Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Comunicat Ion Dumitrel: Revoluția din decembrie 1989 rămâne un moment definitoriu în istoria țării noastre

Publicat

Astăzi se împlinesc 34 de ani de când lumina libertății a deschis calea democrației în România, oprimată de regimul lui Ceaușescu. Revoluția din decembrie 1989 rămâne un moment definitoriu în istoria țării noastre.

Când privim înapoi, la acele zile pline de încercări, sărbătorim un simbol al curajului uman și al triumfului asupra opresiunii.

Pentru memoria colectivă trebuie să spunem, ori de câte ori avem ocazia, că eroii acelor zile de foc, au schimbat cursul istoriei țării noastre, transformând o dorință profundă de libertate în realitate.

Unitatea oamenilor a constituit forța definitorie în reușita dărâmării dictaturii comuniste. Prin curajul lor remarcabil, ei au înfruntat forțele de represiune, sfidând regimul dictatorial și strigând într-un glas „LIBERTATE”.

Libertatea, un cuvânt atât de simplu, dar greu de câștigat, a fost dobândită doar prin sacrificiul celor care au crezut într-un viitor în care demnitatea umană nu mai poate fi subjugată.

Revoluția din decembrie 1989 nu a fost o schimbare politică ci o renaștere a spiritului nostru național și totodată o afirmare a dorinței noastre, ca români, de libertate și democrație.

Reflectând asupra parcursului nostru, ca națiune, într-o perioadă atât de dificilă, avem obligația de a ne asuma responsabilitatea de a proteja și cultiva aceste valori, totul pentru o Românie în care demnitatea umană să fie respectată.

Să nu uităm niciodată prețul plătit și în cinstea eroilor noștri să fim mereu recunoscători pentru ceea ce a devenit România astăzi”, a declarat într-un comunicat de presă, Ion Dumitrel, președintele CJ Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Codru

    joi, 21.12.2023 at 12:20

    parca media, antena 3 demonatreaza seară de seară ca a fost lovitura de stat avand- ui in primul rand pe rusi sau Palarie intr-un picior, ghici ciuperca, ce-i (ce este) Numai Dumnezeu este stapan pe viata omului…

  2. Popa marcel

    joi, 21.12.2023 at 13:05

    Abureala,sa vorbească adevărații revoluționari.Babitchi lauda când pe unul când pe altul.Dumitrel este peste tot și pe nicăieri.Clasa politica este corupta degeaba vorbim despre revoluție.Romania este ultima la orice.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax