Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Comunicat Mircea Hava: ”La mulți ani, tuturor europenilor, indiferent unde se află azi”

Publicat

Avem în față o aniversare, a bătrânului continent, cu multe semne de întrebare. Europa de-acum, cu toate provocările existente, ar merita să încheie fiecare zi sub semnul unei victorii ca cea din 9 mai.

Pentru asta, liderii ei trebuie să înțeleagă că unitatea nu poate exista în afara echității între țări și, automat, între cetățenii acestora. Contribuția statelor mici este la fel de necesară și onorată ca și a țărilor dezvoltate economic.

Și, mai presus de asta, nu ne putem bucura de o revitalizare a Europei fără pace, fără a respecta spiritualitatea și tradițiile fiecăruia, fără toleranță și dialog. Vorbim, parcă la nesfârșit, de o Europă Unită dar refuzăm, de multe ori, să vedem că există și eșecuri.

Ne regrupăm și căutăm soluții de urgență în cazuri extreme, cum ar fi pandemia sau războiul, fără să fi gândit că a anticipa e mai sănătos decât a constata. E cazul să ne bazăm mai mult pe planuri, pe viziune, nu doar să reacționăm spontan la o criză sau agresiune.

Liderii europeni au obligația să-și protejeze cetățenii și să seteze GPS-ul națiunilor aflate sub “umbrela” UE către prosperitate economică și stabilitate socială. Iar prosperitatea nu poate fi atinsă bazându-ne doar pe mințile luminate care cred că au întotdeauna dreptate, fără a asculta vocile celor peste 400 de milioane de locuitori ai Uniunii, pentru că ei sunt adevaratul veto sau justa măsură pentru orice se decide.

Fără a ne asuma eșecurile, e limpede că nu putem ajunge la victorie. Iar fără victorie, e clar că suntem departe de calea dreaptă. Uniunea Europeană rămâne, cu siguranță, parteneriatul corect pentru sute de milioane de cetățeni din țările membre. Nu avem altceva de făcut decât să luăm măsuri corecte și să ne asigurăm că nu greșim.

Fiindcă, până la urmă, oricât de bine ar fi ticluit, un slogan fără acoperire în fapte rămâne doar un slogan.

La mulți ani, dragi români! La mulți ani, tuturor europenilor, indiferent unde se află azi!”

Mircea Hava – europarlamentar PNL

Membru PPE

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax