunitățile din care provin, să garantăm profesionalizarea conducerilor prin oameni cu competențe, experiență și CV-uri reale, nu prin sinecuri și recomandări care au dovedit de prea multe ori că împing la incapacitate, zero rezultate și costuri sociale uriașe.

Lucrurile ar trebui înțelese peste verdictul de a declara ca ilegale aceste acțiuni de protest

Ceea ce se întâmplă în această perioadă la Cugir e un semn clar că lucrurile ar trebui înțelese peste verdictul de a declara ca ilegale aceste acțiuni de protest, venind aproape de cei care muncesc acolo și care nu inventează motive pentru a ieși în stradă. Condițiile de lucru, asigurările neplătite, salariile proaste, lipsa de perspective pentru tinerii de acolo, sunt toate dezamăgiri păstrate pentru că anumite mentalități politice nu pot fi schimbate.

Orice demers de a le satisface revendicările, fără a exclude jocurile de culise și a garanta un management profesionist care să fie susținut politic pentru a atinge indicatori de performanță, fără obligația de a avea în buzunar un carnet de partid, reprezintă doar o amăgire și o amânare a inevitabilului: falimentul.

Este important să dotezi Armata cu tehnologii de ultimă oră, dar și să investești în producția din propria țară

Da, este important să dotezi armata cu tehnologii de ultimă oră, cu tehnică și pregătire conforme cu exigențele prezentului și rolul pe care îl are România în calculul geo-politic. Dar, nu poți omite realitatea: nevoia de a investi în producția de apărare din propria ta țară, de a susține doar profesioniști în fruntea companiilor de stat, indiferent de domeniu, necesitatea unor parteneriate cu țări din Uniunea Europeană pentru a facilita linii de producție pentru armament modern în actualele amplasamente, acolo unde există deja forță de muncă pregătită și posibilitatea de a o dezvolta.

Fiți, vă rog, de acord să dați dovadă de mai mult decât receptivitatea și disponibilitatea ce vă caracterizează, trecând lucrurile în planul concret, solicitând ministrului de resort implicarea în rezolvarea situației, atât pentru prezent, cât și pentru viitorul acestor companii.

Oferiți o susținere reală și imediată pentru perspectiva unor conduceri cu competențe, cu o materializare rapidă, mai ales în pragul instalării unor noi Consilii de Administrație. Dați posibilitatea ca aici și în aceste cazuri să avem un prim exemplu pentru România, de a pune eficiența economică în fața influenței politice”.

Ion Dumitrel

Președinte PNL Alba

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. Marin

    miercuri, 16.02.2022 at 12:26

    ………fereasca Dumnezeu….
    Da unde ai fost pana acum??? Nu oamenii vostri au fost cei care au condus uzina Cugir??
    Astia ne cred retardati pe toti.

  2. Rusinea

    miercuri, 16.02.2022 at 15:15

    Cautati si vedeti ce retardati pusi doar pe furt si achizitii de noi masini tari de tere, au fost promovati si in primarii, unde odata ajunsi, ii doare in dos de doleantele cetatenilor care i-au votat ca prostii! Luati-le si greutatea corporala cu carea s-au ales prin salariile bugetare exagerate, fata de cea cu care au pornit minciuna ! Nu exista post bugetar sa nu fie ocupat pe baza de mita, cumetrie si aderenta politica !

  3. pilu

    miercuri, 16.02.2022 at 16:16

    Alo, domnu, păi dacă factorul politic nu poate fi exclus, înseamnă că tot proşti o să fie în continuare la butoane. La voi oamenii cu expertiză sunt ca ăia ciumaţi, nici nu vreţi să auziţi de aşa ceva. De fapt prostul trage după el tot proşti, că altceva nu cunoaşte. Pe la cupru ce faceţi, renunţaţi la oamenii cu expertiză în favoarea altor proşti ? Ai dat un comunicat de tot rahatul, la câtă ”expertiză” ai.

  4. eu

    miercuri, 16.02.2022 at 22:38

    Poate înființați o noua societate apa canal de familie cu explozie întârziată….

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax