Connect with us
Publicitate

POLITICA

COMUNICAT: Mesajul deputatului PSD Alba Ioan Dîrzu cu ocazia Zilei Naționale a Ambulanței din România

Publicat

Ioan Dirzu, deputat PSD de Alba

„Astăzi celebrăm Ziua Națională a Ambulanței, un eveniment care marchează istoria serviciului de ambulanță în țara noastră, prezentul și viitorul promițător al acestei nevoi indispensabile României.

Ziua Naţională a Ambulanţei din România este marcată, în fiecare an, la 28 iulie. Este data la care, în anul 1906, a apărut prima ”Salvare” din Bucureşti, la iniţiativa marelui pionier al științelor medicale românești, profesorul Nicolae Minovici.

Trebuie spus că România a fost binecuvântată să adopte doi mari români care au contribuit fundamental la modernizarea serviciului de ambulanță. Primul este generalul Carol Davila, care a organizat serviciul românesc de ambulanțe, serviciu ce s-a distins apoi în timpul Războiului de Independență. Datorită lui, serviciul ambulanțelor militare și al trenurilor sanitare a fost pregătit din timp și sute de vieți au fost salvate, iar 13.000 de bolnavi și răniți au primit îngrijiri. Al doilea mare român este domnul Raed Arafat, omul care a organizat și perfecționat Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare (SMURD). Ziua Ambulanței este, în primul rând, pentru aceste mari personalități pe care trebuie să le păstrăm în gloria și memoria timpurilor ce vor urma.

Deopotrivă, mă înclin în fața miilor de medici, asistenți și personal tehnic de pe ambulanțele românești pentru toată munca, profesionalismul și dăruirea de care au dat dovadă. Au ales o profesie nobilă, curajoasă, care ne obligă pe noi, politicienii, să-i oferim maximul de sprijin din punct de vedere material și moral. Suntem mândri să vă avem, să putem spune, la 100 de ani de la Marea Unire, România are unul dintre cele mai performante servicii de ambulanță din lume.

Guvernul PSD-ALDE are ca obiectiv prioritar pentru perioada următoare, conform Programului de guvernare 2018-2020, dotarea localităților cu ambulanțe, în vederea asigurării transportului pacienților în condiții optime la unitățile medicale (program ce va asigura prezența unei ambulanțe în fiecare
comună).

Un alt obiectiv strâns legat de dezvoltarea serviciului de ambulanță este implementarea soluțiilor TIC (e-sănătate, telemedicină, schimb de bune practici, programe de formare online pentru personalul implicat în
utilizarea echipamentelor și tehnologiilor de ultimă generație).

De asemenea, vom începe investiții în crearea și dotarea de noi laboratoare mobile pe ambulanțe sau modernizarea celor existente.
Nu în ultimul rând, Guvernul e preocupat de dezvoltarea infrastructurii cloud specifice IT, comună tuturor organizațiilor din sectorul public și crearea de platforme sociale online
și centre de date, în curs de dezvoltare portal web unic, cu acces la toate serviciile publice pe site-urile instituțiilor publice, sistem ce va operațional inclusiv pe serviciul de ambulanță.

Îmi doresc ca buna desfășurare a serviciului, pe fundamentul unei baze materiale noi și performante, să fie dezideratul tuturor actorilor implicați în dezvoltarea serviciilor de urgență din România.

Vă spun călduroși “La mulți ani!”, dragi medici, asistenți și personal tehnic ai Serviciului de Ambulanță și vă asigur de tot sprijinul meu și al Guvernului României!”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax