Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Comunicat Marius Hațegan: Singurul mod de a prețui oamenii este să le oferi mai mult decât ar putea chiar ei pretinde de la tine

Publicat

”Acum, când mai e puțin până la Ziua Națională și Alba Iulia devine, ca în fiecare an, cel mai important punct românesc, iar orașul este în stadiul în care este, e clar pentru toată lumea că administrația publică trebuie să se întoarcă la modelul de eficiență impus de PNL.

Nu putem să continuăm să ne hrănim cu promisiuni și iluzia unui viitor mai bun, cât timp nu suntem în stare să ne îngrijim de prezent.

Nu putem să mai aplecăm urechea la promisiuni, cât timp nu suntem în stare să ducem la bun sfârșit proiectele găsite la cheie.

Am considerat, tot timpul, că lucrurile care contează cu adevărat nu se rezumă doar la curent, apă și asfalt. Și mai cred cu tărie că singurul mod de a prețui oamenii este să le oferi mai mult decât ar putea chiar ei pretinde de la tine.

Fundația oricărei comunități o reprezintă economia, sănătatea și educația

Pentru mine, fundația oricărei comunități o reprezintă economia, sănătatea și educația. Asfaltul, canalizarea și iluminatul nu pot fi, singure, motive de mai bine. Din contră, devin obide ale unei obsesii limitate.

Răspunsurile mele la frământări pe care le avem cu toții, de la cei tineri la cei cu zeci de ani de viață în Alba Iulia, sunt simple și mai actuale ca oricând.

Marius Hațegan: Formula de lucru care poate garanta dezvoltare pentru Alba Iulia

Mai presus de toate, formula de lucru care poate garanta dezvoltare pentru Alba Iulia este asocierea și colaborarea pe care o putem avea cu vecinii noștri, cu toată echipa liberală.

Proiectele comune, care unifică administrațiile apropiate, înseamnă milioane de euro ce pot fi atrași și investiți pe diverse culoare de dezvoltare.

Dincolo de a-i da orașului ceea ce este normal și banal, de la străzi curate și drumuri de calitate, e esențial să ne îndreptăm atenția spre noi zone de dezvoltare.

Dezvoltare prin parteneriate între UAT-urile Alba Iulia, Ciugud, Sântimbru

Zona Nodului de Autostradă Alba Iulia Sud și Zona Alba Iulia Oarda- Lancrăm – Sebeș, au un potențial foarte ridicat, cu condiția ca DEER să realizeze proiectul stației de transformare 110/20 KV, Alba Sud.

Un parteneriat Alba Iulia – Sebeș poate contribui suplimentar la dezvoltarea zonei, prin locuințe noi care să fie căminul celor care vor lucra fie pe platformele industriale din Sebeș, fie în Alba Iulia.

Zona de Vest, pe lungimea viitoarei șosele de centură Alba Iulia Nord, are un potential ridicat deoarece beneficiaza suplimentar si de infrastructura feroviară, cu perspectiva unui foarte important centru logistic din zona.

Pentru asta, am în vedere asumarea unui parteneriat Alba Iulia – Ighiu, sustinut de Consiliul Județean Alba.

Zona Nodului de Autostradă Alba Nord, are avantajul unei perspective imediate de dezvoltare, existând condiții optime din punct de vedere al infrastructurii de transport și energetic.

Realizarea unui parteneriat între UAT-urile Alba Iulia, Ciugud, Sântimbru  poate garanta acest proiect.

Sunt multe alte obiective în care consider că e important ca primăria Alba Iulia să devină partener serios, cu o implicare cu mult peste ambalajul promisiunilor electorale.

Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia poate fi susținut și de către administrația locală pentru a deveni unitate clinică.

Adică, o atitudine care ar garanta posibilitatea ca zona de pregătire medicală universitară să se poată face, aici, în Alba Iulia.

Fără exemplul a tot ce s-a făcut până acum pentru Alba Iulia, de către PNL, fără dovada că mai toți banii pentru proiectele importante la care asistăm, azi, au fost aduși tot de o administrație liberală, n-aș fi avut energia, dorința și mobilizarea de a crede că Alba Iulia merită, din nou, o astfel de echipă.

Iar Alba Iulia merită o astfel de echipă, una care nu doar să ducă la bun sfârșit proiectele în implementare, dar să le continue, să vină cu proiecte noi și soluții viabile”, a declarat Marius Hațegan într-un comunicat de presă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. pilu

    joi, 23.11.2023 at 11:58

    Cum te consideri tu atotştiutor şi atotfăcător.Ăştia ca tine deja sperie lumea, că se ştie din „antichitate” că niciodată nu s-au putut ţine de cuvânt.Politicianul român doar promite o dată la patru ani şi apoi, stand-by. Orice aţi spune nu vă mai crede nimeni, că tot timpul v-aţi făcut de cacao. Ai început devreme cu promisiunile, în campanie ce-o să mai spui, dacă le epuizezi pe toate ?

  2. PAPUSERESCU ROMANESCU

    joi, 30.11.2023 at 09:36

    da , este un „povestitor” chiar si el crede ce spune , eu si toti colegii mei pe care ii conduc nu o sa l votam ca nu merita !

  3. Codru

    vineri, 01.12.2023 at 07:42

    Apropo de atragerea unor localități limitrofe in proiecte duce cu ideea infiintsrii asociatiilor intercooperatiste prin unirea unor cooperative agricole adica unirea unor unitati cu pagube economice intro sărăcie mai mare… Mai frate daca nu se poate constru i in oras o fabrica, atelier macar de s-ar crea conditii pentru producatorii de orice fel din zona si din judet pentru vinderea productiei lor, depozitare… nu moluri pentru straini Banii sunt la voi primarie, consiliu judetean
    Doamne ajută

  4. Codru

    vineri, 01.12.2023 at 08:25

    Domnul Hategan poate dumneata esti om corect, vrei sa faci ceva dar n-ai cu cine… Uită-te. numai la ce s-a intamplat in oras. De la gara roata prin cetate numai poate parca omul o masina sa coboare la o farmacie, butic, institutie asa ca oamenii se duc in alte orase limitrofe sau se descurca ca vai de ei. Si ce a fost ceva bun a pierit, aud oameni care vin din alte parti. Asa ca ati facut din oras autostrada fara oprire. Singurul care a lasat ceva in orasul asta pentru oameni a fost Domnul Rus, o universitate, o curte de apel, un adr la care lucreaza niste oameni Ba din contra, dupa aceea pe vremea pe pe vremea voastra o gramada de institutii s-au mutat, au fost luate si duse in Sibiu, Brasov.. Ganditi-va la oameni si apoi celelalte vin. Pe vrenea Raposatului primariile, consiliile judetene aveau unitati productive unde lucra plebea din oras acum se asteapta taxele si impozitele de la oameni, se impart si gata, si o lalain cu fondurile europene care vin, nu vin, o abureala. Sunteti numai ingineri de diferite profesii la conducerea institutiilor, oameni cu idei luati taurul de coarne, ganditiva unde va era locul daca mai traia Ceausescu, mai defilati asa pe prietenii intre voi
    Doamne ajuta, poate sunteti cu ganduri bune dar noi scriem ce vedem

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax