Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Comunicat Mircea Hava: PPE cere ca, în Uniunea Europeană, tarifele de roaming și internet mobil să fie ca „acasă” încă 10 ani

Publicat

Europarlamentarul Mircea Hava: PPE cere ca, în Uniunea Europeană, tarifele de roaming și internet mobil să fie ca „acasă” pentru încă 10 ani

”Mulți dintre românii cu rude în străinătate nu au cum să nu-și amintească anii 90 sau începutul lui 2000, atunci când vocea celui drag, plecat departe, era doar amintirea ultimei discuții la plecarea dintr-o autogară sau un aeroport.

Tarifele exagerat de scumpe la convorbiri ne-au pus, pentru vreme lungă, o barieră nedreaptă în a rosti sau auzi atât de doritul <Alo, mamă>, <Alo, tată>, <Alo, draga mea> sau <Alo, dragul meu>.

Pentru multă vreme, milioane de copii nu și-au putut auzi părinții spunându-le <noapte bună>, în fiecare seară.

Au apărut rupturi ireparabile în sufletele a milioane de români, între cei plecați la muncă ori la studii și cei rămași acasă.

O rană pansată doar de promisiunea unei revederi, poate, anuală.

Viitorul pe care ni-l imaginam acum 15-20 de ani, cu gândul la a putea vorbi în tihnă și a-i vedea pe cei plecați la mii de kilometri, e prezentul de azi.

Cel în care înstrăinarea și dorul își găsesc leac. La capătul celălalt al telefonului. La orice oră din zi sau din noapte.

Eliminarea suprataxării pentru serviciile de roaming, la nivelul Uniunii Europene, introdusă în anul 2017, a fost nu doar un succes și un avantaj pentru cetățenii țărilor membre, însă e una dintre măsurile care au demonstrat, nu doar la nivel teoretic ci și în practică unitatea statelor membre.

Alături de colegii din PPE susținem nu doar prelungirea RLAH (Roam – Like – At – Home), începând cu anul viitor, pentru o perioadă de încă 10 ani, însă și eliminarea ultimelor măsuri restrictive rămase încă în vigoare.

Prin vocea colegei mele, Angelika Winzig, PPE solicită eliminarea oricăror tarife pentru serviciile de roaming, care încă mai există în unele state, chiar dacă ele sunt limitate în prezent la 19 eurocenți / minut.

Mai mult decât serviciile de telefonie, membrii EPP solicităm implementarea unui sistem unitar și în ce privește serviciile de date mobile.

Cu alte cuvinte, ne dorim ca Uniunea Europeană să fie cu adevărat o uniune, în care tarifele pentru serviciile de telefonie și internet să fie aceleași ca acasă, indiferent din ce stat membru este efectuat un apel telefonic ori accesată rețeaua de internet.

Ne-am câștigat dreptul de a fi parte a marii familii europene, ne-am câștigat dreptul la muncă și la liberă circulație în spațiul UE, iar dreptul la liberă comunicare ar trebuie să fie și el printre aceste drepturi, neîngrădit de suprataxare.

Suntem în anul 2021 și trăim vremuri în care tehnologia este extrem de avansată, iar costurile asociate serviciilor de comunicare sunt mult mai reduse decât în trecut.

Din punct de vedere tehnic, raportul pentru această nouă inițiativă, care vine să prelungească și îmbunătățească regula introdusă în 2017, a fost adoptat deja în comisia parlamentară, urmând să fie supus votului la nivelul Parlamentului și Comisiei Europene.

Am încredere că, alături de colegii din PPE, precum și din celelalte grupuri de la nivelul Parlamentului European, vom transforma ideea de roaming și supracost pentru apeluri la nivelul Uniunii într-o simplă amintire”.

Mircea Hava,

Eurodeputat PNL

Membru al PPE

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax