Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat. Marius Hațegan – Secretar general PNL Alba: Delegație de aleși locali în vizită la Parlamentul European

Publicat


La invitația europarlamentarilor Mircea Hava – Președintele PNL Alba și Rareș Bogdan – liderul delegației române din grupul Partidului Popular European, cel mai mare grup de la nivelul Parlamentului European, o delegație de 60 de aleși locali din județul Alba se va deplasa la Bruxelles, pentru a efectua o vizită de lucru la Parlamentul European și la alte instituții cu sediul în capitala Belgiei, dintre care amintim Comisia Europeană, Consiliul European și Comitetul Regiunilor.

Vizita va constitui un bun prilej de a cunoaște îndeaproape funcționarea legislativului și de familiarizare cu cadrul instituțional european, membrii delegației urmând a se întâlni cu europarlamentari și funcționari de la nivel comunitar.

Întrucât europarlamentarul Mircea Hava face parte din Comisia pentru dezvoltare regională, una din principalele comisii de specialitate ale Parlamentului, cu rol în coordonarea instrumentelor structurale, evaluarea impactului politicilor de coeziune economică și socială ale Uniunii Europene și, mai ales, cooperarea cu autoritățile locale și regionale din statele membre, aleșii locali vor putea descoperi exemple de bune practici și vor crea legături cu reprezentanți din diferite regiuni europene.

De asemenea, întrucât în momentul de față se lucrează la pregătirea viitoarei perioade pe programare de la nivel european (2021-2027), aceștia vor putea afla informații despre finanțările europene care vor fi disponibile și modalitatea de accesare a acestora, pentru dezvoltarea comunităților locale pe care le reprezintă. Totodată, aleșii locali vor putea promova localitățile din care provin ca posibile locații de afaceri pentru antreprenorii din străinătate interesați să investească în județul nostru, dată fiind conectivitatea pe care această zonă o are cu Europa de Vest.

Deplasarea este organizată în cadrul vizitelor de grup la care fiecare europarlamentar are dreptul în cursul unui an, conform modului de funcționare al Parlamentului European, instituția considerând că publicul trebuie să aibă acces în sediul său și să participe la lucrările sale cu ușurință, transparența fiind importantă pentru exercitarea drepturilor democratice în cadrul Uniunii Europene. Aceasta este prima dintr-un șir de vizite care vor continua pe tot mandatul europarlamentar 2019-2024, pentru a stabili și întări relații de colaborare între comunitățile din Alba și administrații din alte state membre UE.

Comunicat PNL Alba


TOP articole in ultimele zile


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

SURSE: Florin Roman intră în competiția internă din PNL, pentru candidatura la Primăria Alba Iulia

Publicat

Deputatul Florin Roman își va anunta luni intrarea în cursa pentru Primăria Alba Iulia, deocamdată doar în competiția internă a PNL, potrivit unor surse politice. Surse din interiorul PNL dau ca sigur anunțul ce va fi făcut luni de deputatul Florin Roman, prin care își va face publică intrarea în competiția internă pentru desemnarea candidatului […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

PARCĂRI cu PLATĂ la Alba Iulia: Ce surprize îi așteaptă pe șoferi de Mărțișor și cum se poate face abonament

Publicat

Șoferii care-și lasă mașinile la Alba Iulia, pe locuri marcate prin indicatoare de ”parcări cu plată”, care deja au fost montate în oraș ar putea avea mici surprize de Mărțișor. Potrivit reprezentanților Primăriei, cel mai probabil de la 1 Martie aceștia vor primi flyere în care sunt atenționați că staționează cu mașinile pe locuri cu […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: Alte două persoane vor fi aduse în CARANTINĂ la Secția de Boli Infecțioase din Alba. Au sunat la 112

Publicat

Încă două persoane vor fi aduse în condiții speciale de izolare la Secția de Boli Infecțioase din Alba, după ce au sunat la 112, sâmbătă dimineața, acuzând febră, dureri în gât și dificultăți de respirație, potrivit DSP Alba. Este vorba despre două persoane – bărbat și femeie – aflate în autoizolare la domiciliu, care au […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: Sorina Pintea, fost ministru al Sănătății, REȚINUTĂ de DNA. Ar fi luat mită 120.000 de lei și 10.000 de euro

Publicat

sorina pintea

Fostul ministru al Sănătăţii, Sorina Pintea, a intrat în vizorul procurorilor DNA, într-o anchetă privind fapte de corupție.  Potrivit unor surse, a fost prinsă în flagrant de procurorii DNA. UPDATE: DNA a comunicat oficial sâmbătă că Sorina Pintea a fost reținută. ”Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate