Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Comunicat Mircea Hava, europarlamentar PPE: Lăsați țările din UE să aleagă cum reduc produsele de stropit plantele!

Publicat

mircea hava europarlamentar ppe

Legislația ce îi împiedică pe fermierii din Uniunea Europeană să producă alimente sau reduce producția acestora nu va fi susținută, sub nici o formă, de grupul politic al PPE. 

De altfel, europarlamentarul Alexander Bernhuber, negociatorul șef al Grupului PPE pentru „Produse de protecție a plantelor” afirmă că „într-o perioadă de crize multiple și de penurie alimentară globală, ar trebui să asigurăm securitatea alimentară și să nu împiedicăm producția de alimente în Europa.

Da, e adevărat, toți ne dorim mai puține produse de protecție a plantelor ajunse „în farfurie”. Cu toate acestea, reducându-le fără alternative adecvate, cu risc de a afecta sănătatea oamenilor mai puțin, și poveri financiare mai mari pentru fermieri nu ne găsim în fața unei soluții.

PPE LOGO
Așadar, noua legislație în domeniul produselor fitosanitare nu trebuie să ducă la scumpirea alimentelor și nici la scăderea producției acestora. Și, cu atât mai mult, să-i ducă pe fermieri la faliment ori renunțarea la afaceri. Grupul PPE râmâne un aliat al fermierilor și consumatorilor. Nu mai puțin a progresului tehnic.

Dar până acest progres va livra soluții alternative la ce nu ne convine az, fermierilor trebuie înțeleși: trebuie să îmbunătățească producția de alimente cu ce au la dispoziție.

Este clar că, în privința reducerii pesticidelor, fiecare țară membră a Uniunii Europene trebuie să aibă politici individuale și adecvate specificului local.

În paralel, PPE este de părere că orice plus birocratic pus în sarcina fermierilor nu este realist.

Locul acestor oameni este în câmp, acolo unde se face producție. Nicidecum în spatele unui birou, completând vrafuri de formulare și alte documente.

Mircea Hava europarlamentar PNL
Membru al EPP

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax