Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Comunicat Mircea Hava, europarlamentar PNL: Uniunea Europeană trebuie să fie capabilă să-și asigure securitatea

Publicat

”Uniunea Europeană trebuie să devină cu adevărat capabilă să-și asigure securitatea.

Nu aș vrea să merg până într-acolo încât să discutăm neapărat despre o armată comună, însă, așa cum spunea și Manfred Weber, liderul PPE – cel mai mare grup politic din Parlamentul European – Europa trebuie să fie capabilă să se apere împotriva oricărei posibile agresiuni, indiferent de contextul geopolitic, de cine ocupă fotoliul din Casa Albă ori de modul în care evoluează situația în zonele fierbinți de pe glob.

Trebuie să fim capabil să răspundem oricărei provocări și oricărui scenariu, chiar și unuia în care Statele Unite decid să-și schimbe poziția și să nu mai joace un rol atât de activ în protecția bătrânului continent.

Un prim pas în acest sens este dezvoltarea unor capacități de descurajare în interiorul Uniunii și, implicit, modernizarea și dezvoltarea industriei de apărare.

Iar acest lucru trebuie să fie privit, și spun asta cu riscul de a mă repeta, drept o oportunitate pentru România.

PPE LOGO

Industria de armament și muniție a României trebuie modernizată și dezvoltată, atât cu eforturi interne cât și cu ajutorul banilor europeni.

De altfel, Grupul PPE a reușit un prim pas în ceea ce va însemna securitatea comună a statelor membre, în sensul unei creșteri a alocărilor pentru Fondul European de Apărare.

Un următor pas, natural și firesc, va fi instituirea unui post de Comisar European pentru Apărare, cu un buget adecvat nevoilor și situației actuale.

Securitatea Uniunii Europene trebuie să devină prioritară, pentru că în lipsa ei nu putem vorbi despre piață liberă, despre diversitate, despre libertăți fundamentale și orice alt principiu ce ne unește în construcția unei Europe libere și democratice”, a declarat Mircea Hava, europarlamentar PNL Membru PPE.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. pilu

    marți, 05.03.2024 at 21:32

    Unde vrei să baţi cu postul ? Ăla este un puturos, iau plasă cu el.

  2. Dany

    miercuri, 06.03.2024 at 07:55

    Haaa ha ha Hava da un comunicat…wow. Hava si securitatea europeana

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax