Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat: Lansarea proiectului „Reducerea emisiilor de carbon în Oraşul Cugir bazată pe Planul de Mobilitate Urbană Durabilă”

Publicat

steag UE

Lansarea proiectului „Reducerea emisiilor de carbon în Oraşul Cugir bazată pe Planul de Mobilitate Urbană Durabilă” Cod SMIS 121438

Proiectul „Reducerea emisiilor de carbon în Oraşul Cugir bazată pe Planul de Mobilitate Urbană Durabilă”, finanțat prin Programul Operațional Regional Axa prioritară 3. Sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiţii 4.e – Promovarea unor strategii cu emisii scăzute de dioxid de carbon pentru toate tipurile de teritorii, în special pentru zonele urbane, inclusiv promovarea mobilităţii urbane multimodale durabile şi a măsurilor de adaptare relevante pentru atenuare, este implementat de către Oraşul Cugir și are o valoare totală de 57.217.241,47 lei, din care 37.814.832,80 lei reprezintă finanțare nerambursabilă. Contribuţia proprie la proiect este de 889.760,78 lei cheltuieli eligibile şi 12.729.202,90 lei cheltuieli neeligibile.

Programul Operațional Regional este implementat la nivel național de către Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, în calitate de Autoritate de Management, iar la nivel regional de către ADR Centru, organism intermediar al programului ce monitorizează implementarea acestui proiect.

Contractul de finanţare a fost semnat în data de 24.06.2019, iar proiectul se va finaliza în data de 30.04.2022.

Obiectivul general al proiectului este reducerea emisiilor de carbon în oraşul Cugir bazată pe direcţiile de acţiune identificate în Planul de mobilitate urbană durabilă – Cugir iunie 2017, obiectivele specifice fiind:

1. Creşterea mobilităţii şi accesibilităţii echitabile în oraşul Cugir prin dezvoltarea unui sistem de transport public de calători atractiv şi eficient.

2. Reducerea timpului de calătorie şi a timpului de intervenţie în caz de accident, prin dezvoltarea şi implementarea unui sistem modern de management al traficului pentru transportul public de călători.

3. Asigurarea unui control complet şi complex asupra achiziţiei şi utilizării de bilete şi abonamente pentru mijloacele de transport persoane în UAT Cugir, prin crearea unui sistem integrat de tip „e-ticketing”.

4. Creşterea accesibilităţii utilizatorilor de biciclete la funcţiile oraşului Cugir şi îmbunătăţirea securităţii şi a percepţiei securităţii în deplasarea pe bicicletă, prin crearea unei reţele coerente de piste şi trasee pentru biciclete şi crearea unui sistem de tip „bike-sharing”.

5. Creşterea accesibilităţii pietonilor prin reabilitarea şi extinderea de trotuare.

Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul Primăriei Cugir, Biroul Managementul Proiectelor cu Finanţare Nerambursabilă, Haneş Anamaria, tel.: 0258/751001 int. 114, fax:0258/755394, e-mail: programe@primariacugir.ro

Vezi comunicatul. (în format .PDF)

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax