Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Comunicat Marius Hațegan, vicepreședinte CJ Alba: Nou plan de amenajare a teritoriului județean. Reglementează investițiile

Publicat

Marius Hațegan, vicepreședinte CJ Alba, a transmis într-un comunicat de presă că ”planul de Amenajare a Teritoriului Județean este unul dintre documentele strategice care stau la baza investițiilor derulate în aria administrativă a județului Alba.

Consiliul Judeţean Alba este în procesul de actualizare a Planului de Amenajare a Teritoriului Judeţean. PATJ-ul este unul dintre documentele strategice care stau la baza investițiilor derulate în aria administrativă a judeţului Alba.

Noul PATJ va fi pus în acord cu politicile şi programele de dezvoltare recent elaborate la nivelul judeţului Alba, va evidenţia noile probleme şi disfuncţionalităţi survenite din teritoriu și va propune măsuri pentru diminuarea sau înlăturarea efectelor negative ale acestora.

Necesitatea actualizării Planului de Amenajare a Teritoriului Judeţului Alba s-a conturat ca urmare a noilor cerinţe legislative şi a elementelor amenajării teritoriului apărute după integrarea României în structurile europene. Potrivit legii, documentaţia PATJ se actualizează la un interval de 10 ani.

Este vorba despre o documentaţie cu caracter director. Are ca scop transpunerea spaţială a programului de dezvoltare economică şi socială, culturală şi instituţională a judeţului nostru.

Prevederile noului PATJ Alba, odată aprobat, vor deveni obligatorii pentru documentaţiile de amenajarea teritoriului şi urbanism de rang inferior.

PATJ-ul asigură elementele definitorii pentru propunerile de dezvoltare spaţială a unităţilor administrativ-teritoriale situate în limitele judeţului.

De asemenea, este un cadru global şi unitar privind posibilităţile de dezvoltare a teritoriului judeţean, în context regional şi naţional”, a transmis Marius Hațegan, într-un comunicat de presă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax