Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Comunicat Mircea Hava: Campania de vaccinare la nivelul Uniunii Europene este un model de succes și exemplu de bune practici

Publicat

Vaccinul este, în mod evident, cea mai eficientă și sigură cale pentru a trece de pandemie. O spune întreaga comunitate științifică și mă bucur că cei mai mulți dintre cetățeni au înțeles asta, chiar dacă unii încă mai apleacă urechea la te miri ce conspirații.

Atunci când vrei să potrivești lucrurile într-un anumit fel, doar de dragul de a arăta că există și o altă față a problemei, iraționalul poate ajunge să devină, foarte ușor, rațional.

Tocmai din acest motiv, prin ceea ce manifest ca și convingere, nu vreau și nu voi accepta nicicând să se blocheze drepturi și libertăți sau să nu se dea explicații atunci când oamenii le cer.

Dar mie îmi este mult mai ușor să văd și să accept, raportându-mă la rezultate, șansa pe care această familie de țări, numită Uniunea Europeană, ne-o oferă.

Și nu cred că există exemplu mai bun de funcționare a Uniunii decât această campanie de vaccinare. Fără investițiile făcute la nivel european, fără contractele semnate din timp cu furnizorii, fără acțiunea concertată a instituțiilor și organismelor Uniunii, n-am fi fost astăzi aici, în situația în care oricine dorește să se vaccineze o poate face imediat.

Fără planul de acțiune pus în practică la nivelul întregii Uniuni, n-am fi fost printre primii cetățeni cu acces la vaccin.

A fost exclus din start riscul ca statele dezvoltate să aibă prioritate la achiziția vaccinurilor, prin garantarea unui mecanism comun de cumpărare și distribuție. Adică, exact cum era normal să se întâmple, pentru întreaga Uniune.

Nici nu vreau să mă gândesc ce ar fi însemnat pentru România lipsa acestui plan și mod de acțiune ori cum am fi reușit să avem acces la vaccin, și la ce costuri, în condițiile în care am fi fost în competiție cu celelalte state membre pentru a-l achiziționa.

Alături de colegii din grupul PPE am susținut și susținem în continuare acest mod de acțiune, care s-a dovedit a fi un succes, iar acel prag, de 70% la nivelul Uniunii, este o țintă pe care o vom atinge cât mai curând. Și asta în ciuda faptului că încă există destui cetățeni sceptici.

Suntem pe drumul cel bun și am câștigat deja multe bătălii din războiul cu pandemia. Avem însă de dus și alte lupte, pe lângă cea pentru accesul la vaccin. Trebuie să luptăm cu dezinformarea, cu conspirațiile care circulă în diversele medii de comunicare.

Pot înțelege că unii oameni își pun întrebări ori au rețineri când vine vorba de vaccin, și tocmai de aceea în îndrum să asculte sfatul specialiștilor și al comunității științifice.

Nu pot însă accepta că trebuie să tolerăm dezinformarea intenționată și minciuna menită să discrediteze și să șubrezească încrederea cetățenilor în Uniune și structurile sale.

Vă spun cu toată convingerea: vaccinul funcționează, planul la nivelul UE funcționează! Avem mai multe tipuri de vaccin aprobate și avem securizate, prin intermediul contractelor semnate la nivel de Uniune, peste 2,3 miliarde de doze de vaccin.

Strategia europeană privind vaccinarea e un succes și, totodată, dovada irefutabilă că UE funcționează, o dovadă pe care nici cel mai radical eurosceptic nu o poate contesta.

Mircea Hava – eurodeputat PNL, membru al PPE

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

 1. Cornel

  vineri, 17.12.2021 at 23:29

  Unde a învățat domnul acesta si când incat a devenit asa un mare politruc????
  La sedintele cu Băsescu si cu Udrea?
  Si mai ziceam ca pdl ul s-a născut din Fsn?
  Sau toarte doctrinele astea fie de stânga, fie de dreapta au același limbaj si deci aceeași origine?
  Intreb si eu asa poate ne mai nțelepțim, zic!

 2. Petru

  sâmbătă, 18.12.2021 at 20:59

  Se vede că e un succes, de aceea vesticii sunt plini de covid până în gât,că sunt 90% vaccinați.Când cei de la OMS spun săriți, sar toți,după care cei de la OMS spun scuzați nu trebuia să săriți, atunci ce se întâmplă ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax