Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Comunicat Marius Hațegan, președinte PNL Alba Iulia: Alba Iulia ar fi trebuit să aibă un ștrand public

Publicat

Alba Iulia nu are un ștrand public și nici nu-l va avea prea curând, chiar dacă l-am fi putut avea și ar fi trebuit să-l avem deja. Din păcate, în ultimii trei ani trăim un experiment administrativ eșuat, în care actuala conducere a primăriei promite orice, după care uită tot ce a promis, rând pe rând, și nu face mai nimic.

Nici nu mai are rost să spun că acești amatori, care au ajuns să conducă orașul, au promis solemn că vor face un ștrand nou. Acum trei ani, când umblau cu plasa cu promisiuni prin oraș, la amăgit votanții, se jurau parcă pe roșu că vom avea, în cel mai scurt timp, un nou ștrand. Și nici măcar nu era una dintre acele promisiuni SF, de tipul tramvaiului prin Alba Iulia.

Gabriel Pleșa știa, că doar a fost timp de cinci ani viceprimar, înainte să-și descopere pasiunea pentru traseism și USR, că Alba Iulia avea un plan solid și coerent în ce privește construirea unui nou parc de agrement, în prelungirea Bazinului Olimpic. Administrația Mircea Hava gândise și proiectase acest obiectiv cu adevărat inginerește. Bazinul Olimpic urma să fie renovat, ceea ce s-a și întâmplat, iar pentru noul ștrand a fost scris și câștigat, sub coordonarea city-managerului Nicolaie Moldovan, un proiect cu finanțare europeană.

O întreagă bază de agrement, cu ștrand și mai multe piscine, cu locuri de parcare și terenuri de sport, pe o suprafață de 12.000 de mp ar fi trebuit să existe deja în Alba Iulia, lângă Bazinul Olimpic. Gabriel Pleșa a moștenit proiectul la cheie și, cu puțin interes și dedicare, ar fi putut să-l ducă la bun sfârșit și să-l implementeze.

Din păcate, la fel ca și în cazul altor proiecte de infrastructură publică, și acesta riscă să fie pierdut și să se transforme într-o gaură în buzunarele cetățenilor.

Proiectul mai are încă șanse să fie făcut, chiar dacă și în cazul acestuia s-au pierdut ani la rândul, din delăsarea și dezinteresul administrației Pleșa. Încă se poate obține acea cofinanțare de 50%, asta dacă domnul Pleșa și trupa de amatori pe care i-a dus în Primăria Alba Iulia ar avea puțin chef de muncă. Altfel, riscăm și în cazul acesta să returnăm sume deja cheltuite, odată ce proiectul va fi fost pierdut.

E trist că Alba Iulia, cândva un model de bune practici, un model de succes administrativ, a ajuns astăzi să admită că trebuie să ia lecții de la alte primării.

O astfel de lecție vine de la Ocna Mureș, de exemplu, unde Băile Sărate au costat – conform ultimei actualizări – peste 47 de milioane de lei și au devenit, în foarte scurt timp, o atracție și destinație turistică. Zilele trecute se vindeau în jur de 2.000 de bilete, semn că investiția este și una eficientă, sustenabilă. Alba Iulia, cu cele 380 de milioane anunțate de Pleșa drept cel mai mare buget de investiții, nu are încă un ștrand.

E mai mult decât trist, e inadmisibil, iar lucrurile nu vor rămâne așa. De la anul, ne întoarcem la muncă în Primăria Alba Iulia.

Marius Hațegan, candidatul PNL pentru funcția de primar al Municipiului Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. pilu

    joi, 20.07.2023 at 21:09

    D-le candidat pe vecie, ştrandul lui Hava a fost o parodie de ştrand, aşa ceva nici la ţară nu se mai face.Tot ce s-a făcut în ţară nu mai seamănă cu băltuţa lui Hava. E depăşit. Pentru un ştrand care să facă faţă la solicitările oamenilor din Alba Iulia trebuie ceva ce se construieşte acum peste tot.Cred că la asta te-ai referit, dar ai folosit cuvinte nepotrivite.

  2. Eu

    joi, 20.07.2023 at 22:03

    mai bine anulati acest proiect esuat,facut aiurea in mijlocul orasului intre betoane si noxe de masini..si reinviati proiectul initial in zona parcului dendrologic,o zona perfecta de relaxare dupa o baie,liniste,aer curat si natura…

  3. Pripon Marius

    vineri, 21.07.2023 at 12:31

    Domnule Copy paste prima care a spus și venit cu o soluție privind realizarea unui ștrand in oraș a fost acea doamnă consilieră Nanu Dana,așa ați făcut si cu majorarea prețului la apă când la fel dânsa a fost prima si singura care a avut o poziție fermă,restul sunteți candidați copy paste!

  4. Pamfil

    luni, 24.07.2023 at 12:26

    unde ba? langa cea mai poluata zona din oras vreti strand? Unde nu doar ca-i zgomot infernal dar sunt si noxe dar si temperatura mai mare cu cateva grade. Alt amplasament mai ecologic nu exista nu-i asa? ca doar ati impartit tot „avutul obstesc” cu rechinii imobiliari (astia ar trebui sa scoata sare din ocna cu mainile goale pt mizeriile ce le fac).

    Sa va fie rusine minciosilor FSN-isti de toate culorile. Strandul vechi deranja gratargii (fosti si actuali) bugetari care si-au facut acolo cocioabe de prost gust.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax