Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat Marius Hațegan, vicepreședinte al Consiliului Județean Alba. Primele asfaltări pe Transalpina de Apuseni

Publicat

Luni, 10 mai, au început lucrările pentru turnarea primului strat de asfalt pe DJ 107I -Transalpina de Apuseni, cea mai mare investiție într-un drum județean. Mare parte a drumului va fi finalizată în cursul acestui an, în condițiile în care fenomenele meteorologice vor ajuta în acest sens.

Prezent pe șantierul drumului, Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean Alba, a declarat: „După cum vedeți, avem deja primii zeci de metri de asfalt pe acest drum, lucrarea începe să prindă contur în ceea ce privește suprafața de rulare.

Este o lucrarea care, iată, merge aproape așa cum ne dorim, specialiștii conduși de Marius Hațegan își fac datoria și iată că, poate mai mult decât ne așteptam noi, lucrurile încep să fie din ce în ce mai avansate.

Sunt convins că dacă vremea ne va lăsa și asta e important pentru o lucrare pe drum, o să reușim să facem anul acesta o bună parte din această lucrare de asfaltare.

E o premieră pentru județul Alba, pentru că se reușește să se înceapă asfaltarea unui drum județean de 78,5 kilometri, este o premieră pentru locuitorii din această zonă care probabil nu mai sperau vreodată la o astfel de lucrare și sunt convins că premiera aceasta va fi urmată de alte premiere în ceea ce privește infrastructura din această zonă a munților și a județului Alba”.

Marius Hațegan, vicepreședinte CJ Alba, a declarat: „Așa cum am mai spus, eu sunt foarte mulțumit de ritmul în care se desfășoară această lucrare de mare anvergură, eu cred că e o premieră națională pentru că discutăm despre cea mai mare investiție pe un drum județean din România.

Suntem în faza în care s-a lucrat foarte mult pe partea de terasamente, iată că astăzi, deja începem cu primul strat de asfalt, suntem pregătiți pe aproape 20 de kilometri să asfaltăm în perioada imediat următoare, 20 de kilometri însemnând lotul 1, exact până la intrarea în localitatea Râmeț.

Estimez ca până la sfârșitul lunii iulie să ajungem până la Râmeț, deci sunt pregătiți cei 20 de kilometri.

Depinde și de disponibilitatea constructorului, pentru că mai sunt și alte lucrări, dar eu cred că până la sfârșitul lunii iulie o să avem asfalt până la Râmeț.

Se poate circula pe toți cei 78 de kilometri, în condiții destul de bune, în zona lotului 2 s-a lucrat foarte mult la partea de terasamente, am lucrat la consolidări, la gabioane, la ziduri de sprijin, iar în acest moment putem circula până la Bucium fără nicio problemă.

Eu nu cred că în momentul de față se mai lucrează pe un drum județean, pe lungimea de aproape 80 de kilometri și în valoare de 40 de milioane de euro”.

Drumul Județean 107 I este cea mai importantă investiție de infrastructură județeană pe care Consiliul Județean Alba o derulează în acest moment.

La finalul lucrărilor, Transalpina de Apuseni va fi reabilitată pe o lungime de 78,5 kilometri, incluzând și 6.700 de metri pătrați de piste de biciclete, 21 de stații de autobuz, 12.610 metri pătrați de trotuare, 14 poduri noi și aproximativ 200 de podețe.

Drumul este important atât pentru dezvoltarea socio-economică a zonei din Munţii Apuseni, deoarece va lega oraşul Abrud de municipiul Aiud, cât şi de Autostrada Sebeş-Turda, dar şi pentru că va permite accesul mai facil al turiştilor în această zonă, au declarat reprezentații PNL Alba într-un comunicat de presă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax