Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Comunicat: Județul Alba promovat din nou la inițiativa europarlamentarului Victor Negrescu în centrul capitalei europene

Publicat

Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, a continuat seria evenimentelor de promovare a județului Alba printr-un eveniment organizat chiar în centrul capitalei europene, Bruxelles. Artiști, producători locali și oameni de cultură din județul Alba au încântat miile de participanți la evenimentul organizat de comunitatea românească din Belgia cu sprijinul eurodeputatului de Alba. 

„Este deja al zecelea an când sprijin, în calitate de europarlamentar, organizarea în centrul capitalei europene, la Bruxelles, a celui mai mare eveniment dedicat diasporei românești din Belgia organizat de Asociația Belgo-Română Arthis.

Anul acesta am avut un stand dedicat județului Alba, o expoziție de fotografie care prezintă tradițiile și patrimoniul cultural din județ precum și artiști și producători locali din diferite localități din județul nostru.

Aceste acțiuni înseamnă să te lupți, cu profesionalism și creativitate, pentru o Românie puternică în Europa și un județ Alba respectat și recunoscut la nivel european.

Artiști, producători locali, oameni de cultură și reprezentanți ai presei din diferite zone ale țării și de acasă, din județul Alba, au fost invitații mei pentru câteva zile la Parlamentul European pentru a vedea cum putem promova împreună mai bine tradițiile românești, produsele locale și specificul național la nivel european.

Nu voi ezita niciodată să promovez cu mândrie tradițiile și identitatea noastră națională, folosind mecanismele și oportunitățile europene pentru le face mai cunoscute și pentru a se dezvolta, în spiritul unității prin diversitate, care caracterizează proiectul Uniunii Europene.

De altfel, sunt autorul mai multor amendamente și inițiative la nivel european pentru finanțarea culturii autohtone și tradiționale în calitatea mea de vicepreședinte al comisiei din Parlamentul European care se ocupă de cultură și educație” a declarat europarlamentarul Victor Negrescu.

Evenimentul din Piața Bursei s-a bucurat de prezența autorităților belgiene reprezentate de Primarul orașului Bruxelles Philippe Close însoțit de o serie de miniștri și parlamentari din Belgia.

Printre cei prezenți la eveniment s-au numărat tânărul patriot al României, Tudor Limbean, care a încântat miile de oameni prezenți la evenimentul nostru din centrul Bruxelles-ului, tulnicăresele Geanina Onețiu și Crinela Narița, două doamne de ispravă care promovează acest simbol pentru județul Alba și pentru România, o tânără artistă cu o voce de excepție care va avea cu siguranță un viitor strălucit, Georgiana Pavelescu, și mai mulți producători locali din Alba prezenți la eveniment.

PSD Alba

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax